Zo wordt je financiën bijhouden een feestje

Onze expert: Garcia Stans

Garcia wil jou als vrouwelijke ondernemer helpen om je cijfers te begrijpen, om jouw angst en onzekerheid voor finance te laten verdwijnen en je money mindset te verbeteren. Garcia snapt cijfers én de issues die veel vrouwen daarmee hebben. Daarom is zij onze expert en pakt zij in de rubriek 'It's all about the Money' de vragen op die met financiën te maken hebben.

Leestijd: 2 minuten

Misschien herken je het wel. Die dag in de week/maand dat jij je administratie moet bijwerken. Je minst favoriete klusje..

Voor een ondernemer geldt: Alle bonnetjes inlezen en op orde hebben, inkoopfacturen inboeken, facturen sturen. Maar ook als je niet onderneemt, breng je – hoop ik – regelmatig  je financiën up to date. De meeste mensen zien er als een berg tegenop en zijn altijd weer blij als het achter de rug is.

Zelfs ik als financial wordt er niet heel dolenthousiast van bonnetjes inscannen, maar ik heb mezelf een bepaald ritueel aangeleerd zodat zelfs mijn administratie bijhouden een feestje wordt en blijft.

”Je administratie bijhouden is een feestje”

1. Hou het bij. Plan elke week een administratiemomentje in. Dit kan op vrijdag zijn om de week netjes af te sluiten of op een andere dag. Ik doe dit altijd op maandagochtend. Dan ben ik nog helemaal fris en vind ik het heerlijk om de week opgeruimd te beginnen. Maar bepaal voor jezelf wanneer jij het een ideaal moment vindt

2. Maak er ook echt een feestje van. Zet een goede kop koffie of thee. Zet leuke muziek op of misschien wil je een lekkere geurkaars aansteken of juist een heerlijk stukje taart. Dan wordt het ook echt leuk

3. Zie het als een dankbaarheidsmoment. Elke keer als ik een factuur mag sturen naar een klant ben ik daar dankbaar voor. Of elke keer als je salaris ontvangt; wees dankbaar. Ook bij de uitgaven sta ik altijd even stil. Dankbaar dat ik deze uitgave mijzelf gun en dat ik dit kan betalen.

4. Zie je administratie in het grotere geheel. Als je administratie op orde is, kan je er zoveel informatie uithalen, want jouw financiële situatie alleen maar beter maakt en waardoor je winstgevender kan worden.

Als je deze tips volgt, zal je financiën een feestje worden! Finance is Fun!

Waarom is dit belangrijk? Je zult merken dat hierdoor je money mindset verbetert. Dat kan heel gunstig zijn voor je inkomsten… Dat willen we allemaal, toch?

Ook in deze rubriek?

Heb jij ook een vraag over geld? Garcia helpt je graag verder dus stuur je vraag zeker in via redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meepraten over dit onderwerp?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van neem wekelijks in je mail?