Boekbespreking

Powervrouw, dit is waar leiderschap mee begint.

Leestijd: 3 minuten

Hi powervrouw,

Persoonlijk leiderschap begint met leiding geven aan jezelf. Jezelf de vrijheid geven je verder te ontwikkelen! En van daaruit neem je die kracht mee in relaties met anderen.

Makkelijker gezegd dan gedaan zul je nu denken. Maar de beloning is groot! Want hoe meer je zelf de regie neemt hoe meer je het leven en het bedrijf creëert waar jij van droomt.

Ik ben ervan overtuigd dat jouw succes valt of staat met groeien in persoonlijk leiderschap.

Vrouwen hebben de neiging om in contact met anderen met minimaal 80% van hun aandacht steeds bij de ander te zijn. Je mist dan signalen die je eigen lichaam aan je doorgeeft. 

Nu is inlevingsvermogen een prachtige eigenschap van veel vrouwen. Ik kan er ook wat van 😉 Maar dat vermogen moet niet met je aan de haal gaan. En dat gevaar ligt op de loer bij veel vrouwen. Omdat we vaak bescheiden blijven en ons klein maken en vaak onvoldoende onderhandelen om op te komen voor onze eigen behoeften of inkomsten.
Dat is zo’n gemiste kans!

Jezelf kleiner maken leidt ook nog eens direct tot energieverlies. En die heb je juist zo nodig als vrouwelijke ondernemer of professional. Zeker in deze tijd!

Energieverlies gaat heel ongemerkt en leidt tot overprikkeling en vermoeidheid. Op de langere termijn krijg je steeds meer klachten en stiefel je zo naar een burn-out.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je jezelf niet kleiner maakt en geen energie verliest en groeit in persoonlijk leiderschap?

1. Persoonlijke groei zit van binnen.

Het begint bij zelfinzicht. De antwoorden zitten al in jou alleen. De vraag is hoe haal je ze eruit? Een heel effectieve manier is de stilte opzoeken. En dan zonder muziek of afleiding.
Mijmer er lekker op los. Wat wil je bereikt hebben als je 90 bent? Hoe wil je dat mensen je herinneren? Dit soort vragen geven inzicht over jouw kernwaarden.
Leef je in het hier en nu ook naar die waarden? Ben je wie je wilt zijn?

2. Op welk gebied wil je je ontwikkelen?

Een mooie oefening is jezelf een cijfer te geven op verschillende gebieden. Eerst geef je jezelf een ideaal cijfers en vervolgens het werkelijke cijfer. Met welke gebieden wil je dan aan de slag?

 • Carrière of werk
 • Financiën
 • Spirituele ontwikkeling
 • Maatschappelijke bijdrage
 • Relaties
 • Gezondheid & Vitaliteit
 • Tijd & Ruimte voor jezelf

3. Gebruik een affirmatie. Bijvoorbeeld deze: Ik kan het, ik wil het, ik doe het!

En vooral in het ‘Ik doe het’ zit de verandering. Kom dus in beweging, kom in actie.
Dit kun je op veel manieren doen. Maar omdat de actiemodus zo’n lastige is hierbij een paar ideeën.

 • Schrijf je doelen op en werk uit hoe je die doelen wilt bereiken.
 • Maak een mooi visionboard over jouw doel en beeld uit hoe dit eruit ziet.
 • Zoek een goede coach die jou begeleid zodat je samen werkt aan jouw doelen.
 • Visualiseer je ideaalbeeld of dat je het al ‘hebt bereikt’. Zo wordt de weg alleen maar makkelijker.
 • Mediteer iedere dag en zodat je veel dichter bij je intuïtie komt zodat je meer organisch beweegt op het pad wat zich intuïtief ontvouwt.

De uitdaging voor vrouwen is om patronen als jezelf kleiner maken en te bescheiden blijven om te buigen. Vrouwen mogen wat mij betreft veel meer hun plek innemen. Vol gaan staan voor wie ze zijn! Hun volle potentieel leven, met alles wat zij in zich dragen en dat ook laten zien!

Dat brengt de mannelijke en vrouwelijke energie in de vrouw in balans. Ik wil vrouwen ondersteunen om die plek in te nemen en te groeien in persoonlijk leiderschap. En zo met veel meer zelfvertrouwen zichtbaarder worden.

Op jouw persoonlijk leiderschap!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?