Leestijd: < 1 minuut

column

Waar ligt de grenslijn?

Leestijd: 2 minuten‘Track Limits’ of te wel ‘de baangrenzen’ zijn het onderwerp van de Formule-1. Waar liggen ze, zijn ze nodig, maar belangrijker: gelden ze voor iedereen?

De Fomule-1 is gestart! Ik schreef er al eens over. Mijn hele gezin volgt Max Verstappen, de jonge onbezonnen Nederlandse coureur, op de voet. Het brengt plezier en discussie, want we zijn allemaal voor Max, maar daar houdt het op. Onze zoons waren verbijsterd. Hamilton, een markant figuur en al zeven keer wereld kampioen, ging in Bahrein 28 keer over de track limits heen, zonder enige waarschuwing en onbestraft. Voor andere coureurs golden andere regels, volgens mijn mannen. Mam, dit is toch niet eerlijk?

We hadden er een goed gesprek over. Track limits, geschreven en ongeschreven, duidelijk en onduidelijk, je hebt er elke dag mee te maken. Ze bepalen mede de route van je dagelijkse race. Lastig wordt het als regels niet duidelijk zijn of niet voor iedereen gelden. Dan zorgen regels voor verwarring en gedoe. Ik zie dat in mijn praktijk en ondernemerschap. Conflicten ontstaan daar waar regels worden overschreden of nieuwe gaan gelden. Bijvoorbeeld omdat kinderen niet langer in één maar in twee huizen wonen. Of omdat je een nieuwe weg inslaat en keuzes maakt. Als ondernemer zoek ik steeds de grenzen op van wat mogelijk is. Wat biedt mij kansen? Wat heb ik nodig? Regelmatig kom ik dan in botsing met anderen. Wat voor mij een kans is, kan een bedreiging zijn voor een ander. Vaak bereik ik het beste resultaat door op het scherpst van de snede te balanceren en ja, dat betekent dat ik soms doorschiet op de baan, om in racetermen te spreken. Zoals vorige week toen mijn hele gezin snakte naar vakantie, maar ik nog moest werken en wij niet weg konden. Het huis was te klein en iedereen boos… Met als resultaat dat we uiteindelijk op de meest zonnige dag van de week genoten van een dagje en nachtje aan zee.

Zoek track limits op en ga er zo af en toe over heen!

Track Limits, ze zijn overal, niet altijd duidelijk, niet consequent gehandhaafd, maar geldend voor iedereen. Het is de vraag hoe je ermee omgaat. Mijn advies? Zoek track limits op en ga er zo af en toe over heen! Maar uiteraard met respect voor andere racers..

 

Sietske Verbraak
Sietske houdt van ondernemen, maar hoe doe je dat als moeder van vier en een tomeloze ambitie? Waar legt zij haar prioriteiten en hoe geef zij ruimte aan haar ondernemerschap en creativiteit in de waan van alle dag? Samen met haar compagnon heeft zij Snikkenburg Verbraak Advocaten en als Mammalegal schrijft zij blogs. In haar columns gunt Sietske ons een kijkje in haar dynamische leven.

Ook boeiend

Meer columns

MEEST BEKEKEN

Glancy is niet meer financieel afhankelijk

“Beslag op mijn huis! Ik wil nooit meer financieel afhankelijk zijn.”

0
Businesscoach Glancy van Elst heeft een winstgevend bedrijf waarin ze vrouwen helpt bij het opzetten van een onderneming vanuit hun zielsmissie. Maar winstgevend is...
Energetisch business coaching Into the magic

Een business reading. “Ik dacht echt: Wat moet ik hiermee?”

0
DE VORM VAN DEZE WEEK: Energetische Businessreading Bij een energetische businessreading wordt gekeken naar de energie van jou en je bedrijf. iedereen die dit kan,...

“Herinneringen waarvan ik bijna niet meer wist dat ze bestonden, kwamen...

0
DE METHODE VAN DEZE WEEK: EFT EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. Het is een methode die ongewenste, negatieve emoties neutraliseert. Dit gebeurt door te kloppen...

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?