Wanneer start ik met sales als ik voor mezelf wil beginnen?

Sandra wil starten met haar bedrijf. Bij het woordje 'sales', krijgt ze de rillingen en heeft ze geen flauw benul. Ook weet ze niet of ze daar al klaar voor is. Sandra's vraag is luid en duidelijk: 'Wanneer en hoe start ik met sales?'

Onze expert: Anne Niemeijer

Anne Niemeijer is salestrainer en mindsetcoach voor (hoog)sensitieve ondernemers die willen groeien, maar 'sales' een vies woord vinden. Anne is expert als het aankomt op 'sales vanuit verbinding'. In de rubriek 'It's all about the Money' pakt zij de vragen op die met sales te maken hebben.

Leestijd: 2 minuten

De meeste ondernemers starten aan hun bedrijf door te werken aan een website, aanbod en logo. Allemaal belangrijke zaken. Maar, vraag een ervaren ondernemer om advies en ze zeggen allemaal: ga werken aan je sales kwaliteiten!

Mijn advies is: zorg voor zichtbaarheid en verbinding. Open dat zakelijke social media account, ga content maken en zorg dat je een netwerk gaat opbouwen. Pak die verbinding.

NOW OR NEVER

 

 

Waarom we dat vaak niet doen als starter? Omdat we bang zijn… Bang dat als we een post plaatsen, we in allemaal vragen krijgen over ons aanbod, terwijl dat misschien nog niet klaar is. Bang dat je mensen moet teleurstellen dat je nog niet zover bent. Maar heel eerlijk: verkopen gaat niet zo makkelijk en vanzelf in het begin. Zeker niet in deze tijd dat er overal ondernemers zijn die een soort gelijk aanbod hebben als jij. Online hebben mensen wel 50 contactmomenten met je nodig, dus zorg dat je (elke dag) in je Insta story’s voorbij komt. Dan hebben ze de eerste 50 momenten al gehad met jou voordat je je aanbod plaatst.

SCHONE LEI

 

 

Veel ondernemers zijn ook bang voor de mening van anderen. Vooral van de mensen in je directe omgeving. Ik ben zelf veilig gestart op een nieuw account op Instagram. LinkedIn zaten teveel oud collega’s. Mensen die een mening over mij hebben omdat ze met mij gewerkt hebben. Na een aantal maanden ben ik ook gaan posten op LinkedIn en de reacties kwamen inderdaad. Al waren ze anders dan ik had verwacht: ‘Wat leuk om je zo in je element te zien, Anne!’ Ik dacht dat je verlegen was maar ik zie nu een heel ander kant van je. Oftewel: leuke reacties.

AAN DE SLAG

 

 

Vaak is iets in ons hoofd veel groter dan de werkelijkheid! Dus ga werken aan die verkoopskills en ga ook echt verkopen. Vanaf moment één. Ga netwerken! Zonder sales heb je geen business.

Sales zal je toch echt zelf moeten gaan doen.

En ondertussen bouw je op de achtergrond AAN je bedrijfsfundering. Want als er geld binnen komt kan je meteen die vervelende randzaken goed laten regelen door anderen die er wel verstand van hebben. Sales zal je toch echt zelf moeten gaan doen. Get out there!

Succes,
Anne.

Ook in deze rubriek?

Heb jij ook een salesvraag? Anne helpt je graag verder dus stuur je vraag zeker in via redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meepraten over dit onderwerp?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van neem meteen in je mail?