The inner agency

Pim (44): ‘Wat wil ik? Ik zoek iets, maar ik weet niet wat.’

Leestijd: 3 minuten

De situatie

‘Wat wil ik’ bleek de grote levensvraag van Pim (44) te zijn. Pim kreeg via een vriend de tip om bij ons te komen. Hij kwam binnen met de woorden: ‘Ik zoek iets, maar ik weet niet wat.’ Laat dit nu precies ons specialisme zijn. Pim had al eens een coach bezocht na zijn scheiding jaren geleden. Hij had ook wel eens energetische sessies gedaan voor de onrust in zijn lijf en hij zocht nu naar meer verdieping. Hij vroeg om een sparringpartner. Iemand die hem inzichten kon brengen voor zowel zijn privé als zakelijke leven.

Pim is een creatieve man met 1001 ideeën. Alleen hierdoor is samenleven met Pim niet altijd gemakkelijk voor zijn omgeving. Zijn ‘wat ik ik’ vraag heeft vaak voor veranderingen gezorgd. Pim heeft meerdere banen gehad, bedrijven opgericht en niets was ooit echt succesvol geweest. In loondienst functioneerde hij prima, maar hier verveelde hij zich snel. Wanneer hij een bedrijf begon dan ging de beginperiode goed, maar na een tijdje bleek het altijd lastig. Een vaste relatie was ook moeilijk, omdat Pim steeds weer iets nieuws zoekt in zijn leven.

De vraag waar Pim mee binnen kwam: ‘Ik zoek iets, maar ik weet niet wat’ bleek niet alleen zijn hulpvraag te zijn voor ons, maar de vraag over zijn gehele leven.

Ons advies bij ‘wat wil ik’?

Pim heeft als kind de diagnose ADHD gekregen en is bekend met prikkel zoekend gedrag. Het voortdurend op zoek gaan naar zintuigprikkels hoeft niets storends te zijn tenzij de prikkelzoeker onverzadigbaar is of lijkt. Diegene overvoert zich met prikkels en dit resulteert in druk of chaotisch gedrag.

Hij blijkt altijd op zoek naar meer plezier, geld en eigenlijk moet of kan altijd alles beter en grootser. Wij denken dat Pim meer begeleid mag gaan worden naar voldoening in zijn leven, dat zal hem meer rust geven in plaats van continu ‘wat wil ik’ horen in zijn hoofd. Hij mag gaan kijken naar wat hij wél heeft in zijn leven, in plaats van wat mist. Daarnaast mag hij gaan uitvinden wat nu echt bij hem past en wat zijn eigen waarden zijn. Een leven waarin je jouw best doet om te leven naar waarden die voor jou belangrijk zijn zorgt er voor dat je je goed voelt.

foto wat wil ik: door Joshua WoronNiecki via Canva
foto wat wil ik: door Joshua WoronNiecki via Canva

We hebben Pim voorgesteld aan een van onze partners met veel levenservaring, die jaren geleden zijn succesvolle onderneming heeft verkocht en daarna anderen is gaan coachen. Deze partner heeft na de verkoop zelf ondervonden hoe het is om je leven helemaal opnieuw vorm te geven, uit te vinden wie ben je nu precies bent en wat wil je in het leven.

Pim is inmiddels al meerdere malen geweest en heeft aan ons teruggekoppeld dat het een perfecte match is. Hij krijgt nieuwe inzichten, is met allerlei vragen aan de slag en heeft oefeningen voor in zijn thuissituatie. Daarnaast gaf Pim aan respect te hebben voor deze coach en hem te zien als mentor. Hier worden wij natuurlijk blij van!

Waarom deze benadering

Soms hebben we in ons leven sturing nodig. Bijvoorbeeld een persoon die ons inzichten geeft en zelf al door bepaalde fases is gegaan waar wij weer van kunnen leren.
Gedurende je hele leven kom je mensen tegen die jou een boodschap kunnen geven. Dit kan een vriendin zijn waar je altijd mooie inzichten van krijgt, maar soms is het goed om een professional in te schakelen die jouw waardevolle lessen kan geven die je zelf net even niet ziet.

Pim is creatief, maar heeft zijn hele leven te horen gekregen dat hij niets kon. Hier is hij naar gaan leven en wij zochten iemand die zijn overtuigingen hierover opnieuw kon gaan programmeren. Pim heeft het in zich om hartstikke succesvol te zijn, hij mag dit zelf gaan geloven en ervaren!

Wat heb jij hieraan?
Vraag jij je ook vaak af: ‘wat wil ik?’ Heb jij ergens in je leven een programmering (overtuiging) opgedaan die je nu belemmert? Hiermee bedoelen we dat je je gedraagt zoals je bent ‘geprogrammeerd’: je conditionering. Deze conditionering bepaalt hoe we mensen en gebeurtenissen zien en ervaren in ons leven.

Wellicht is er als klein kind iets tegen je gezegd dat je iets niet kon en ben je dit gaan geloven? Vaak weet je dit niet bewust, maar zit dit in je onbewuste. Je merkt het aan andere dingen. Misschien heb je net als Pim hinder van altijd maar meer willen? Of vind je het lastig om doelen te stellen en succes te bereiken?

Het is interessant om hier eens naar te kijken: er zijn altijd methoden of manieren om jouw programmeringen aan te pakken.

The Inner Agency

Er zijn veel manieren om de ‘reis naar binnen’ te maken. Waar begin je? Precies dat is waar The Inner Agency dé plek voor biedt. Zij bieden die plek waar iedereen terecht kan met hulpvragen, voor leefstijladvies of vragen omtrent de persoonlijke ontwikkeling. Je boekt een live gesprek met één van de professionals en ontvangt meteen toepasbare tips en aansluitend de juiste hulpmatch. Zo kom je precies bij die coach, therapeut of hulpverlener waar je zelf niet op zou uitkomen. Voor FEEM Magazine deelt oprichter Sabine van der Hulst open en eerlijke verhalen van mensen die bij The Inner Agency aankloppen met een hulp- of levensvraag. Het doel? Jou inspireren met diverse manieren waarop je in contact kunt komen met jezelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

verder lezen

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?