“Schouders eronder en door! Ik bagatelliseerde wat er op mijn bord lag.”

Leestijd: 3 minuten

In een periode van rouw werkte spreker, coach, schrijver en eigenaresse van een verzorgingslijn Judith Webber (46) zichzelf een slag in de rondte. Toen haar moeder kwam te overlijden, beloofde ze haar immers dat ze haar verzorgingslijn, Miracles by Stella, zou overnemen. Judith stortte zich volledig in het werk, maar vergat te luisteren naar de boodschap die diezelfde lijn uitdroeg: ‘Liefdevol voor jezelf zorgen’. Ze vroeg te veel van zichzelf en raakte overspannen.

Hoe kwam je terecht in deze situatie?

“Ik denk dat ik eigenlijk altijd al wel te veel van mezelf gevraagd heb, maar na het overlijden van mijn moeder kwam dit voor het eerst flink tot uitdrukking. Ze had me al heel vaak gevraagd of ik haar verzorgingslijn wilde overnemen en dat wilde ik wel, ik wist alleen nog niet hoe. Toen ze in augustus 2017 overleed, heb ik dat vrij snel opgepakt. Ik stelde het doel om in maart 2018 een crowdfunding campagne op te zetten. Ik zat natuurlijk nog midden in de rouw, maar omdat ik mijn commitment aan haar had gegeven, voelde ik de drang dit te doen. Ik had het niet één keer beloofd, maar wel tien keer.”

“Toen ik daar op een bankje zat, kwam het er ineens allemaal uit. Ik wilde gewoon niet meer.”

“Voor de crowdfunding moest ik veel mensen in mijn nabije omgeving, en de kringen daaromheen, vragen of ze wilden investeren in het bedrijf. Dat kostte veel moeite. Ik moest achter mensen aanzitten, wat helemaal niet mijn ding is. Mensen zeiden bijvoorbeeld te willen investeren, maar deden dat dan niet. Ik kreeg dus allerlei teleurstellingen op mijn pad. Dan dacht ik: je steunt me hier toch wel in? Of: je steunt mijn moeder hier toch wel in? Er kwamen veel emoties bij kijken en ik was nog vol in de rouw. Rond Moederdag zou de campagne afgelopen zijn. Voor die tijd moesten we het streefbedrag behaald hebben, anders zouden we iedereen moeten terugbetalen of zouden alle investeerders akkoord moeten gaan met het lagere budget. Een week voor Moederdag belandde de vader van mijn vriend in het ziekenhuis. We zijn toen halsoverkop naar het ziekenhuis gereden. Toen ik daar op een bankje zat, kwam het er ineens allemaal uit. Ik wilde gewoon niet meer. Ik trok het niet meer. Ik was harstikke moe.

Waarom kon je op dat moment die rust niet nemen?

“Ik heb altijd geleerd om maar gewoon door te gaan en mijn schouders eronder te zetten. Mijn vader is zo opgevoegd, mijn moeder is zo opgevoed en ik heb dat ook heel erg meegekregen. In eerste instantie voelde dit alles voor mij als persoonlijk falen, maar ik ben daar milder in geworden naar mezelf. Ik vraag mezelf nu weleens af wat ik toen aan het doen was. Mijn moeder was net een half jaar overleden en ik ging zoiets groots neerzetten. Ik heb op de een of andere manier de neiging gehad om te bagatelliseren wat er destijds allemaal op mijn bord lag. Door hulp te zoeken en erover te praten, werd dat helderder. De crowdfunding heb ik afgerond, maar de lancering, die eigenlijk zou plaatsvinden in oktober 2018, stelde ik uit naar 2019.”

“Als ondernemer is het uitdagend om een balans te vinden tussen werken en jezelf rust geven.”

Hoe kijk je terug op deze situatie?

