Quinta van Poké Perfect: “Een gezonde afhaalmaaltijd was hier nauwelijks te vinden”

mijn inspiratie top 5

Waardoor gaat bij jou de inspiratie stromen? In deze rubriek "Mijn Inspiratie Top 5" laten we je kennismaken met de inspiratiebronnen van inspirerende ondernemers. Kruip even uit je eigen bubbel en dompel je een keer onder in deze bronnen. Wie weet waar het toe leidt en wat voor creatieve ideeën er bij je opkomen door het een keer anders te doen dan anders. 

Leestijd: 3 minuten

 

DE INSPIRATIE TOP 5 VAN DEZE WEEK

  •  Quinta Witzel
  • Haalde met Poké Perfect de poké bowl naar Nederland
  • Heeft acht zaken door heel Nederland en er staan vier nieuwe op de planning
  • Werd met Poké Perfect genomineerd voor awards van onder andere Thuisbezorgd.nl en Deliveroo

Met Poké Perfect haalde Quinta (29) vijf jaar geleden de eerste poké bowl-zaak naar Nederland. De poké bowl is een oorspronkelijk Hawaïaans gerecht met rijst, vis en verse ingrediënten. Quinta: “Je kunt heel veel verschillende kanten op met de poké bowl. De variatie sprak me aan. Je kunt voor vis gaan, maar je kunt ook een vegan variant nemen. Het is heel gezond en voedzaam.”

Het idee voor Poké Perfect ontstond toen Quinta terug naar Nederland verhuisde, na enkele jaren in New York doorgebracht te hebben. Ze had daar geen keuken en viel dus vaak terug op afhaalmaaltijden. “Toen ik terugkwam in Nederland, merkte ik dat het ik het moeilijk vond om de gezonde levensstijl die ik in New York had, vast te houden. Er waren niet zoveel verschillende, gezonde opties als het ging om afhaalmaaltijden. Ik besprak dit met mijn broer en hij was het daarmee eens. Toen dachten we: laten we zelf iets gezonds introduceren.”

“Het was vanaf het begin echt al een gekkenhuis.”

In 2016 openden de twee hun eerste zaak aan de Prinsengracht in Amsterdam. “Ik zat toen in mijn tweede jaar van mijn studie. We schreven in ons businessplan dat ik drie dagen in de week voor Poké Perfect zou werken, zodat ik de andere dagen kon studeren. Maar het was vanaf het begin echt al een gekkenhuis. Ooms, neefjes, nichtjes, tantes, beste vriendinnen … Iedereen kwam helpen omdat het zo druk was. Ik ben gestopt met mijn studie, want dat lukte niet meer.”

Vijf jaar later is Poké Perfect op acht verschillende plekken in Nederland te vinden: in Almere, Den Bosch, Utrecht en vijf keer in Amsterdam. Binnenkort volgen Dordrecht, Haarlem, Leiden en Nijmegen. “Ons doel is om de grootste in Nederland te blijven. We geloven dat we naar minimaal tachtig steden kunnen. We willen dit doen met een combinatie van eigen locaties en franchiselocaties.”


Dit is de Inspiratie Top 5 van Quinta. Hier haalt zij haar inspiratie vandaan:

1. Podcast

 

 

“How I Built This is een super goede podcast waar in elke aflevering de founder van een groot bedrijf zijn verhaal vertelt en je meeneemt in de road of succes van het bedrijf. Heel interessant en leuk om naar te luisteren. Een aanrader voor iedereen.”

2. Inspirator

 

 

“Ik haal inspiratie uit andere ondernemers, zowel online als offline. Online door verschillende accounts te volgen bijvoorbeeld. Offline met een drankje in de hand, toen dat nog kon. Enerzijds is het leuk om te horen dat anderen tegen dezelfde dingen aanlopen als ik, anderzijds hebben zij soms andere visies, ideeën of oplossingen waar ik van kan leren.

3. Stedentrip

 

 

“Ik vind het inspirerend om andere landen te bezoeken en hun cuisine te ontdekken: wat staat er op de menukaart? Hoe wordt het bereid? Wat is lekker? Zou dat bij ons passen? San Diego is een stad die mij wist te verrassen. Het eten daar is zoveel meer uitgesproken dan ik verwachtte. Ik verwachtte gewoon een beachy stad, maar ik ontdekte dat ze er veel verschillende cuisines hadden.’’

4. Spreuk

 

 

“Ik herinner mezelf vaak hieraan aan de uitspraak ‘Zonder wrijving geen glans’. Het is niet altijd even makkelijk en het gaat niet altijd goed, maar dat hoort erbij. Succes bereik je niet zonder tegenslagen.”

“Succes bereik je niet zonder tegenslagen.”

5. Documentaire

 

 

“De fooddocumentaire Chef’s Table op Netflix volgt de allerbeste chefs ter wereld in hun restaurant. De passie, de precisie waarmee zij werken en de kunstwerken die zij voorschotelen zijn bewonderenswaardig en inspirerend.”

Ook boeiend

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?