Visie van een verschilmaker

Het antwoord op de vraag: Wanneer maak je het verschil?

Als Verschilmaker bij FEEM stel ik mezelf even hard op deze vraag; Wanneer maak je een verschil? Is dat wanneer je veel mensen bereikt hebt? Is dat wanneer je een grote impact hebt gemaakt? Is dat wanneer je iets voor anderen hebt gedaan? Wanneer is het gevoel aanwezig dat je een verschil gemaakt hebt?

Leestijd: 2 minuten

Vanuit mijn werkzaamheden spreek ik regelmatig met mensen die het gevoel hebben, dat wat ze doen niet echt een impact heeft. Dat het geen ‘nut’ heeft. Dat ze dingen doen die geen ‘zin’ hebben. Omdat er altijd wel commentaar is. Of omdat er altijd weer iemand pijn erdoor ervaart.

Vooral het ‘voor jezelf kiezen’ na een burn-out triggert nogal wat mensen in je omgeving. Daar waar je voorheen altijd maar alles deed voor iedereen om je heen, krijg je nu commentaar als je een keer ‘Nee’ zegt. Wanneer je dan een grens aangeeft, hoor je ineens dat je geen rekening houdt met hun gevoelens en behoeftes.

Misschien schuilt hier dan ook wel het antwoord in. Gaat het wel om het feit of je het verschil maakt voor anderen? Of gaat het meer om het verschil maken voor jezelf?

“Be the change you want to see in the world”

Alles is energie. Zelfs Einstein riep het al en ik ben het roerend met hem eens. Vandaar dan ook mijn overtuiging dat een burn-out niets meer en niets minder is dan een spiritual wake-up call. Alle energie is weggevloeid naar anderen, zodat je niets meer overhoud voor jezelf. Daar is je hele systeem klaar mee.

Vanuit mijn trainingen en opstellingen leg ik dan ook altijd uit dat elke verandering die je doorvoert bij jezelf, altijd een verschil maakt op het grotere geheel. Soms merk je nog dezelfde dag de impact omdat ineens iemand belt, die altijd commentaar had, met de vraag of ze iets voor jou kunnen doen. En misschien merk je niet direct wat de impact is, maar merk je dat pas (veel) later.

Vorige week werd ik daar zelf weer mee geconfronteerd, door de zeer zalvende woorden van een luisteraar van mijn ‘Meer dan Mama Podcast’; “Wanneer is de volgende? Ik vind het zo herkenbaar en voel me er zo door gesterkt!” Dit had ik niet verwacht.

Voor mijn gevoel, en als ik naar de aantallen kijk, wordt er nauwelijks geluisterd naar de maandelijkse ‘Meer dan Mama Podcast’. Ik deel het in mijn nieuwsbrief en op mijn social media kanalen vanuit mijn eigen nieuwsgierigheid. Interesse in de burn-out ervaringen van anderen en hun tips en adviezen vanuit hun visie en expertise.

Dit was de tweede keer dat ik een dergelijk bericht ontving en ik ben zo dankbaar dat mijn nieuwsgierigheid een verschil maakt in haar leven. Alleen daarom al blijf ik dan ook doorgaan. Het gaat niet om de aantallen of de grootte van de impact, maar om doen waar ik blij van word. Dat ik daarmee ook een verschil mag maken voor anderen, is de kers op de taart.

Bianca Meijsen
Bianca Meijsenhttps://feemonline.nl/bianca-meijsen/
Bianca Meijsen is oprichter en eigenaar van Expect a Miracle Training & Co met als missie om de beste versie van jezelf te zijn en je geld te verdienen met je eigen passie vanuit verbinding met jezelf. Werkzaam als Trainer, Coach en Auteur.

Verschilmakers Vertellen

In de rubriek 'Verschilmakers Vertellen' vind je persoonlijke verhalen, visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, intuitïtie en leiderschap. We hopen dat de artikelen je inspireren tijdens het leiden van je eigen, echte leven zodat je blijft werken en leven op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

 

Meer van deze Verschilmaker

Artikelen van andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over de thema's waar we over schrijven. Door jouw visie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in