“Ik kijk altijd wel naar de bijkomende schoonheid. Door het overlijden van mijn moeder, maar zeker ook door die overspannenheid, heb ik mezelf beter leren kennen. Als ondernemer is het uitdagend om een balans te vinden tussen werken en jezelf rust geven. Ik ben momenteel veel beter in contact met hoe ik me voel én ik luister daar beter naar. Ik denk dat ik nu zonder blikken of blozen zou kunnen zeggen: ‘we gaan dat nu nog niet doen. Ik heb daar nu niet de energie voor en die heb ik wel nodig.’ De boodschap van de lijn: liefdevol voor jezelf zorgen, ben ik gaan belichamen.

Dit doe ik nooit meer

In de rubriek 'Dit doe ik nooit meer' vertellen professionals openhartig over de 'fouten' die ze hebben gemaakt in hun werk. Hoe komt het dat dit fout ging? Wat hebben ze ervan geleerd? En natuurlijk weten we dat 'fouten maken mag'. Toch mogen we onszelf daar soms wel weer even aan herinneren. Want tegen je vrienden zeg je dat met gemak, maar sta je jezelf ook toe om lekker 'op je bek' te gaan?

Ook in deze rubriek?

Heb jij ook een inspirerend verhaal om hier te delen? Mail je verhaal in het kort naar redactie@feemonline.nl 

it's a movement

join us!

Meer van dit

1 REACTIE

  1. Wat een mooi verhaal, Judith. Het proces klinkt niet makkelijk, terwijl de richting van dat pad wel heel mooi is gebleken. Misschien was het daarom ook zo belangrijk voor je moeder dat je de lijn zou overnemen, zodat je de boodschap erachter dan pas echt goed kan gaan belichamen. Wat mooi dat je dat nu veel meer kunt omarmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MEEST BEKEKEN

Hoe je dromen waarmaakt

Barack Obama antwoordde dat dit deels te maken had met het vasthouden aan het toekomstperspectief, de lange termijn dus en niet de korte termijn....

Femininiteit: meer waardering cruciaal.

Meer waardering voor femininiteit is cruciaal voor een evenwichtigere wereld In dit artikel onderzoek ik: ~ Meer waardering voor femininiteit blijkt cruciaal te zijn voor een...

Een gelijkwaardige uitwisseling zorgt voor een gezonde relatie

Moneymindset, geldgevoel, geef het beestje maar een naam. Waar het op neer komt is dat zolang geld voor jou een nare bijsmaak heeft, het...

De comfortzone van je bucketlist

Voordeel is dat we zullen genieten van dingen die we tot een jaar geleden ‘gewoon’ vonden en voor lief namen. Wat dacht je van...

Zie je overal de cijfers 11 11? Dit betekent het!

De betekenis van het getal 11 11 in numerologie Het getal 11 11 heeft in de numerologie een bijzondere betekenis. Het wordt beschouwd als een...

Dorien volgde een Creatrix-traject. “Je voelt je bijna lullig, want wát een hoop shit heb ik”

DE METHODE VAN DEZE WEEK: Creatrix Het is een methodiek, speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Creatrix haalt overtuigingen die in je (onderbewuste) systeem zitten weg. Je...

Energetische reading: kijken naar je energie.

DE VORM VAN DEZE WEEK: Energetische Businessreading Bij een energetische (business)reading wordt gekeken naar de energie van jou en je bedrijf. iedereen die dit kan,...

Omgaan met tegenslag. Esmeralda weet niet beter.

Van jongs af aan is Esmeralda Kleinreesink ondernemend ingesteld. Op haar zeventiende begint ze bij defensie, waar ze opklimt tot luitenant-kolonel bij de Luchtmacht....

Van ongepland zwanger naar doula: “Zij gaf me de richting die ik zocht”

Bewust leven speelde altijd al een grote rol in het leven van Elvira Broersma. De switch die ze drie jaar geleden maakte van haar...

Dit vroef om lef: ‘Ik dacht: het wordt nooit meer wat’

Jeannette Welp, spreker en musicus, trok zalen van honderden mensen met haar muzikale keynote toen corona ons land bereikte. Al haar sprekersklussen werden opeens...

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?