Visie van een verschilmaker

Het belang van verbinden met je eigen natuur. Doe jij het al?

Natuur is overal om ons heen. De natuur die je kunt zien, voelen, ruiken en horen, maar ook je eigen natuur. De mens is in opstand gekomen tegen de natuur waardoor er angst is ontstaan, maar wat zou er gebeuren als je je weer zou verbinden met je eigen natuur?

Leestijd: 2 minuten

Heb je weleens echt naar de natuur gekeken?
Geobserveerd? Beleefd? Ervaren?
Alles lijkt chaotisch door elkaar te staan en er is geen verband in te ontdekken.
En toch is er niks wat er zomaar aanwezig is. Niks ‘nutteloos’ in de natuur te vinden.

Als ik omringd ben door de natuur dan zie ik een enorme diversiteit aan planten en dieren. En allemaal op een unieke manier aangepast aan altijd wisselende omstandigheden.
En dan kijk ik naar mezelf en de mensen om me heen. We hebben een maatschappij gecreëerd die onnatuurlijk aanvoelt. Een maatschappij die gericht is op comfort, controle en voorspelbaarheid.

Maar…Wij zijn toch ook onderdeel van de natuur?

Vanaf het moment dat de eerste mens op de aarde liep hebben we te maken gehad met de natuur om ons heen. We hebben er mee leren omgaan en ons leren aanpassen. Dit noem ik vertrouwen.

Juist dat maakt ons mens, toch?

En sinds lange tijd zijn we ook in ‘opstand’ gekomen tegen die natuur. We hebben aanpassen vervangen door beheersen en controle.
En dat zie je in alles wat we doen.
We hebben ons omringd met onnatuurlijke invloeden en zijn op zoek naar balans, geluk en een waardevol leven. Dit noem ik angst.

”We zijn in opstand gekomen tegen de natuur”

Wat zou er veranderen als jij je weer gaat verbinden met je eigen natuur en daarmee met de natuur om je heen?

Als wij onderdeel zijn van de natuur, dan bezitten we dezelfde vaardigheden als de natuur om ons heen. Denk aan aanpassend vermogen, altijd in beweging, niks is hetzelfde en dus is vergelijken niet nodig en zelfs niet mogelijk. Er is geen waardeoordeel en iedereen heeft zijn eigen unieke set met vaardigheden en gelijke kansen. Als je verbonden bent met de natuur dan begrijp je jezelf ook veel beter. Geen angst maar vertrouwen.

Diderik Dellebeke
Diderik Dellebeke
Met zijn broer samen vormt hij de Flowbrothers. Een samenwerking die zich erop richt om anderen hun eigen lijfkracht te laten ervaren. Hij houdt ervan om mensen te ontmoeten in hun lijfkracht, zonder het 'moeten'. Verbinding maken met zichzelf is voor hem essentieel om een optimale verbinding te maken met een ander. Voor FEEM Magazine deelt hij over zijn expertise van deze lijfkracht.

Verschilmakers Vertellen

In de rubriek 'Verschilmakers Vertellen' vind je persoonlijke verhalen, visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, intuitïtie en leiderschap. We hopen dat de artikelen je inspireren tijdens het leiden van je eigen, echte leven zodat je blijft werken en leven op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

 

Meer van deze Verschilmaker

Artikelen van andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over de thema's waar we over schrijven. Door jouw visie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in