The inner agency

Haar leven na de scheiding: spiritualiteit kan nu een plek krijgen

Leestijd: 2 minuten

Spiritualiteit na de scheiding van Danique

De situatie
Na de scheiding voelt Danique (33) dat ze een nieuw hoofdstuk kan beginnen. Ze is enthousiast over het ontdekken van nieuwe dingen, maar ze vraagt zich af of het alleen zijn haar zal beïnvloeden. Ze wil voorkomen dat ze te snel in een nieuwe relatie stapt, aangezien ze in het verleden vaak snel van de ene relatie naar de andere ging. Danique besluit zichzelf de tijd te geven om haar emoties te verwerken en zichzelf beter te leren kennen voordat ze weer in een nieuwe relatie stapt. Ze erkent dat ze geneigd is om anderen vóór zichzelf te stellen en dat het nu tijd is om aan zichzelf te werken. Daarnaast is Danique altijd geïnteresseerd geweest in spiritualiteit, maar heeft ze er nooit echt de tijd voor genomen. Nu, zonder haar ex-partner, voelt ze dat het moment daar is om zich te verdiepen en te ontdekken hoe spiritualiteit haar kan helpen bij het vormgeven van haar nieuwe leven. Ze heeft echter geen idee waar ze moet beginnen.

Ons advies
We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om na de scheiding opnieuw te beginnen en je leven weer vorm te geven. Het is begrijpelijk dat je behoefte hebt aan richting en een gevoel van betekenis in het leven. Spiritualiteit kan helpen om dit te vinden. Spiritualiteit draait om bewust leven en kan helpen met ontdekken wie je bent, wat je wilt en belangrijk vindt. Ook kunnen er antwoorden en inzichten ontstaan in patronen en lessen die zich hebben voorgedaan.

Wij hebben de match gemaakt met een van onze partners die verstand heeft van vitaliteit na een scheiding en werkt vanuit mindfulness en de blauwdruk van je leven.

~ Mindfulness zodat Danique haar hoofd-lijf connectie beter leert te voelen.
~ De blauwdruk omdat iedereen wordt geboren met unieke talenten en eigenschappen. Wanneer je jouw blauwdruk kent sta je meer in je kracht en is je zelfvertrouwen sterker waardoor je meer rust en balans ervaart.
~ Daarnaast hebben we haar een boekentip gegeven; en
~ Een sessie geadviseerd bij een tarotlezer omdat ze daar onwijs nieuwsgierig naar was.

Voor Danique een mooi startpunt voor haar ontdekkingsreis.

Waarom deze benadering
Het is belangrijk om spiritualiteit vanuit verschillende invalshoeken te benaderen en onderzoeken. Door verschillende vormen van spiritualiteit te verkennen, kun je ontdekken wat bij jou past en wat je aanspreekt. Het kan ook helpen om te voorkomen dat je vastloopt in een bepaalde vorm van spiritualiteit die niet helemaal bij je past.

Ben je zelf ook bezig met jouw ontdekkingstocht in de wereld van spiritualiteit –  wel of niet na de scheiding: zorg ervoor dat je je in het begin breed oriënteert.

Vanwege privacy zijn de naam en enkele details anders verwoord.

foto spiritualiteit na de scheiding: door Activedia via Canva
foto spiritualiteit na de scheiding: door Activedia via Canva

The Inner Agency

Er zijn veel manieren om de ‘reis naar binnen’ te maken. Waar begin je? Precies dat is waar The Inner Agency dé plek voor biedt. Zij bieden die plek waar iedereen terecht kan met hulpvragen, voor leefstijladvies of vragen omtrent de persoonlijke ontwikkeling. Je boekt een live gesprek met één van de professionals en ontvangt meteen toepasbare tips en aansluitend de juiste hulpmatch. Zo kom je precies bij die coach, therapeut of hulpverlener waar je zelf niet op zou uitkomen. Voor FEEM Magazine deelt oprichter Sabine van der Hulst open en eerlijke verhalen van mensen die bij The Inner Agency aankloppen met een hulp- of levensvraag. Het doel? Jou inspireren met diverse manieren waarop je in contact kunt komen met jezelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

verder lezen

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?