The inner agency

Rouwen om iets wat nooit meer zou zijn

Leestijd: 2 minuten

De situatie
Feline (36) en ‘al’ weduwe. De dood van haar partner was volkomen onverwacht. Een telefoontje midden op de dag dat haar man een harsttilstand had gehad en zo bleef ze alleen met hun zoontje van 1,5 jaar. ‘Ik had geluk dat we de praktische zaken goed geregeld hadden, maar het verdriet is soms ondragelijk.’ Feline was al bij de huisarts geweest en kreeg een verwijzing naar een psycholoog, maar dit voelde voor haar als niet de juiste oplossing. Ze wilde meer antwoorden en rust vinden vanuit een spirituele inslag.

Ons advies
Hulp bij Feline haar situatie is heel helpend. Bij rouw vertellen we onszelf al snel dat het er bij hoort om je een behoorlijke periode niet lekker te voelen en er veel mee bezig te zijn. Of we pakken de draad op met overtuigingen als ‘het hoort bij het leven’ of ‘het leven gaat gewoon door hé?’

Hiermee proberen we de boel te relativeren en op onze benen te blijven staan.
Wij zien dat mensen die zich laten begeleiden in deze situatie eerder weer bij zichzelf komen. Onze hulpmatch bestond uit een combinatie van specialismes zoals rouw van een jong gezin, een spirituele kijk en zelfzorg voor Feline. Ons doel bij deze match was zorgen voor verbinding tussen Feline en onze partner zodat dit meteen helpend is voor het proces van Feline.

Waarom deze benadering
Wanneer we denken aan rouw, denken we vaak aan het overlijden van dierbaren. Maar rouw kent meerdere lagen dan waar we ons in eerste instantie bewust van zijn. Wanneer je partner overlijdt gaat de rouw niet alleen maar over het verdwijnen van iemand die je lief had. Rouw kan dan ook gaan over het toekomstbeeld wat je had samen en er nooit meer zal zijn. Of de pijn die je ziet bij anderen.

Zit je zelf in deze situatie of ken je iemand in deze situatie dan is het dus belangrijk dat je ook rekening houdt met deze aspecten en de juiste match is iemand die al deze aspecten aandacht geeft.

Vanwege privacy zijn de naam en enkele details anders verwoord.

The Inner Agency

Er zijn veel manieren om de ‘reis naar binnen’ te maken. Waar begin je? Precies dat is waar The Inner Agency dé plek voor biedt. Zij bieden die plek waar iedereen terecht kan met hulpvragen, voor leefstijladvies of vragen omtrent de persoonlijke ontwikkeling. Je boekt een live gesprek met één van de professionals en ontvangt meteen toepasbare tips en aansluitend de juiste hulpmatch. Zo kom je precies bij die coach, therapeut of hulpverlener waar je zelf niet op zou uitkomen. Voor FEEM Magazine deelt oprichter Sabine van der Hulst open en eerlijke verhalen van mensen die bij The Inner Agency aankloppen met een hulp- of levensvraag. Het doel? Jou inspireren met diverse manieren waarop je in contact kunt komen met jezelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

verder lezen

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?