“Sta op, schuif die gordijnen open, rek je uit en geloof in jezelf!”

JUST TAlk

Deze rubriek 'Just TALK' is om meerdere redenen van belang. Op het podium bij TEDx staan vaak de beste sprekers. Leer van hen! Kijk hoe ze dat doen! En daarna: doe het zelf! Niet perse op dat podium, maar ga staan voor waar je in gelooft. Spreek je uit. Laat van je horen. Maak jezelf zichtbaar. Daarnaast zijn het vaak hele inspirerende verhalen en waardevolle lessen. We laten elke keer een van onze lezers aan het woord. Zij deelt met jou haar meest favoriete TEDxtalk. Watch en be inspired. 

Leestijd: < 1 minuut

DE TEDxTALK VAN DEZE WEEK:

  • TEDtalk van Dr. Brené Brown.
  • Ingestuurd door Mandy Mulders, eigenaar van de Vlieger.

Waarom vind je deze TED-Talk zo inspirerend?

“Deze TED-Talk heeft mij geleerd om mijn eigen kwetsbaarheid te onderzoeken en uiteindelijk te omarmen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf nu laat zien zoals ik echt ben en dat ik kan uitspreken wat ik voel en denk, ongeacht wat andere mensen daarvan vinden. Daarnaast ben ik als ondernemer geneigd mijn krachtige kanten te belichten, maar wat is er mis met het laten zien van mijn onvolmaaktheden? Ik vind het belangrijk om er bij stil te staan dat er zonder dieptepunten, geen hoogtepunten kunnen zijn.”

Wat neem jij eruit mee?

“Er bestaat geen goed of fout, zolang je dicht bij jezelf blijft. De lessen uit je verleden zijn juist de dingen die jouw toekomst de moeite waard maken. Dus sta op, schuif die gordijnen open, rek je uit en geloof in jezelf. Wees authentiek, durf je kwetsbaar op te stellen en ervaar de verbinding die hieruit voort kan komen. En bovenal, zeg eens wat vaker tegen jezelf: ik ben genoeg!”

DE TALK

Dr. Brené Brown is naast een onderzoekshoogleraar maatschappelijk werk aan de University of Housten in Texas, een bekend auteur en podcasthost. Ze beschrijft in haar TED-Talk haar onderzoek naar moed, kwetsbaarheid schaamte en empathie. Ze verloor de persoonlijke strijd die ze aanging om zich niet kwetsbaar op te hoeven stellen, maar won hiermee haar leven terug

Wil je ook jouw favoriete tedtalk insturen?

We vinden het erg leuk als je ook jouw favoriete TEDtalk wilt insturen. Door welk TEDxTalk raak jij elke keer weer geïnspireerd? Stuur 'm op naar redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM dagelijks in je mail?