Visie van een verschilmaker

Zichtbaarheid en innerlijk werk gaan hand in hand

Wanneer je vanuit je onderneming bezig bent met zichtbaarheid, hoe je gezien wilt worden of waaraan je herkend wilt worden, kom je steeds terug bij de basis: ‘Wie wil ik zijn?’. En deze vraag kan pas weer volledig beantwoord worden als het volgende geen vraag meer voor je is: ‘Mag ik er voor e volle 100% op mijn manier, met mijn visie, wat ik te brengen heb, zijn?’. Zolang dit nog een vraag is, zul je omver gemaaid kunnen worden of je toch weer kleiner voelen dan de ander.

Leestijd: 3 minuten

Zichtbaarheid betekent dat alles zichtbaar is van jou

Hoe zichtbaarder je wilt zijn hoe meer het erop aan komt, want kiezen voor zichtbaarheid betekent gaan staan voor jezelf. Jezelf laten zien zoals je bent. En dan is alles te zien. Dan kan het zomaar zijn dat je ‘ineens’ nog iets ontdekt waarvan je niet wilt dat het zichtbaar is, wat nog om transformatie vraagt. Het universum zal je altijd een handje helpen en jou die ervaringen geven die je nodig hebt om 100% vrij en zuiver te zijn, om nog verder te groeien.

Hierbij kun je jezelf de volgende vragen stellen:

 • Waar sta ik nu?
 • Ben ik daar tevreden mee? Sta ik zo sterk als ik wil zijn?
 • Wat krijg ik (nog) gespiegeld door mijn omgeving?
 • Welk gedrag lijkt al heel zuiver, maar hou ik mezelf of een ander soms toch nog voor de gek?

Kijk in je eigen spiegel, zie eerst jezelf

Vooraf aan zichtbaarheid gaat ‘jezelf werkelijk zien’:

 • Zie jij jezelf?
 • Met alles dat er is?
 • En durf je daarvoor uit te komen?

Of:

 • Heb je nog te veel compassie onder het mom ‘de ander doet wat hij kan?’
 • Heb je te veel geduld onder het mom ‘alles kent een eigen tijd’

Het punt dat ik voor je wil maken is dat wanneer je voelt dat je al heel ver bent in je proces, je opnieuw blinde vlekken kunt krijgen voor jezelf en je eigen gedrag. Je wordt dus uitgenodigd jezelf nog serieuzer te nemen, nog kritischer te durven zijn naar jezelf, wat je doet, waardoor je nog niet bereikt wat je graag wilt bereiken.

Ontmasker jezelf en wordt werkelijk zichtbaar

Je hebt jezelf dus te ontmaskeren. Al zijn we nog zover, er zijn altijd lagen om aan te gaan, steeds weer dieper. Durf werkelijk verantwoording te nemen voor je creaties, laat alles los wat er onder dat masker nog verstopt zit zodat enkel de vraag ‘wie wil ik nu zijn’ overblijft. Zodat enkel jij in je pure en ware vorm overblijft.

Daarvoor mag je ongetwijfeld nog door pijn heen, van dit leven of een vorig leven, je ziel heeft te doen hier wat hij te doen heeft in dit leven. Uiteindelijk mag je alle verhalen die je ooit bent gaan vertellen loslaten. En dan komt vergeving. Zolang je weet dat er ergens nog in jou boosheid of wrok jegens iemand zit, hoe klein of onbewust ook, dan zal dit ook zichtbaar zijn op een heel fijn niveau voor de ander, dus ook voor je netwerk of potentiële klanten. Door te vergeven kom je thuis bij jezelf en kun je zijn wie je wilt zij vrij van alles en wordt jouw mooiste ik zichtbaar.

Zichtbaarheid en innerlijk werk gaan hand in hand

Zichtbaarheid gaat als je het mij vraagt dus altijd gepaard met innerlijk werk.

 • Om gezien te worden dien je jezelf werkelijk te zien.
 • Om gezien te worden dien je er te staan, je door niemand meer omver te laten maaien.
 • Om zichtbaar te zijn is het nodig dat dit doet voor een ander, niet jezelf, want dan is het ego en krijg je alsnog te lessen op je pad die nodig zijn.

En ook dat is helemaal niet erg, het is jouw proces. Die gaat zoals die gaat, omdat je te doen hebt wat nodig is, steeds ook weer als voorbeeld voor een ander. We hoeven zelf maar een paar stapjes verder te zijn dan de ander om te kunnen helpen, te inspireren. Zichtbaarheid doe je uiteindelijk niet voor jezelf maar voor de ander. Hoe minder het nog om jou draait, hoe zichtbaarder je bent en hoe meer een ander via jou kan groeien.

Nadine Carter
Nadine Carter
Nadine is gewoon ook iemand die ergens op haar pad staat in het leven. Ze is daar ook niet zomaar gekomen, is nog steeds onderweg. Net als jij. Ze gaat buiten haar comfortzone om te groeien. Ze voelt de rauwe kanten van het leven, en de zachte. Ze is direct en eerlijk. Bij haar kom je nergens mee weg. Haar expertise: relatietherapie.

Verschilmakers Vertellen

In de rubriek 'Verschilmakers Vertellen' vind je persoonlijke verhalen, visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, intuitïtie en leiderschap. We hopen dat de artikelen je inspireren tijdens het leiden van je eigen, echte leven zodat je blijft werken en leven op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

 

Meer van deze Verschilmaker

Artikelen van andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over de thema's waar we over schrijven. Door jouw visie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in