Van de redactie

Zie je overal de cijfers 11 11? Dit betekent het!

Valt het jou op dat je vaker de cijfer 11 11 ziet? Natuurlijk kun je dit gewoon zien als cijfer, maar zoals Albert Einstein zei: "Er zijn twee manieren om naar de wereld te kijken: alsof niets een wonder is of alsof alles een wonder is." Aangezien je nu FEEM Magazine leest, gaan we ervan uit dat je tot de tweede categorie behoort. Laten we dus eens ontrafelen wat het het wonder van de cijfers 11 11 is.

Leestijd: 3 minuten

De betekenis van het getal 11 11 in numerologie

Het getal 11 11 heeft in de numerologie een bijzondere betekenis. Het wordt beschouwd als een meestergetal en wordt geassocieerd met spirituele verlichting en intuïtie. Het is een getal van manifestatie en potentieel, en kan aangeven dat er veranderingen op komst zijn in het leven van iemand die vaak het getal 11 11 ziet. Het kan ook een teken zijn dat er een spirituele reis aan de gang is en dat de persoon wordt geleid naar zijn of haar hoogste potentieel. Kortom, het getal 11 staat voor kracht, groei en transformatie.

11 11 is een meestergetal: wat is dat?

Een meestergetal is een cijfercombinatie die bestaat uit identieke dubbele getallen, zoals 11, 22 en 33, en wordt gezien als zeer krachtig en spiritueel. Meestergetallen worden beschouwd als symbolen van verlichting, bewustzijn en hogere spiritualiteit. 11 11 is misschien wel het bekendste meestergetal en wordt beschouwd als een teken dat de kosmos en het universum met jou communiceren.

Hoe werkt het eigenlijk?

Je hoeft niet specifiek om je heen te gaan kijken of je veel de cijfers 11 tegenkomt. Het gaat er juist om dat het je simpelweg plotseling opvalt. Er rijdt bijvoorbeeld een auto voor je met de cijfers 11 in het nummerbord en vervolgens parkeer je ergens en je oog valt spontaan op het huisnummer elf. Vervolgens kijk je op de klok en is het ook nog eens 11 11 uur. Wil je geloven in wonderen? Dan is dit het moment om te geloven dat je geleid wordt door iets groters dan jijzelf. Je hoeft verder niets te doen. Zie het als een steuntje in de rug. Een teken dat zegt: ‘Je bent goed bezig. Ga zo door.’ Het wordt ook vaak gezien als een uitnodiging om bewuster te worden van je spirituele pad. Het is een uitnodiging om ons te verbinden met ons hogere zelf en onze intuïtie te (blijven) volgen.

foto 11 11: door May195 via Canva
foto 11 11: door May195 via Canva

 

Onderzoek naar de wetenschappelijke basis van numerologie

Hoewel numerologie niet algemeen wordt geaccepteerd als een wetenschappelijke praktijk, hebben sommige wetenschappers geprobeerd om de theorieën van numerologie te testen en te onderzoeken. Niet specifiek de cijfers 11 11 uiteraard, maar cijfers in het algemeen.

Er zijn bijvoorbeeld studies gedaan naar de correlatie tussen specifieke getallen en gebeurtenissen in het leven van mensen, zoals geboortedata en persoonlijkheidstrekken. Sommige van deze studies hebben aangetoond dat er een correlatie kan bestaan tussen bepaalde getallen en specifieke persoonlijkheidstrekken of levenservaringen.

Er is echter ook veel kritiek op de wetenschappelijke basis van numerologie. Veel wetenschappers stellen dat er onvoldoende bewijs is om de beweringen van numerologie te ondersteunen en dat de praktijk berust op toeval en subjectieve interpretaties. Er is dus nog veel debat over de wetenschappelijke basis van numerologie.

Een voorbeeld van een studie die zich richtte op numerologie was een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Personality and Individual Differences in 2015, uitgevoerd door V. Anandkumar, R. Saravanan en K. Ramanathan. Dit onderzoek onderzocht de relatie tussen geboortedatum en persoonlijkheidstrekken, zoals extravertie en emotionele stabiliteit, bij een steekproef van meer dan 4000 mensen. De studie vond een aantal significante correlaties tussen geboortedatum en persoonlijkheidstrekken, maar de onderzoekers concludeerden dat deze correlaties waarschijnlijk het gevolg waren van toeval en niet konden worden toegeschreven aan numerologie.

 

Onze visie op numerologie en 11 11

Het is belangrijk om te onthouden dat wetenschap zich richt op het verklaren van natuurverschijnselen en het doen van voorspellingen op basis van objectieve en reproduceerbare methoden.

→ Niet alles is te verklaren. Kijk hier het interview wat we over de (on)verklaarbare kant van inspiratie hadden met wetenschapper Ap Dijksterhuis. 

Numerologie, een spirituele en filosofische praktijk die zich bezighoudt met getallen en hun symbolische betekenis bestaat al eeuwenlang. Numerologie heeft zijn wortels in oude beschavingen, zoals de Babylonische, Egyptische en Griekse cultuur, waarin getallen werden beschouwd als een manier om de wereld en het universum te begrijpen en verklaren. De Romeinen en de Kabbalisten in het joodse geloof hebben ook bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van numerologie. Vandaag de dag wordt numerologie nog steeds beoefend en bestudeerd door mensen over de hele wereld, die geloven dat getallen een rol spelen in ons dagelijks leven en ons kunnen helpen onze levensdoelen te begrijpen.

→ Ook Human Design maakt gebruik van numerologie, aangezien het gebaseerd is op jouw geboortetijd en geboortedag. Als je dit interessant vindt, kun je eens een kijkje nemen bij het bedrijf Kies vanuit je Kracht. Je kunt er je persoonlijke Human Design boek bestellen. 

Wij geloven: als je vaak 11 11 ziet, volg dan je gevoel en vertrouw erop dat het universum je iets probeert te vertellen. Jij bepaalt zelf welke betekenis je eraan geeft. Vertrouw ook hierin op jezelf.

Meer lezen over dit onderwerp?
Een van de meest gerespecteerde bronnen is Doreen Virtue, een bekende engelenexpert en auteur, die veel heeft geschreven over getallen en engelen. Bijvoorbeeld dit boek over Engelengetallen.

Meer verdiepende artikelen

Verhalen van andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over de thema's waar we over schrijven. Door jouw visie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in