Van de redactie

Tijgertje Timo laat ons ‘schudden met die billen’

Zodra iemand thuis de inmiddels bekende woorden 'schudden met die billen' uitspreekt en ondertussen flink schudt, verschijnt er een lach op het gezicht van iedereen die op dat moment aanwezig is. Deze zin (incl. losse heupen) volgt meestal na een lastig moment. Wanneer er vervelende woorden zijn gevallen, weer met deuren is gesmeten door onze puber of er gewoon even gedoe is onderling. Yes, shit happens. In het echte leven is er geen 'en ze leefden nog lang en gelukkig' waarbij de illusie geldt dat er geen gedoe meer is. Toch lukt het ons steeds vaker om dat gedoe op magische wijze om te vormen naar iets moois en luchtigs. Tijgertje Timo heeft daar zeker bij geholpen. Al was het bijna niet zover gekomen...

Leestijd: 4 minuten

Het komt tegenwoordig niet vaak meer voor, maar wanneer ik toch wat stress ervaar doordat er die dag in het bedrijf iets is gebeurd of staat te gebeuren wat ik nog niet goed heb verwerkt, kan ik wel eens kortaf zijn naar de kinderen of kan ik het minder goed handelen wanneer onze puber haar pubergedrag laat zien. Niks mis mee. Het gaat erom hoe je ermee om gaat.

Of er is iets op school gebeurd waardoor de emoties hoog oplopen. Ik wil mijn kinderen graag meegeven hoe ze hun emoties kunnen reguleren. Ik wil ze leren dat je niet altijd blij hoeft te zijn. Ook bang of boos zijn is heel normaal. Alles mag er zijn. En aan de andere kant wil ik ze leren hoe ze daar op een constructieve manier mee om kunnen gaan, zonder in volwassen taal te schieten waar ze op dit moment nog niets aan hebben.

Wanneer je zelf veel bezig bent met bewustzijnsontwikkeling, emotieregulatie, co-creeren met het Universum en hebt ervaren hoe magisch mooi het leven daardoor wordt, dan wil je dat ook doorgeven aan je kinderen. Maar hoe?

Mrs. Synchroniciteit doet haar ding. Het boek ‘Tijgertje Timo en de magische schatkist’ valt op mijn deurmat, een kinderboek ‘voor alle grote en kleine kinderen die hun toverkracht willen vinden’. De allereerste indruk is zeer positief: wat een mooie voorkant. Prachtige afbeelding, mooie titel, ik word er al blij van door er alleen maar naar te kijken.

Zodra ik het boek open sla wordt mijn enthousiasme wat minder. Het valt me tegen. Ik voel mijn enthousiasme dalen. Alles is zwart/wit, terwijl er erg leuke illustraties in staan. Dat zegt iets over mijn verwachtingen en ik vraag me af of het een financiële afweging is? Op mij komt het hierdoor minder professioneel over. Maar, ik ken de auteur en zet daardoor mijn twijfels aan de kant en geef het boek een eerlijke kans.

Het boek is een cadeau van de auteur, Barbara te Boekhorst. Ik heb haar een aantal jaar geleden leren kennen als lid van FEEM en weet dat zij ook dat magische leven ervaart. Barbara is een vrouw die nauw in contact staat met haar energetische gaven en die kennis en ervaring graag deelt met anderen. Waarom? Daarover zegt ze zelf: “Veel mensen zitten gevangen in hun hoofd. Ze staan op de overleefstand en branden langzaam op. Ik weet uit ervaring dat dit energie vreet en ongelukkig maakt. Als je naar je hart luistert, gebeuren er magische dingen.” Ze schreef er ook al het boek de Magic Methode over, wat bij veel mensen een diepe indruk heeft achter gelaten.


En nu is er dus het kinderboek over Tijgertje Timo. De ervaring, kennis en kwaliteiten van de auteur maken dat ik er met veel plezier in begin voor te lezen aan mijn kinderen. Mijn enthousiasme stijgt weer met elke pagina: wat een pakkend verhaal en kloppende inhoud! Het boek zorgt ervoor dat wij sindsdien regelmatig schudden met onze billen. Daarover schrijft ze in het boek:

“Als je je boos, bedroefd of bang voelt, dan is je batterij niet echt vol. Weet je wat helpt om je snel fijner te voelen en je batterij op te laden? Even met je billen schudden. Doe eens gek. Ga staan en schud met je bullen. Als je wilt, mag je er ook bij zingen of een vrolijk muziekje opzetten. Doe maar zo gek mogelijk. Dit werkt ook bij papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, juffen en meesters als ze piekeren of somber zijn. Laat ze dus maar lekker schudden met hun billen als ze druk zijn of mopperen.”

Deze uitleg komt nadat Tijgertje Timo in het verhaal de opdracht krijgt van een vriendelijke oude man die hem helpt om anders om te gaan met de pesters op school. Op deze manier wisselt het boek continu af: we volgen het spannende verhaal van Tijgertje Timo en tussendoor geeft Barbara uitleg, opdrachten en leuke vragen om door te nemen met je kinderen. Of jezelf.

Het is een kunst om materie als emotieregulatie, co-creatie met het Universum, synchroniciteit, Wet van Aantrekkingskracht simpel uit te leggen zonder een van deze ingewikkelde termen te gebruiken.

“If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enought.”
~ Albert Einstein

Het feit dat Barbara deze materie op deze manier weet uit te leggen, zegt dus veel over haar eigen begrip en belichaming ervan. Wij zijn fan! We dragen er graag aan bij dat er zoveel mogelijk expemplaren worden verkocht zodat veel kinderen de waardevolle lessen over dit magische leven leren én er genoeg budget is om de volgende druk in full-colour* uit te voeren, want dat is het meer dan waard.

*Grappig: het blijkt helemaal geen geldkwestie te zijn. De reactie van Barbara is dat ze hier bewust voor hebben gekozen zodat de kinderen het boek nu zelf kunnen inkleuren waardoor het nog meer resoneert. Er kunnen ook gratis kleurplaten worden gedownload via tijgertjetimo.nl

Meer verdiepende artikelen

Verhalen van andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over de thema's waar we over schrijven. Door jouw visie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Een kinderboek over de Wet van Aantrekkingskracht, emotieregulatie en synchroniciteit, verwerkt in een mooi kinderverhaal. Een avontuur met Tijgertje Timo en de magische schatkist.Tijgertje Timo laat ons 'schudden met die billen'