persoonlijk verhaal van een verschilmaker

Zo hou jij altijd geld over om jezelf eindeloos te verRIJKken

Ben jij een van de vele vrouwen die heel graag willen investeren in zichzelf maar niet altijd de ruimte voelen om dit te kunnen doen? Probeer dan eens mijn praktische verdeling voor je inkomsten, waarin jouw goud – jij! - een van de fundamenten is. Want ik geloof in de eindeloze rijkdom van jezelf blijven en mogen verrijken.

Leestijd: 2 minuten

We weten allemaal wat er binnenkomt aan inkomsten en nog beter hoe hard het geld er iedere maand vaak ook uitvliegt. Daarbij zie ik mezelf en velen van ons als een luxe paard; we hebben het ontzettend goed. Een mooi huis, een of meerdere auto’s, een elektrische fiets, prachtige vakanties en zo kan ik nog wel even doorgaan. We werken er hard voor en ze maken het dagelijks leven oprecht fijn. Om naast hard werken ook minstens zo vanuit je hart te kunnen blijven werken, heb je tijd, aandacht, liefde en voeding nodig.

Echte rijkdom gaat veel verder dan het hebben van geld of de spullen die we bezitten

Een rijk leven leven, is een combinatie van financiële vrijheid, gezondheid en innerlijk geluk. We zijn niet op aarde om zoveel mogelijk spullen te verzamelen, maar we mogen blijven ontdekken, ervaren en vanuit dat alles: doorgeven. Ik zie dit als een eindeloze cyclus; hoe rijker jij jezelf hiermee maakt van binnenuit, hoe waardevoller jij van betekenis kunt blijven zijn.

Komen we als vanzelf weer terug op het onderwerp geld. Om te kunnen investeren in jezelf, heb je veelal die euro’s nodig. En die groeien niet op je rug. Ik benoemde al het mogen voelen van de ruimte om in jezelf te investeren. Ik gun jou dat je dit net zo hoog prioriteert als de hypotheek en boodschappen die standaard op nummer een staan.

Met deze verdeling van je inkomsten is er altijd geld om jezelf te verrijken:
50 % voor wat nodig, alle vaste lasten
30 % procent voor waar je blij van wordt, vakantie, kleding, cadeautjes
20 % procent voor de toekomst

In die 20% voor de toekomst zit jouw financiële ruimte om te verrijken van binnenuit. Voor mijzelf heb ik een verlanglijst met drie categorieën: inhoud, bezieling en lef. Bovendien gebruik ik een percentage hiervan om te sparen en beleggen. Zo creëer ik passief inkomen en werkt mijn geld voor mij.

Ik hoop dat ik je hiermee een andere zienswijze heb kunnen aanreiken waarmee jij niet voor minder hoeft te kiezen, maar juist voor meer en tegelijkertijd genoeg.

Margriet van Dijk
Margriet van Dijk
Er is niets wat Margriet liever doet dan haar klanten helpen de beste versie van zichzelf te zien en zijn. Zodat ze impact maken vanuit wie ze zijn en daar droomresultaten mee behalen. Zij kijkt verder dan de oppervlakte en ziet dat veel issues geld-gerelateerd zijn. Daarom schrijft ze graag over de diepere lagen die met geld te maken hebben.

Verschilmakers Vertellen

Alle artikelen in FEEM Magazine worden geschreven door onze journalisten en redactieleden. Op één rubriek na: 'Verschilmakers Vertellen'. Hier vind je persoonlijke ervaringen, kennisartikelen en visies van leden van de FEEM Community. Zij brengen Feminien Leiderschap in de praktijk. Daarmee maken zij het verschil.

Meer van deze Verschilmaker

Verhalen van andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over de thema's waar we over schrijven. Door jouw visie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in