Tips voor meerdere verdienmodellen

Onze expert: Garcia Stans

Garcia wil jou als vrouwelijke ondernemer helpen om je cijfers te begrijpen, om jouw angst en onzekerheid voor finance te laten verdwijnen en je money mindset te verbeteren. Garcia snapt cijfers én de issues die veel vrouwen daarmee hebben. Daarom is zij onze expert en pakt zij in de rubriek 'It's all about the Money' de vragen op die met financiën te maken hebben.

Leestijd: 2 minuten

Tips voor meerdere verdienmodellen

Als ondernemer is het belangrijk om meerdere verdienmodellen te creëren. Wanneer je maar één verdienmodel hebt en dat verdienmodel werkt niet meer, heb je namelijk een probleem. Moet je op zo’n moment nog een nieuw verdienmodel bedenken en opzetten, dan is de kans groot dat het al te laat is.

Ik deel graag wat tips over het creëren van meerdere verdienmodellen.

Tip 1: Kijk altijd goed wat er bij je past
Heb je een hekel aan online programma’s? Ga er dan niet één maken omdat je denkt op die manier makkelijk geld te verdienen. Heb je niets met groepstrainingen? Geef deze dan ook niet, want jij staat dan niet volledig in jouw kracht. Vergeet dus wat de rest van de wereld zegt wat je zou moeten doen en blijf trouw aan jezelf.

Als je jezelf er niet goed bij voelt, kan je het ook niet verkopen. Mensen zien en voelen dat aan je. Geloof jij niet in je product, waarom zouden andere mensen dat dan wel doen?

Tip 2: Onderzoek waar je heen wilt met jouw bedrijf
Wil jij een kantoor met meerdere mensen, wil je digital nomad worden of wil jij een ondernemer zijn met één personeelslid? Alles is goed, maar pas daar je verdienmodel op aan. Als jij digital nomad wilt worden in Zuid-Amerika, dan is het niet handig om een verdienmodel te hebben met regelmatige livesessies. Het tijdsverschil is niet handig en het geeft je minder vrijheid. Dan past een passieve inkomstenstroom waarschijnlijk goed bij jou.

Stel dat jij een kantoorruimte huurt omdat je meerdere personeelsleden hebt en je vindt het leuk mensen iets te leren? Dan kan het een goed idee zijn om groepstrainingen te geven.

Tip 3: Kopieer niet klakkeloos iemand anders zijn verdienmodel
Ik neem even het voorbeeld van online programma’s en cursussen. Je struikelt er op dit moment over. Het lijkt wel bijna een standaard om te hebben als je ondernemer bent. Helaas is de kwaliteit niet altijd goed en soms gewoon bedroevend slecht.

Onderschat niet hoe moeilijk het is om een goed online programma neer te zetten wat ook nog financieel succesvol is. Je zal een groot bereik moeten hebben en constante sales leuk moeten vinden. Past dit niet bij jou, kies dan een ander verdienmodel.

Tip 4: Denk breder
Bij elke ondernemer die ik help, verzin ik zo 3 potentiële verdienmodellen. En dat zijn geen online programma’s. Er is zoveel mogelijk met jouw onderneming en met jouw netwerk. Ga een keer één dag op de hei zitten en denk er over na.

Vragen die je daarbij kunnen helpen:
• Op welke manier kan jij je dienst/product nog meer aanbieden?
• Hoe kan je daarmee inkomsten genereren?
• Wat doen andere bedrijven en kan je daar een versie van verzinnen die succesvol is voor jou?

Geloof mij, het kan heel simpel zijn door het net op een andere manier in te richten.

Ook in deze rubriek?

Heb jij ook een vraag over geld? Garcia helpt je graag verder dus stuur je vraag zeker in via redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meepraten over dit onderwerp?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van neem wekelijks in je mail?