Wat is de kracht van écht luisteren?

Wat is eigenlijk écht luisteren? Wat is de definitie én vooral: wat is de kracht? En wat zouden we hier mee kunnen in leiderschap? In deze 7e aflevering van de Och Meisje Toch-Podcast hoor je hoe Leonie als leider regelmatig 'komt goed' roept en hoe dat Marinde triggert. En hoe ze daarop uitleg geeft over het blije eikel syndroom. Ja, echt!

De podcast: Och Meisje Toch met Marinde van Loo

Elke maand geven we één van de podcast-afleveringen van ondernemer Marinde van Loo het podium. Met de OCH MEISJE TOCH podcast maakt ze samen met veranderkundige Leonie van Heijningen alles bespreekbaar waar vrouwelijk leiders (of toch leiders die toevallig vrouw zijn?) tegenaan lopen. En ze willen pas stoppen als geen enkele ambitieuze vrouw 'och-meisje-toch' meer te horen krijgt. Wie is Marinde van Loo? Ze helpt teams hun weg te vinden in samenwerken aan ambitieus resultaat. Met aanstekelijke enthousiasme en scherpe reflecties werkt ze met leiders en teams. Haar drive is dat iedereen het verdient om een goed samenwerkend team te hebben.

Leestijd: < 1 minuut

Na het luisteren van deze aflevering weet je:

  • het verschil tussen écht luisteren en nepluisteren;
  • dat luisteren anders is dan gehoorzamen;
  • en dat luisteren aandacht geven is.

Dat betekent niet dat als je met al je aandacht luistert, je het antwoord gelijk krijgt. En dat is voor jou misschien een uitdaging, maar goed luisteren vraagt er ook om dat je verdraagt dat dat soms even zo is.

Ook boeiend

Meepraten over dit onderwerp?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van neem meteen in je mail?