Presentatrice Aldith Hunkar: openhartig over haar zingeving.

De Ikigai podcast met Brenda Serrée

Elke maand geven we één van de podcast-afleveringen van ondernemer Brenda Serrée het podium. Met de Ikigai podcast serie 'Ontdek je Ikigai' inspireert Brenda over hoe Ikigai je leven en werk kan verrijken. Speciaal voor wie meer energie, plezier en vervulling wil aantrekken. De podcast zijn gesprekken met (bekende) mensen en ondernemers met een sterke Ikigai oftewel purpose of life. Naast Ikigai expert is Brenda ook logo-ontwerper en branding adviseur voor purpose driven ondernemers en coaches. Personal branding vindt ze boeiend omdat het gaat over hoe jij eruit springt voor je doelgroep. Dit (re)brandingproces gaat ook altijd gepaard met kleur bekennen om vanuit je Ikigai bij te dragen aan een mooiere wereld.

Leestijd: < 1 minuut

Veel van ons, of je nu in loondienst werkt of zelfstandig ondernemer bent, krijgen te maken met zingevingsvragen. Waarom doe ik wat ik doe? Draag ik een steentje bij aan de maatschappij? En wat is mijn reden van bestaan? Als je zo rond de 40, 50 jaar bent, gaan deze dingen vaak een rol spelen. Andere zaken heb je al op orde, zoals een huis, misschien een gezin, je kunt voorzien in je basisbehoeften. Maar hoe zit het met die andere dingen rond zingeving? Dingen die er ook toe doen en waardoor je meer levenslust en vervulling kunt ervaren?

In mijn reeks Ikigai-podcasts, interview ik mensen met een sterke Ikigai. Wat doen zij nu voor een gezond en vervullend bestaan? Wat zijn hun geheimen en tips? Zoals dit keer Aldith Hunkar. Je kent het haar vast nog van het Jeugdjournaal dat zij jarenlang presenteerde, of van het NOS journaal. Na een pijnlijke breuk met de tv-wereld moest zij haar eigen weg vinden. Door een mooie ontmoeting een paar maanden terug, waar zij de host was van een debat waar ik Ikigai-spreker was, kwamen we erachter dat zij sinds die breuk haar Ikigai helemaal heeft gevonden en leeft. Hoe gaaf dat zij hierover bij FEEM vertelt. Want wat is dan haar Ikigai, wat is de invloed van natuur in haar leven, hoe toont zij veerkracht bij tegenslag en wat zijn haar talenten? Luister naar deze inspirerende vrouw vanaf het prachtige eiland Jamaica. Aldith is openhartig en vertelt op de haar zo kenmerkende levendige manier over haar leven met Ikigai en vervulling.

Bekijk hieronder de video. Wil je alleen de audio luisteren? Dat kan hier.

 

Ook boeiend

Meepraten over dit onderwerp?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van neem meteen in je mail?