column

Verbinden met je eigen natuur

Leestijd: 2 minuten

Heb je weleens echt naar de natuur gekeken?
Geobserveerd? Beleefd? Ervaren?
Alles lijkt chaotisch door elkaar te staan en er is geen verband in te ontdekken.
En toch is er niks wat er zomaar aanwezig is. Niks ‘nutteloos’ in de natuur te vinden.

Als ik omringd ben door de natuur dan zie ik een enorme diversiteit aan planten en dieren. En allemaal op een unieke manier aangepast aan altijd wisselende omstandigheden.
En dan kijk ik naar mezelf en de mensen om me heen. We hebben een maatschappij gecreëerd die onnatuurlijk aanvoelt. Een maatschappij die gericht is op comfort, controle en voorspelbaarheid.

Maar…Wij zijn toch ook onderdeel van de natuur?

Vanaf het moment dat de eerste mens op de aarde liep hebben we te maken gehad met de natuur om ons heen. We hebben er mee leren omgaan en ons leren aanpassen. Dit noem ik vertrouwen.

Juist dat maakt ons mens, toch?

En sinds lange tijd zijn we ook in ‘opstand’ gekomen tegen die natuur. We hebben aanpassen vervangen door beheersen en controle.
En dat zie je in alles wat we doen.
We hebben ons omringd met onnatuurlijke invloeden en zijn op zoek naar balans, geluk en een waardevol leven. Dit noem ik angst.

”We zijn in opstand gekomen tegen de natuur”

Wat zou er veranderen als jij je weer gaat verbinden met je eigen natuur en daarmee met de natuur om je heen?

Als wij onderdeel zijn van de natuur, dan bezitten we dezelfde vaardigheden als de natuur om ons heen. Denk aan aanpassend vermogen, altijd in beweging, niks is hetzelfde en dus is vergelijken niet nodig en zelfs niet mogelijk. Er is geen waardeoordeel en iedereen heeft zijn eigen unieke set met vaardigheden en gelijke kansen. Als je verbonden bent met de natuur dan begrijp je jezelf ook veel beter. Geen angst maar vertrouwen.

Diderik Dellebeke
Diderik Dellebeke
Met zijn broer samen vormt hij de Flowbrothers. Een samenwerking die zich erop richt om anderen hun eigen lijfkracht te laten ervaren. Hij houdt ervan om mensen te ontmoeten in hun lijfkracht, zonder het 'moeten'. Verbinding maken met zichzelf is voor hem essentieel om een optimale verbinding te maken met een ander. Dit inspireert FEEM en daarom delen wij zijn columns graag met jullie!

Ook boeiend

Meer columns

MEEST BEKEKEN

Dorien volgde een Creatrix-traject. “Je voelt je bijna lullig, want wát...

0
DE METHODE VAN DEZE WEEK: Creatrix Het is een methodiek, speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Creatrix haalt overtuigingen die in je (onderbewuste) systeem zitten weg. Je...

Paardencoaching: ’Zodra ik ook maar twee seconden twijfelde, was ik het...

2
DE VORM VAN DEZE WEEK: Paardencoaching Paardencoaching is coaching met hulp van een paard. Het gedrag van het paard werkt als een spiegel voor de...

“Extra diensten voor dezelfde prijs? Ik maak weerstand nu bespreekbaar in...

0
Onduidelijke signalen en kleine opmerkingen tussendoor: ze gaven leiderschapscoach Gonnie Leguijt soms het gevoel dat haar klant het niet eens was met de prijs...

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?