Waarom je juist geld kunt vragen voor je talent

Onze expert: Anne Niemeijer

Anne Niemeijer is salestrainer en mindsetcoach voor (hoog)sensitieve ondernemers die willen groeien, maar 'sales' een vies woord vinden. Anne is expert als het aankomt op 'sales vanuit verbinding'. In de rubriek 'It's all about the Money' pakt zij de vragen op die met sales te maken hebben.

Leestijd: 2 minuten

Als je iets heel goed kan, en het gaat je makkelijk af, kun je er dan geld voor vragen? Waarom niet! Sterker nog: Als het jou makkelijk afgaat en voor vele anderen juist moeilijk is, dan is dat jouw talent. Dan kan je er extra voor betaald worden.

Vaak vinden mensen dit lastig. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met de overtuiging dat iets moeilijk moet zijn om er veel geld voor te vragen. Iets in de trant van: je moet hard werken voor je geld of voor succes.

Ik zal je illustreren hoe idioot deze gedachte eigenlijk is.
Mijn zoon Olivier is goed in turnen. Hij zit in de herenselectie en traint (als het mag vanwege maatregelen) 9 tot 12 uur in de week. Het gaat hem makkelijk af en hij geniet ervan. Hij traint ook samen met andere jongens. Die moeten er wat meer moeite voor doen. Ze trainen dezelfde uren en doen dezelfde wedstrijden.

Toch is er een verschil. Want Olivier staat met wedstrijden altijd op het podium. Vaak zelfs op nummer 1. Terwijl de andere jongens het podium niet halen. Olivier heeft er een talent voor. Het gaat hem gemakkelijker af dan zijn. Verdient hij die gouden medaille dan wel?

Ja natuurlijk! Wat een rare vraag hoor ik je denken. Hij is toch de beste!

Met jouw talent maak jij de wereld een stukje mooier

En toch is dit iets wat je vergeet als het je gemakkelijk afgaat. Dan zijn we plotseling bang of we daar wel geld voor mogen vragen, en hoeveel.

Dus bij deze voor eens en altijd: als jij een talent hebt op een bepaald vlak, hang die gouden medaille dan om je nek en vraag er een mooie prijs voor. Hoe makkelijker het voor jou is, hoe groter je talent en hoe hoger de prijs die jij kan vragen.

En? Wat ga je nu doen? Meteen je prijzen aanpassen? Salarisverhoging vragen? Goed zo! Want met jouw talent maak jij de wereld een stukje mooier.

Ook in deze rubriek?

Heb jij ook een salesvraag? Anne helpt je graag verder dus stuur je vraag zeker in via redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meepraten over dit onderwerp?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van neem meteen in je mail?