Visie

Zo verbeter je – heel praktisch – je money mindset

Misschien herken je het wel. Die dag in de week/maand dat jij je administratie moet bijwerken. Je minst favoriete klusje. Voor een ondernemer geldt: alle bonnetjes inlezen en op orde hebben, inkoopfacturen inboeken, facturen sturen. Maar ook als je niet onderneemt, breng je - hoop ik - regelmatig  je financiën up to date. De meeste mensen zien er als een berg tegenop en zijn altijd weer blij als het achter de rug is. Dit houdt je money mindset tegen. Hoe kan het anders?

Leestijd: 2 minuten

Zelfs ik als financial wordt er niet heel dolenthousiast van bonnetjes inscannen, maar ik heb mezelf een bepaald ritueel aangeleerd zodat zelfs mijn administratie bijhouden een feestje wordt en blijft. Waarom is dit belangrijk? Je zult merken dat hierdoor je money mindset verbetert. Dat kan heel gunstig zijn voor je inkomsten… Dat willen we allemaal, toch?

Foto verbeter je money mindset: door Gpoint Studio via Canva
Foto verbeter je money mindset: door Gpoint Studio via Canva

In dit artikel enkele hele praktische tips die gaan helpen om de administratie leuker te gaan vinden.

”Je administratie bijhouden is een feestje”

1. Hou het bij. Plan elke week een administratiemomentje in. Dit kan op vrijdag zijn om de week netjes af te sluiten of op een andere dag. Ik doe dit altijd op maandagochtend. Dan ben ik nog helemaal fris en vind ik het heerlijk om de week opgeruimd te beginnen. Maar bepaal voor jezelf wanneer jij het een ideaal moment vindt

2. Maak er ook echt een feestje van. Zet een goede kop koffie of thee. Zet leuke muziek op of misschien wil je een lekkere geurkaars aansteken of juist een heerlijk stukje taart. Dan wordt het ook echt leuk

3. Zie het als een dankbaarheidsmoment. Elke keer als ik een factuur mag sturen naar een klant ben ik daar dankbaar voor. Of elke keer als je salaris ontvangt; wees dankbaar. Ook bij de uitgaven sta ik altijd even stil. Dankbaar dat ik deze uitgave mijzelf gun en dat ik dit kan betalen.

4. Zie je administratie in het grotere geheel. Als je administratie op orde is, kan je er zoveel informatie uithalen, want jouw financiële situatie alleen maar beter maakt en waardoor je winstgevender kan worden.

Als je deze tips volgt, zal je financiën een feestje worden! Finance is Fun!

Garcia Stans
Garcia Stans
Financiële onafhankelijkheid is altijd belangrijk geweest voor Garcia. Ze heeft na haar studie lang voor grote corporates gewerkt in financiële functies zoals (assistent) controller, business controller en corporate controller. In 2018 wilde ze niet meer verder met haar corporate werkleven. Ze wilde meer van betekenis zijn. Doordat ze genoeg had gespaard, kon ik een coachingstraject volgen en kon ik dankzij mijn buffer in 2019 mijn eigen bedrijf beginnen. Ze weet precies hoe ze cijfers en geld kan gebruiken om vóór haar te laten werken. Deze kennis en ervaring deelt ze graag met de lezers van FEEM Magazine.

FEEM Magazine

In FEEM Magazine vind je persoonlijke verhalen, visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, intuïtie en innerlijk leiderschap. We hopen dat de artikelen je inspireren tijdens het leiden van je eigen, echte leven zodat je blijft werken en leven op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

Heb je behoefte aan meer support, inspiratie en begeleiding bij het ondernemen op een ontspannen manier. Zonder twijfel, onzekerheid en stress? Kijk dan eens bij de FEEM Community.

Meer van deze schrijver

Andere Artikelen

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over ondernemen van binnen naar buiten. Door jouw reactie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in