Visie

Gaat je werk je makkelijk af? Zo vraag je er toch voldoende geld voor.

Als je iets heel goed kan, en het gaat je makkelijk af, kun je er dan geld voor vragen? Waarom niet! Sterker nog: Als het jou makkelijk afgaat en voor vele anderen juist moeilijk is, dan is dat jouw talent. Dan kan je er extra voor betaald worden. Waarom is dat dan toch vaak lastig?

Leestijd: < 1 minuut

Veel mensen vinden dit lastig. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met de overtuiging dat iets moeilijk moet zijn om er veel geld voor te vragen. Iets in de trant van: je moet hard werken voor je geld of voor succes.

Ik zal je illustreren hoe idioot deze gedachte eigenlijk is.

Mijn zoon Olivier is goed in turnen. Hij zit in de herenselectie en traint (als het mag vanwege maatregelen) 9 tot 12 uur in de week. Het gaat hem makkelijk af en hij geniet ervan. Hij traint ook samen met andere jongens. Die moeten er wat meer moeite voor doen. Ze trainen dezelfde uren en doen dezelfde wedstrijden.

Toch is er een verschil. Want Olivier staat met wedstrijden altijd op het podium. Vaak zelfs op nummer 1. Terwijl de andere jongens het podium niet halen. Olivier heeft er een talent voor. Het gaat hem gemakkelijker af dan zijn. Verdient hij die gouden medaille dan wel?

Ja natuurlijk! Wat een rare vraag hoor ik je denken. Hij is toch de beste!

Met jouw talent maak jij de wereld een stukje mooier

En toch is dit iets wat je vergeet als het je gemakkelijk afgaat. Dan zijn we plotseling bang of we daar wel geld voor mogen vragen, en hoeveel.

Dus bij deze voor eens en altijd: als jij een talent hebt op een bepaald vlak, hang die gouden medaille dan om je nek en vraag er een mooie prijs voor. Hoe makkelijker het voor jou is, hoe groter je talent en hoe hoger de prijs die jij kan vragen.

En? Wat ga je nu doen? Meteen je prijzen aanpassen? Salarisverhoging vragen? Goed zo! Want met jouw talent maak jij de wereld een stukje mooier.

Anne Niemeijer
Anne Niemeijerhttp://feemonline.nl/anne-niemeijer/
Anne is Spiritueel Business mentor en gelooft in sales vanuit verbinding. Met haar 21 jaar saleservaring helpt zij jou met het vieze woord sales. Met haar traject “de Verdieping” inspireert ze ondernemers om dichtbij zichzelf te blijven zodat ze de grootse versie van zichzelf toelaten.

FEEM Magazine

In FEEM Magazine vind je persoonlijke verhalen, visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, intuïtie en innerlijk leiderschap. We hopen dat de artikelen je inspireren tijdens het leiden van je eigen, echte leven zodat je blijft werken en leven op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

Heb je behoefte aan meer support, inspiratie en begeleiding bij het ondernemen op een ontspannen manier. Zonder twijfel, onzekerheid en stress? Kijk dan eens bij de FEEM Community.

Meer van deze schrijver

Andere Artikelen

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over ondernemen van binnen naar buiten. Door jouw reactie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in