Vrouwen zouden meer over seks moeten praten

De podcast: Vanzij, door Jolanda Gooiker

Elke maand geven we één van de podcast-afleveringen van ondernemer Jolanda Gooiker het podium. Als ondernemer helpt Jolanda andere ondernemers met hun digitale inhaalslag. Vanuit haar persoonlijk ongeduld is ze de Vanzij-podcast gestart. In deze podcast bespreekt ze met experts uit verschillende branches hoe gelijkwaardigheid sneller bereikt kan worden. Grote inspiratiebron is de boosheid van haar eigen moeder. Zij werd namelijk overgeplaatst toen ze ging trouwen, werd ontslagen toen ze zwanger werd en kreeg een heel ander soort baan aangeboden bij haar oude werkgever toen ze ‘toch’ weer wilde gaan werken. Die boosheid van nog maar een generatie geleden, en het feit dat die achterstelling nog altijd niet ingelopen, is de voeding van het ongeduld van Jolanda.

Leestijd: < 1 minuut

Door iets taboe te houden, houd je iets naars in stand. Dat geldt zeker voor de manier waarop er over genot en seksualiteit gepraat wordt. Wij zijn allemaal niet alleen ondernemer, we zijn ook ouder, of stagiairebegeleider, of workshopleider.

Hoe begin je een gesprek over seksualiteit?

Rolbevestigende ‘grapjes’ die voorbijkomen, hoe ga je daarmee om? Waar vind je goede informatie om je (jonge) kind voor te bereiden op een gezonde manier? Voor onze zonen en dochters, stagiaires en workshop deelnemers is het goed om na te denken over de manier waarop je praat over seksualiteit. Ik praat in deze aflevering met een expert, die ook nog eens mijn nicht is. Wat is belangrijk, hoe begin je een gesprek over seksualiteit, en waar vind je relevante en gezonde informatie? Je hoort het allemaal in een kwartiertje van je tijd. Veel luisterplezier!

Of luister via Spotify of Soundcloud. Vergeet niet je te abonneren!

Kijktip

Bekijk ook eens deze indrukwekkend film van de BCC Girl Toys vs Boy Toys waarin mensen gevraagd werd of ze meisjes anders behandelen dan jongens, ze schrikken er zelf van.

Zet dit jou aan het denken? Kom je graag in gesprek, let me know en check ook deze sites met goede informatie:

 

Ook boeiend

Meepraten over dit onderwerp?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van neem meteen in je mail?