Wat levert leven volgens je cyclus je op?

Cyclus of LIFE

In 'Cyclus of LIFE'  gaat onze hoofdredacteur Yvonne van Balkom in gesprek met Crystal Kwee over ondernemen in lijn met je vrouwelijke cyclus. Samen met Mabel Duchossoy runt Crystal (rechts op de foto) het bedrijf The New Business Women. Dat bedrijf komt voort uit de visie dat de wereld behoefte heeft aan een nieuw soort leiderschap, namelijk vanuit een balans in masculiene en feminiene waarden. Aan mensen die het verschil maken om de wereld radicaal verder te brengen.

Leestijd: 3 minuten

Cyclus op LIFE – deel 1
We beginnen bij het begin: waarom is het zo belangrijk om meer te leren over de vrouwencyclus? Wat heb je daaraan?

In het gesprek met Crystal Kwee stippen we de volgende punten aan:

  • Hoe kan het dat er – ook bij vrouwen – nog zoveel onwetendheid is over onze cyclus?
  • Wat heeft je cyclus te maken met succes?
  • Waarom is het in lijn leven met je vrouwelijke cyclus zo waardevol? (voor vrouwen uiteraard. En voor mannen goed om te weten!)
  • Hoe kun je je menstruatie juist gebruiken om meer te creëren? (En dat het dus niet alleen maar K*%& is)
  • Leuk om hierover te praten, maar wat betekent dit nu in de praktijk? Hoe pas je dit écht toe?
  • Wat zijn de verschillende fases?

Kortom; in 17 minuten krijg je de basis mee over ‘leven in lijn met je cyclus’ en waarom het dus belangrijk is dat we hier veel aandacht aan geven in FEEM Magazine.

Je kunt kijken naar ons gesprek of het luisteren via de verschillende podcast kanalen. Wat jij wilt!

Veel kijk- luisterplezier.

Laat je hieronder weten wat je vragen of opmerkingen zijn? Vinden we altijd leuk om te lezen. Bekijk hier deel 2.

Achtergrond informatie

De menstruatiecyclus is een maandelijks proces dat zich afspeelt in het lichaam van vrouwen en dat begint bij de puberteit en eindigt bij de menopauze. De cyclus duurt gemiddeld 28 dagen, maar kan variëren van 21 tot 35 dagen. Er zijn vier fasen: de menstruatie, de folliculaire fase, de ovulatie en de luteale fase. Tijdens de menstruatie wordt het baarmoederslijmvlies afgestoten en verlaat het lichaam via de vagina. In de folliculaire fase rijpt er een eicel in de eierstokken en wordt het baarmoederslijmvlies opgebouwd. Tijdens de ovulatie komt de eicel vrij en kan deze bevrucht worden. In de luteale fase wordt het baarmoederslijmvlies verder opgebouwd om een bevruchte eicel te kunnen ontvangen. Als er geen bevruchting plaatsvindt, wordt het baarmoederslijmvlies afgestoten en begint de cyclus opnieuw. Het kan invloed hebben op de stemming, energie en productiviteit van vrouwen12. Het is belangrijk om dit te begrijpen voor een gezonde voortplanting en om eventuele problemen te kunnen herkennen, zoals onregelmatige menstruatie of onvruchtbaarheid34.

cyclus

Wat is leven volgens je cyclus?

Het betekent dat je je activiteiten en levensstijl aanpast aan de verschillende fases van je menstruatiecyclus. Het kan helpen om je energieker en productiever te voelen en om beter in contact te staan met je lichaam en emoties. Het kan ook helpen om PMS-symptomen te verminderen en om je menstruatie korter te maken. Enkele tips om volgens je cyclus te leven zijn onder andere: neem rust tijdens de menstruatie fase, plan minder afspraken en ga niet tot laat uit, doe aan PMS of period yoga, eet gezond en gevarieerd, en luister naar je lichaam en emoties. Het kan ook helpen om het bij te houden en te plannen welke activiteiten het beste passen bij elke fase van je cyclus123.

Voordelen van leven volgens je cyclus

Leven volgens de menstruatiecyclus kan verschillende voordelen hebben. Het kan helpen om je energieker en productiever te voelen en om beter in contact te staan met je lichaam en emoties. Het kan ook helpen om PMS-symptomen te verminderen en om je menstruatie korter te maken. Zo kun je beter begrijpen hoe je lichaam werkt en wat het nodig heeft in elke fase. Dit kan leiden tot een betere gezondheid en welzijn. Bovendien kan het helpen om het taboe rond menstruatie te doorbreken. Het kan ook helpen om de productiviteit en het welzijn van vrouwen op de werkvloer te verbeteren123.

 

Vragen over dit onderwerp?

Laat hieronder je vraag of reactie achter. We horen heel graag van je.

Ook boeiend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?