Boekbespreking

Terug van weggeweest

Leestijd: 2 minuten

Altijd gek om er even uit te zijn. Zo werkt het ook voor gevoel. Hoe vaak denken we als mens dat we iets doorbroken hebben en komt het ineens uit het niets weer naar voren. Juist op momenten waarin het niet uitkomt lijkt het ineens alsof het nooit is weggeweest.

We weten veel en ook niets als het gaat om gevoel. Voor sommige mensen zijn gevoelens en emoties hetzelfde, waar voor anderen verschillende visies op deze kwestie er een mooie discussie op gehouden kan worden. Als we kijken naar hoe ons lijf reageert op triggers is het niet meer dan logisch dat het een hormoonkwestie is. Onze gedachten kunnen onze emoties sturen. Ons lichaam stuurt de hormonen aan die erbij horen. De ‘energie’ of ‘stemming’ in de ruimte kan allen beïnvloeden. Dus waar begin je als de emotie je tegen gaat werken?

Het is belangrijk, vanuit mijn eigen ervaring maar ook vanuit mijn werk, om emoties te doorleven. Emoties zijn energy in motion. In ons lijf werkt veel met energie. Onze cellen communiceren met elkaar op verschillende frequenties. Op het moment dat hier een storing in ontstaat, door welke oorzaak dan ook, wordt de emotie een gevoel en kan het zijn eigen weg gaan l’ij’den in het lijf. Veel SOLK (Somatisch Onvoldoende Verklaarde Lichamelijke Klachten) ontstaan vanuit het onbewust vast zetten van emotie waardoor er lichamelijke klachten ontstaan. Hierdoor komt het lichaam in een overlevingsstand te staan en gaan we in feite tegen onszelf vechten.

Door jouw persoonlijke ingang te vinden kun je van vele klachten genezen. Voor mij is dit bijvoorbeeld auditief omdat ik dat niet kan beïnvloeden. Door deze ingang kan mijn lijf in beweging komen en zorg ik ervoor dat ik mijn gevoelens kan doorleven en dat de emotie weer kan stromen. Sommige mensen zijn heel fysiek (FQ), andere analytisch (IQ) en weer andere heel spiritueel (SQ). Alle komt uit in het EQ waarin de emotionele intelligentie opgeslagen zit. Jezelf leren kennen is heel belangrijk als het gaat om genezing. We hebben allemaal een lichaam maar we zijn allemaal anders gewired omdat we verschillende soorten bagage dragen. Dus als emotie zich aandient kun jij jezelf afvragen of je ertegen gaat of blijft vechten of dat je jezelf kunt overgeven aan de emotie.

“When there is no enemy within, the enemies outside cannot hurt you.”

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?