Advocaat: “Dit is waarom vrouwen niet alles kunnen hebben.”

JUST TAlk

Deze rubriek 'Just TALK' is om meerdere redenen van belang. Op het podium bij TEDx staan vaak de beste sprekers. Leer van hen! Kijk hoe ze dat doen! En daarna: doe het zelf! Niet perse op dat podium, maar ga staan voor waar je in gelooft. Spreek je uit. Laat van je horen. Maak jezelf zichtbaar. Daarnaast zijn het vaak hele inspirerende verhalen en waardevolle lessen. We laten elke keer een van onze lezers aan het woord. Zij deelt met jou haar meest favoriete TEDxtalk. Watch en be inspired. 

Leestijd: 2 minuten

DE TEDxTALK VAN DEZE WEEK: VROUWEN KUNNEN NIET ALLES HEBBEN

– TEDxTalk van Anne-Marie Slaughter, advocaat en politicoloog.
– Anne-Marie Slaughter schreef het artikel ‘Why Women Still Can’t Have It All’. Dit werd al snel het meest gelezen artikel in de geschiedenis van het tijdschrift Atlantic. Ze creëerde hiermee een publieke discussie over de belemmeringen in de gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

foto vrouwen kunnen niet alles hebben: door Charlie AYA via Canva
foto vrouwen kunnen niet alles hebben: door Charlie AYA via Canva

Waarom vinden wij deze TEDxTalk zo inspirerend, ook al stelt ze dat vrouwen niet alles kunnen hebben?

Een must-watch voor iedereen, zowel vrouwen als mannen! Anne-Marie Slaughter neemt je mee in haar persoonlijke verhalen en de balans tussen werk en privé voor mannen en vrouwen. Anne-Marie Slaughter is standvastig en deelt haar kennis in deze video. Ze begint haar Talk met een persoonlijk verhaal en neemt je mee in haar gedachten. Wij vinden het inspirerend hoe ze zich inzet voor de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Op het eind van de TEDxTalk benoemt ze dat de revolutie voor gelijkheid bezig is. Hoe ver die zal gaan en hoe snel, dat is aan ons…

JUST WATCH
Can we all ‘have it all’?

 

===
Wil jij je omringen met ambitieuze vrouwen voor we niet geldt dat ze steeds meer, meer, meer willen? Hun ambitie ligt op een ander vlak: trouw zijn aan zichzelf. En vanuit die plek succesvol ondernemen. Benieuwd waar we het over hebben? Neem eens een kijkje bij de FEEM Community. Een plek waar onderneemster bij elkaar komen die van binnen naar buiten ondernemen. Voor support, herkenning en inspiratie.
===

 

Wil je ook jouw favoriete tedtalk insturen?

We vinden het erg leuk als je ook jouw favoriete TEDtalk wilt insturen. Door welk TEDxTalk raak jij elke keer weer geïnspireerd? Stuur 'm op naar redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM dagelijks in je mail?