Persoonlijk verhaal

Daar zit ze, op haar kont in de garage. 14 jaar. Knieën omhoog, armen eromheen. Hoofd naar beneden. Geen beweging. Geen contact. En nu? Ze moet eigenlijk naar school….  Hoe breng ik mijn dochter terug naar flow?

Leestijd: 2 minuten

Ik sta even stil. Neem een moment.

Dan herinner ik me de wijsheid van de natuur.

Rechte lijnen zijn mensenwerk.
De natuur is kronkelig. De lijnen lopen zoals ze ontstaan tijdens de groei.

flow flow

 

 

 

 

 

 

 

Ik was net rechtlijnig: “Kom, naar school!”

Ik kies nu om haar groei mijn prioriteit te maken en beweeg mee met haar. We zien wel waar dat toe leidt.

Terwijl ik voor haar zit, let ik op mijn ademhaling. Ik weet dat ze die na een tijdje gaat overnemen. Dan kan haar lichaam weer ontspannen. Uit de freeze komen. Zo zitten we even samen. Verder niets. Ik laat de natuur haar gang gaan en zie wel wat er bij me opkomt.

Ik wrijf over haar armen. Lichaamscontact helpt ook. Ik leg haar uit wat er nu gebeurt in haar lichaam. Dat deze freeze nu een lichamelijke reactie is van de spanning van die ochtend.

Ik vertel haar rustig dat ze nu haar lichaam mag helpen om weer te ontspannen. Door een kleine glimlach, of door rechter te gaan zitten. Door kleine bewegingen te maken. Mij even aan te kijken.

Ik hoor mezelf zeggen: “Ik hou van je. Ik ben er. Ik help je hiermee. Maar jij moet het uiteindelijk doen. Je hebt zelf de keuze te maken om dit te doen. Jij kiest. Je hoeft het niet alleen te doen, maar je hebt het wel zelf te doen. Het is jouw lichaam.”

Het is voor mij tijd om haar even te laten.
Wanneer ik terugkom zit ze rechtop. En kijkt ze weer om haar heen. Er is contact.

De eerste stappen zijn gezet.

Van rechtlijnig en vast naar flow en beweging. ✨

Alles bij elkaar heeft het nog geen 10 minuten geduurd.

Voor ze vertrekt komt ze naar me toe om me een knuffel te geven. 🥰 And off she goes.

Wauw. Wat was dat prachtig. 🙏🏻

Ooo, wat zie ik een duidelijke link naar werk. Soms kijken de ondernemers die ik begeleid me vol verwachting aan. Dan zijn ze ergens gaan geloven dat een ander ze komt redden. Dat een ander alle oplossingen heeft. Zelf bevind ik me daar ook wel eens. Tot ik me weer herinner: ik heb het zelf te doen. En ik kan het.

➡️ Herkenbaar? Laat gerust een reactie achter. Zo inspireren we elkaar.

Je doet het zelf, maar hoeft het niet alleen te doen. Dé zin die minimaal 1x per week door onze FEEM Community galmt.

🎙️ Over dit thema gaat ook onze podcastaflevering 18: Hoe blijf je in geïnspireerde actie tijdens vast geplande activiteiten.

✨ Over bewegen tussen wat we als mens willen en nodig hebben vanuit ons hoofd – de vastigheid en rechtlijnigheid – én hoe je daarbinnen beweegt vanuit flow.

✨ Over het maken van keuzes. Echte keuzes.

Veel luisterplezier!

Yvonne van Balkom
Yvonne van Balkom
Yvonne van Balkom is de oprichter en hoofdredacteur van FEEM Magazine. Als gedragsdeskundige ligt haar grootste fascinatie bij de vraag: waarom doen we soms wél wat we eigenlijk niet willen doen en niet wat we eigenlijk wél willen doen? Voor FEEM Magazine gaat ze op allerlei plekken en bij allerlei mensen op zoek naar het antwoord op deze vraag, om dit vervolgens weer met onze lezers te delen.

FEEM Magazine

In FEEM Magazine vind je persoonlijke verhalen, visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, intuïtie en innerlijk leiderschap. We hopen dat de artikelen je inspireren tijdens het leiden van je eigen, echte leven zodat je blijft werken en leven op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

Heb je behoefte aan meer support, inspiratie en begeleiding bij het ondernemen op een ontspannen manier. Zonder twijfel, onzekerheid en stress? Kijk dan eens bij de FEEM Community.

Meer van deze schrijver

Andere artikelen

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over ondernemen van binnen naar buiten. Door jouw reactie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in