Visie

Zo hou jij altijd geld over om jezelf eindeloos te verRIJKken

Ben jij een van de vele mensen die heel graag wil investeren in zichzelf maar niet altijd de ruimte voelen om dit te kunnen doen? Probeer dan eens deze praktische verdeling voor je inkomsten, waarin jouw goud – jij! - een van de fundamenten is.

Leestijd: 2 minuten

We weten allemaal wat er binnenkomt aan inkomsten en nog beter hoe hard het geld er iedere maand vaak ook uitvliegt. Velen van ons zijn een luxe paard; we hebben het ontzettend goed. Een mooi huis, een of meerdere auto’s, een elektrische fiets, prachtige vakanties en zo kan ik nog wel even doorgaan. We werken er hard voor en ze maken het dagelijks leven oprecht fijn. Om naast hard werken ook minstens zo vanuit je hart te kunnen blijven werken, heb je tijd, aandacht, liefde en voeding nodig.

Echte rijkdom gaat veel verder dan het hebben van geld of de spullen die we bezitten

Een rijk leven leven, is een combinatie van financiële vrijheid, gezondheid en innerlijk geluk. We zijn niet op aarde om zoveel mogelijk spullen te verzamelen, maar we mogen blijven ontdekken, ervaren en vanuit dat alles: doorgeven. Het is een eindeloze cyclus; hoe rijker jij jezelf hiermee maakt van binnenuit, hoe waardevoller jij van betekenis kunt blijven zijn.

Foto jezelf verRIJKken: door nito100 via Canva
Foto jezelf verRIJKken: door nito100 via Canva

Zo komen we als vanzelf weer terug op het onderwerp geld. Om te kunnen investeren in jezelf, heb je veelal die euro’s nodig. En die groeien niet op je rug. Toch mag je de ruimte voelen om in jezelf te investeren. Het is waardevol dat je dit net zo hoog prioriteert als de hypotheek en boodschappen die standaard op nummer een staan.

Met deze verdeling van je inkomsten is er altijd geld om jezelf te verrijken:
50% voor wat nodig, alle vaste lasten
30% procent voor waar je blij van wordt, vakantie, kleding, cadeautjes
20% procent voor de toekomst

In die 20% voor de toekomst zit jouw financiële ruimte om te verrijken van binnenuit. Denk bijvoorbeeld aan een verlanglijst met drie categorieën:
~ inhoud
~ bezieling
~ lef
~ sparen en beleggen

Zo hoef je niet voor minder te kiezen, maar juist voor meer én tegelijkertijd genoeg.

Margriet van Dijk
Margriet van Dijk
Er is niets wat Margriet liever doet dan haar klanten helpen de beste versie van zichzelf te zien en zijn. Zodat ze impact maken vanuit wie ze zijn en daar droomresultaten mee behalen. Zij kijkt verder dan de oppervlakte en ziet dat veel issues geld-gerelateerd zijn. Daarom schrijft ze graag over de diepere lagen die met geld te maken hebben.

FEEM Magazine

In FEEM Magazine vind je persoonlijke verhalen, visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, intuïtie en innerlijk leiderschap. We hopen dat de artikelen je inspireren tijdens het leiden van je eigen, echte leven zodat je blijft werken en leven op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

Heb je behoefte aan meer support, inspiratie en begeleiding bij het ondernemen op een ontspannen manier. Zonder twijfel, onzekerheid en stress? Kijk dan eens bij de FEEM Community.

Meer van deze schrijver

Andere Artikelen

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over ondernemen van binnen naar buiten. Door jouw reactie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in