Leestijd: 2 minuten

weerstand en weigering

voorjaar 2018

Tijdens de trainingen voor de marathon kwam er telkens enorm veel inspiratie vrij. Met elke training leerde ik mezelf nog beter kennen. Zodra de rush van de marathon was gezakt, wist ik dat het tijd was om structurele veranderingen in mijn leven aan te brengen. 

Ik kon niet meer zomaar terug naar mijn ‘oude leven’ en gewoon verder gaan. Binnen mijn toenmalige bedrijf ervaarde ik niet meer de voldoening die ik zocht, terwijl mijn werk een groot deel van mijn leven is. Dus daar zou iets moeten veranderen.

Uiteindelijk heeft het nog ongeveer een half jaar geduurd voordat ik onder ogen kon zien dat ik grote wijzigingen zou moeten aanbrengen in mijn werk. Ik zag er als een berg tegenop om dat met mijn compagnon te bespreken.

juni 2018

Ergens in juni 2018 heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt om hét gesprek aan te gaan met mijn toenmalige compagnon.

We zitten aan onze vergadertafel. Tegenover elkaar. In zijn beleving een gewone werkbespreking zoals we die vaker hadden samen. Ik wist dat dit gesprek alles zou veranderen tussen ons. Ik voel mijn buik samentrekken. Ik voel de woorden opkomen en weggeslikt worden.

Hoe ga ik dit vertellen?
Hoe ga ik na een samenwerking van bijna tien jaar zeggen dat ik uit het bedrijf stap?

Het is een keus die niet alleen effect zal hebben op mijn leven, maar ook op zijn leven en dat van zijn gezin. Het bedrijf zal erdoor veranderen. ‘Kom op, Yvonne.’ Ik spreek mezelf moed in en ga ervoor.

lessons learned

Zodra je je verlangen voelt en deze begint uit te spreken, naar jezelf of anderen, komen er mensen op je pad die je verder helpen. Maar ook dat brengt weer uitdagingen met zich mee…