Leestijd: 2 minuten

weerstand en weigering

Hieronder deel ik weer een klein deel van het verhaal van FEEM: de jaren ervoor, waarin je ziet hoe het beetje bij beetje is ontstaan. Om vervolgens mijn persoonlijke inzichten te delen. Ik deel ze graag met je zodat jij je erdoor kunt laten stimuleren, motiveren of inspireren. Want, misschien denk je: ‘Hee, da’s een goed idee, ga ik ook proberen’. Of juist: ‘Daar ben ik het niet mee eens. Nu weet ik wat ik niet wil doen’. Beide is informatie voor jou. Gebruik het! Doe er iets mee. Ik neem je graag mee op reis naar het verhaal van FEEM.  

Groetjes, Yvonne van Balkom
Oprichter FEEM Magazine

voorjaar 2018

Tijdens de trainingen voor de marathon kwam er telkens enorm veel inspiratie vrij. Met elke training leerde ik mezelf – en ‘de wereld’ – nog beter kennen. Zodra de rush van de marathon was gezakt, wist ik dat het tijd was om structurele veranderingen in mijn leven aan te brengen. 

Ik kon niet meer zomaar terug naar mijn ‘oude leven’ en gewoon verder gaan.

Uiteindelijk heeft het nog ongeveer een half jaar geduurd voordat ik onder ogen kon zien dat ik grote wijzigingen zou moeten aanbrengen in mijn werk. Binnen mijn toenmalige bedrijf ervaarde ik niet meer de voldoening die ik zocht. Dus daar zou iets moeten veranderen. Ik zag er als een berg tegenop om dat met mijn compagnon te bespreken.

juni 2018

Ergens in juni 2018 heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt om hét gesprek aan te gaan met mijn toenmalige compagnon.

We zitten aan onze vergadertafel. Tegenover elkaar. In zijn beleving een gewone werkbespreking zoals we die vaker hadden samen. Ik wist dat dit gesprek alles zou veranderen tussen ons. Ik voel mijn buik samentrekken. Ik voel de woorden opkomen en weggeslikt worden.

Hoe ga ik dit vertellen?
Hoe ga ik na een samenwerking van bijna tien jaar zeggen dat ik uit het bedrijf stap?

Het is een keus die niet alleen effect zal hebben op mijn leven, maar ook op zijn leven en dat van zijn gezin. Het bedrijf zal erdoor veranderen. ‘Kom op, Yvonne.’ Ik spreek mezelf moed in en ga ervoor.

lessons learned

Wat zou ik een volgende keer meteen weer doen en wat zou ik anders doen? Ik deel het met je in deze video:

VRAGEN VOOR JEZELF

Mijn inzicht: voorkom verscholen verlangen.

  • De angst voor confrontatie is vaak enger dan de confrontatie zelf. Wat of wie heb jij aan te kijken? 
  • Wat als wat jij anders wil, niets met het gedrag van een ander te maken heeft, maar alles met jouw eigen verlangen. Hoe zou je dan het gesprek aangaan?

Zodra je je verlangen voelt en deze begint uit te spreken, naar jezelf of anderen, komen er mensen op je pad die je verder helpen. Maar ook dat brengt weer uitdagingen met zich mee…