Wat is Ikigai? En hoe vind je je Ikigai?

De Ikigai podcast met Brenda Serrée

Elke maand geven we één van de podcast-afleveringen van ondernemer Brenda Serrée het podium. Met de Ikigai podcast serie 'Ontdek je Ikigai' inspireert Brenda over hoe Ikigai je leven en werk kan verrijken. Speciaal voor wie meer energie, plezier en vervulling wil aantrekken. De podcast zijn gesprekken met (bekende) mensen en ondernemers met een sterke Ikigai oftewel purpose of life. Naast Ikigai expert is Brenda ook logo-ontwerper en branding adviseur voor purpose driven ondernemers en coaches. Personal branding vindt ze boeiend omdat het gaat over hoe jij eruit springt voor je doelgroep. Dit (re)brandingproces gaat ook altijd gepaard met kleur bekennen om vanuit je Ikigai bij te dragen aan een mooiere wereld.

Leestijd: 2 minuten

Wanneer je op zoek bent naar de zin van je leven of je reden van bestaan, kunnen de Ikigai-cirkels jou veel inzicht geven. Brenda Serrée legt in deze podcast uit hoe je de beroemde Ikigai-cirkels hiervoor kunt gebruiken. Theesommelier Linda interviewt Ikigai-expert Brenda Serrée over ‘Wat is Ikigai’ en ‘Hoe vind je je Ikigai’.

In de podcast hoor je een uitgebreide uitleg over de Ikigai-cirkels. In het kort gaan deze over:

1. WAT VIND IK LEUK OM TE DOEN? Denk hierbij aan allerlei dingen die je leuk vindt. Bij het invullen van je Ikigai-cirkels ga je eerst heel breed kijken en vervolgens smaller maken.
2. WAT HEEFT DE WERELD NODIG? Dit lijkt soms groter dan het hoeft te zijn. Het kan gaan om wat vrienden of je collega’s op je werk van je nodig hebben. Dat kan liefde, aandacht of hulp zijn. Het hoeft niet zo groots te zijn als bij Deepak Chopra, Steve Jobs of Majoor Bosshardt. Maak het kleiner voor jezelf, dan kom je ook heel ver met je Ikigai. (Als je het fijn vindt, kun je het Ikigai invulvel downloaden. Je ontvangt dan ook een video uitleg over de cirkels die met name bij deze vraag goed kunnen helpen).
3. WAARVOOR KUN JE BETAALD WORDEN? Als jij ergens goed in bent, als je bijvoorbeeld veel kennis hebt van social media, kan je betaald worden voor het creëren van social media content of voor het onderhouden van Facebook en LinkedIn. Bedrijven kunnen je daarvoor inhuren.
4. WAT KUN JE GOED? Dit weten we meestal wel. Soms is dit ook gerelateerd aan je passie, maar dat hoeft niet.

Linda en Brenda hebben een gesprek over het waarderen van het kleine, over ware rijkdom in plaats van veel geld hebben, over de kracht van coaching en over hoe je het beste kunt beginnen als je jouw Ikigai wilt vinden.

Als je jouw eigen 4 Ikigai-cirkels wilt invullen, download dan het gratis Ikigai invulvel. Je ontvangt automatisch de video-uitleg over hoe je deze oefening kunt doen en welke vragen helpen.

Als jij ook jouw Ikigai wilt ontdekken, laat je dan door deze podcast inspireren. Veel plezier bij het luisteren naar Ikigai-expert Brenda Serrée die haar Ikigai vond en anderen helpt deze ook te ontdekken! Klik hier voor Youtube. Of luister naar het interview op Soundcloud.

 

Ook boeiend

Meepraten over dit onderwerp?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van neem meteen in je mail?