Boekbespreking

Tech-nerd of spiri-wiri? Of toch allebei?

Leestijd: 2 minuten

Als online marketeer kan ik mij voor mijn opdrachtgevers soms verliezen in technische puzzels in een website. Of bijt ik me vast in de perfecte automatisering in ActiveCampaign. En vind ik uitdaging in het omzetten van een menselijke klantreis naar automatisering.

Mijn achtergrond

In 2005 maakte ik kennis met de online wereld door mijn eigen website te bouwen met een affiliate verdienmodel. Ik dook er steeds meer in en zette mijn dienstverlenende karakter in om de leukste ondernemers te helpen met online ondernemen. Ontwikkeling is een van mijn kernwaarden, vandaar dat ik mij sinds 2017 volledig verdiep in funnels en de online klantreis. Eerst vooral in de uitvoering richting klanten en nu eigenlijk alleen nog als strateeg. Ik ben elke keer dankbaar voor de uitnodiging van ondernemers om mezelf in hun bedrijf te verdiepen, de blinde vlek van de ondernemer te herkennen en om te zetten naar de mooiste kansen.

Ontwikkeling is een van mijn kernwaarden

Naast mijn werk als strategisch online marketeer volg ik met de grootste interesse de opleiding tot holistisch therapeut. Niet direct met de ambitie om een holistische praktijk te openen, maar puur als spirituele ontdekkingstocht voor mezelf. En wat geniet ik hiervan! Ik heb kennisgemaakt met Reiki en zet dit in om mezelf te ondersteunen. Maar nóg blijer word ik van het geven van Reiki aan anderen. De voldoening die ik voel na een behandeling kan ik met geen pen beschrijven.

Mijn uitdaging

En hier ligt nou precies mijn uitdaging. Mijn technische kant lijkt soms mijlenver verwijderd van mijn spiri-wiri kant. Hoe kan ik nu overdag bezig zijn met analyses en tech en ’s avonds volledig op mijn gevoel afstemmen en een kaartje trekken? En hoe zal mijn spiri-kant tot uiting komen in mijn rol als marketeer? Kan dat wel? Heel eerlijk: deze tegenstrijdigheid bezorgt mij soms onrust.

Kan mijn spiri-wiri kant samen met mijn tech kant?

Ik weet als geen ander hoe belangrijk online profilering is. Laat ik nou ook nog zo’n type zijn dat vindt dat alles logisch moet zijn. Dat het moet kloppen. Op die momenten van onrust herinner ik mezelf eraan hoe fijn het is dat ik ondernemer ben. Ik hoef geen duur ontworpen loopbaanroute te volgen. Geen kloppend pad. Ik mag zelf voelen, kiezen en ontwikkelen. En vertrouwen, hoe spannend soms ook. Ondernemen doe ik op mijn eigen voorwaarden.

Herken je jezelf in mijn verhaal? Heb jij verschillende of zelfs tegenstrijdige interesses? Hoe ga jij hier mee om? Combineren en accepteren? Of trek je een duidelijke lijn tussen jouw business en je persoonlijke interesses? Ik ben heel benieuwd. Leuk als je mij dit laat weten als reactie op dit artikel!

7 REACTIES

 1. Wat een mooie vraag, Anouk. Heel mooi dat je deze met ons en onze lezers deelt. In mijn vorige bedrijven (op het ‘hoogtepunt’ had ik er 3 tegelijk) had ik per bedrijf een andere focus. Dus destijds splitste ik het per bedrijf. Op dit moment – als oprichter en hoofdredacteur van FEEM Magazine – combineer ik mijn talenten met mijn interesses. Journalistiek / communicatie / marketing is mijn vak en dat combineer ik door over onderwerpen te schrijven die met innerlijke groei en bewustzijn te maken hebben. En daarnaast dus de community waar ik me alleen omring met vrouwen zoals ons. Dat is heerlijk. Ik geloof dat die combi altijd wel te vinden is, maar het moet niet geforceerd voelen. En richting jou: als ik dus een online marketeer zoek, doe ik het liefst zaken met iemand die ‘mijn wereld’ snapt. Dus dan zou ik bijv naar jou gaan. Ik denk dat daar ook een kracht van je zit. Dus wellicht zit de combi niet op product, maar op doelgroep… En… ja, ik kan hierover door blijven gaan merk ik: ‘spirit-wiri’ zoals jij het noemt is naar mijn idee een manier van leven. Een levenshouding. En dat integreer je altijd in alles wat je doet. Het zou wat zijn als iedereen die op deze manier naar het leven kijkt, coach wordt. Het gaat er juist ook in dat deze levenshouding in elk beroep wordt geïntegreerd. Van huismoeder tot advocaat. Misschien heb je hier wat aan… 🙂

 2. onrust is super! Dat is het signaal voor groei.
  Welke kant op? Tja dat kan niemand voor je beantwoorden. En natuurlijk kunnen tech/analytische logica samen gaan met ‘woo-woo spiri-wiri’… zelfs Einstein deed dat.
  Steeds meer ‘Beta’-mensen merken dat ‘bewustzijns/gevoels’ ervaringen nodig zijn voor wetenschap en andersom.
  Het is voor jou uitvinden, hoe? wat? op welke manier?
  Misschien helpt een innerlijk luisteren naar stemmen die elkaar in je hoofd tegenspreken: wat wil de techie Anoek? Wat zijn haar zorgen? wat zijn haar wensen? Waar wil zij de spiri-wiri Anoek voor waarschuwen? En andersom….wat wil de spiri-wiri Anoek..wat zijn haar zorgen? enz…soms kom je tot verrassende inzichten in/over jezelf.
  En tussen de verschillende rollen door de dag switchen..soms helpt even douchen, je handen wassen, een ademhalingsoefening, mantra…om je van de ene rol naar de andere te bewegen…maar ze hoeven helemaal niet afgescheiden te zijn. Alleen als jij dat wenst of nodig vindt.

 3. Ik begrijp je onrust, maar mijn vraag is: waarom zou het over kiezen gaan? Het belangrijkste is om werkelijk naar binnen te gaan en vanuit jezelf je activiteiten in te vullen. Wanneer het voor jou klopt, klopt zoals je hart, dan klopt het hoe dan ook ook voor de buitenwereld.

  Ik ken je dilemma en begrijp je pad. Het komt me wel heel erg bekend voor. Vanuit mijn marketingbureau ben ik een coachopleiding gaan doen, een combinatie daarin gevonden. Maar na enige tijd ben ik me toch gaan focussen op het coachen… om vervolgens mijn bedrijfskundige kan weer daaraan toe te voegen hihi. Zo ben ik nu levenscoach, businesscoach (hoewel die naam niet past), bedrijfskundig en marketing adviseur en gevoelig organisatieadviseur…. oh ja en ook nog toezichthouder/commissaris. Snapt iedereen dit? Nee. Is dat belangrijk… mwa… Het gaat erom dat mensen mij vinden voor wat ik bied, voor wie ik ben… Het werkt, omdat ik authentiek ben, omdat ik simpelweg bedrijfskundig en spiriwiri ben, omdat ik blijkbaar de goede mensen het gevoel geef dat ik ze bied wat ik te bieden heb. Gewoon wie ik ben….

  Kun je hier wat mee?

  • Kan ik zeker wat mee, fijn deze herkenbaarheid. Persoonlijk vind ik het fijn als ‘dingen’ kloppen (in mijn hoofd ;-)) en dat is mijn struggle op dit moment denk ik. Go with the flow voelt (nog) niet natuurlijk voor mij, maar mag ik heerlijk in groeien. Bedankt voor je reactie Annechien!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?