Toveren met lichaamstaal

In deze TEDxTalk spreekt Amy Cuddy over ‘Power posing’, een controversiële lifehack voor zelfverbetering. Een must-watch voor iedereen!

JUST TAlk

Deze rubriek 'Just TALK' is om meerdere redenen van belang. Op het podium bij TEDx staan vaak de beste sprekers. Leer van hen! Kijk hoe ze dat doen! En daarna: doe het zelf! Niet perse op dat podium, maar ga staan voor waar je in gelooft. Spreek je uit. Laat van je horen. Maak jezelf zichtbaar. Daarnaast zijn het vaak hele inspirerende verhalen en waardevolle lessen. We laten elke keer een van onze lezers aan het woord. Zij deelt met jou haar meest favoriete TEDxtalk. Watch en be inspired. 

Leestijd: < 1 minuut

DE TEDxTALK VAN DEZE WEEK:

  • TEDxtalk van Amy Cuddy, sociaal psycholoog en spreker.
  • Amy Cuddy staat bekend om haar promotie van ‘power posing’, de houding die ze in deze TEDxTalk ook bespreekt.
  • Ingestuurd door Tanja Schollen, eigenaresse van Praat Communicatie 

Waarom vind je deze TEDxTalk zo inspirerend?

Tanja: “Lichaamstaal is belangrijker dan men vaak denkt. In deze TEDxTalk beschrijft Amy een onderzoek dat mij de power geeft om een gesprek vol zelfvertrouwen in te gaan. Dit heb ik meer dan eens toegepast en het werkt echt.”

Wat haal jij eruit?

Tanja: “De inhoud van deze TEDxTalk gebruik ik weleens in mijn gesprekken met klanten om aan te geven hoe belangrijk ‘ongeschreven communicatie’ is. Het advies luidt: ga voor een belangrijk gesprek of moment naar de wc en zet je armen in je zij. Kijk jezelf eens goed aan in de spiegel en houd deze houding voor twee minuten vast.”

Just watch

Your body language may shape who you are

‘Power posing’ is een controversiële lifehack voor zelfverbetering. In deze TEDxTalk spreekt Amy Cuddy over deze techniek. Een must-watch voor iedereen!

Wil je ook jouw favoriete tedtalk insturen?

We vinden het erg leuk als je ook jouw favoriete TEDtalk wilt insturen. Door welk TEDxTalk raak jij elke keer weer geïnspireerd? Stuur 'm op naar redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM dagelijks in je mail?