Wat je nog niet wist over games en vrouwen

De podcast: Vanzij, door Jolanda Gooiker

Elke maand geven we één van de podcast-afleveringen van ondernemer Jolanda Gooiker het podium. Als ondernemer helpt Jolanda andere ondernemers met hun digitale inhaalslag. Vanuit haar persoonlijk ongeduld is ze de Vanzij-podcast gestart. In deze podcast bespreekt ze met experts uit verschillende branches hoe gelijkwaardigheid sneller bereikt kan worden. Grote inspiratiebron is de boosheid van haar eigen moeder. Zij werd namelijk overgeplaatst toen ze ging trouwen, werd ontslagen toen ze zwanger werd en kreeg een heel ander soort baan aangeboden bij haar oude werkgever toen ze ‘toch’ weer wilde gaan werken. Die boosheid van nog maar een generatie geleden, en het feit dat die achterstelling nog altijd niet ingelopen, is de voeding van het ongeduld van Jolanda.

Leestijd: 2 minuten

Gebruik jij een spel in je werk? Maak jij dingen duidelijk met een game? Overweeg je een game te (laten) ontwikkelen of heb je dat juist al gedaan? Games zijn niet alleen dé nieuwe manier om een doel te bereiken met je coachees, deze tak van sport groeit jaarlijks flink. Redenen genoeg om meer te weten te komen over games en vrouwen, vond Jolanda Gooiker.

In deze podcast interviewt Jolanda game-journaliste Len Maessen over games en de game-industrie. Wat zijn games eigenlijk? Wie spelen er games? Hoeveel geld gaat er in om? Hoe komt er meer diversiteit op de werkvloer bij de game-makers? Wat moet er gebeuren om meer gelijkwaardigheid voor vrouwen te realiseren, als werkgevers zelf niets doen?

vanZij podcast voor de ongeduldige vrouw, aflevering met Len Maessen over games en vrouwen.Len schrijft al erg lang over games en weet er erg veel over. Ze neemt ons mee in een bijzondere wereld, die nog niet helemaal klaar lijkt voor gelijkwaardigheid van vrouwen, maar dat wel aan het leren is. De game-industrie groeit hard, jaarlijks met wel 10%. Houd je zelf niet van games? Je krijgt er vast snel mee te maken, als je dat nu nog niet hebt.

Beluister de podcast
Deze podcast zit vol met dingen die je nog niet wist over games en vrouwen. Veel kennis in een kwartiertje, ook interessant voor wie zelf (nog) geen spellen speelt. De game-wereld moet diverser, en wordt dat gelukkig ook steeds meer. Wat kun jij doen? Een game (laten) maken voor en door vrouwen is een hippe optie, maar je kunt nog meer doen. Snel luisteren dus, in Spotify of Soundcloud naar vanZij, podcast voor de ongeduldige vrouw.

Tip: Wil je zelf ook eens in de cijfers duiken? Wil je wet
en hoeveel vrouwen de verschillende soorten spelen? ‘The American Entertainment Software Association’ publiceert jaarlijks een onderzoeksrapport boordevol interessante uitkomsten. Je ziet dan bijvoorbeeld dat er méér vrouwen gamen dan jonge jongens. Leuk weetje hè?

Len Maessen schrijft over Games & tech voor NRC, Bright, OneWorld, nu.nl en het AD. Je kunt haar volgen via twitter.com/lenmariken

 

Ook boeiend

Meepraten over dit onderwerp?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van neem meteen in je mail?