Leestijd: 5 minuten

DIT IS FEEM

FEEM is een online magazine én platform voor vrouwelijke ondernemers die werken vanuit hun hart. Zij vinden het belangrijk om ook aandacht te geven aan de ‘zachte’ kant van het ondernemerschap, zonder ‘soft’ te worden. We halen juist enorm veel kracht uit onze vrouwelijke, zachte energie. 

De groei van jouw bedrijf is afhankelijk van de groei van jou als ondernemer. Bij FEEM gaat het over jou.

Je vindt in ons online magazine elke dag nieuwe artikelen van onze journalisten en blogs van onze leden. Doe nieuwe inspiratie op, vergroot je referentiekader en verruim je visie. Alle artikelen zijn gratis toegankelijk. We wensen je veel inspiratie!

Kom hier elke dag even voor jouw #15minutesoffeem en je inspiratie blijft stromen! 

Onze naam

  • Kom ladies, pak je eigen ’15 minutes of fame’. We zijn soms veel te bescheiden en mogen ons meer profileren met hetgeen we goed in zijn. Laat je zien, laat van je horen. FEEM Magazine biedt dat platform en inspireert vrouwelijke ondernemers om zich zichtbaar te maken.
  • We schrijven FEEM en niet FAME, want het draait niet om die fame. Het draait niet om het aantal volgers. Maak je niet om hoeveel mensen je leuk vinden. Het gaat erom dat je onderneemt vanuit joy, passie, enthousiasme. Doe waar je blij van wordt! En maak ondertussen de wereld een beetje mooier. 
  • In onze feminiene kracht schuilt enorm veel liefde en vanuit die plek maken we de wereld een beetje mooier. Dat draait voor ons om feminine empowerment. Voegen we de eerste twee letters van elk woord samen dan staat er – niet geheel ontoevallig – FEEM.

onze 'big WHY'

Iedereen heeft eigen passies en talenten en wij geloven dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om deze te vinden, te uiten en te benutten. Dit zorgt voor een mooier leven én een mooiere wereld, want iemand die handelt vanuit zijn diepste kern is altijd puur en echt. Wij vinden het zelfstandig ondernemerschap de mooiste manier om elke dag te doen wat je het allerliefste doet. Het aantal vrouwelijke ondernemers groeit de laatste jaren sterk. FEEM ondersteunt vrouwelijke ondernemers om hun passies en talenten volledig tot uiting te brengen zonder dat ze daarbij worden tegengehouden door beperkende overtuigingen van anderen of zichzelf. 

HOE maken wij daarin een verschil?

Wij zijn er voor de vrouwelijke ondernemers die zich niet willen conformeren aan traditionele maatstaven over hoe je je ‘hoort’ te gedragen als ondernemer. Wij zijn er voor de vrouwen die hun eigen tradities, gewoontes en systemen ontwikkelen, passend bij hun vrouwelijke behoeften. Deze vrouwen durven te luisteren naar hun gevoel en hun intuïtie. Ze staan ondertussen met beide voeten op de grond en houden meerdere ballen in de lucht. Deze vrouwen benutten alle potentie die ze in zich hebben. Dat is feminine empowermentDit kan soms een ‘lonely ride’ zijn. FEEM verbindt. Via FEEM inspireren we elkaar en zijn we elkaars rolmodel. Wij vieren elkaars successen én delen onze zorgen. Niemand staat er alleen voor; dit pad lopen we samen.

WAT doen we dus precies?

  • FEEM Magazine is onze kern. Onze journalisten schrijven elke dag relevante artikelen die bijdragen aan onze missie. Deze onafhankelijke artikelen dragen bij aan het verruimen van referentiekaders en het versterken van visies. De artikelen inspireren, stimuleren en verbinden.
  • In FEEM Magazine is ook plek voor vrouwelijke ondernemers – de Verschilmakers – om zichzelf te profileren. Alle Verschilmakers zijn vrouwen die aan hun vakgebied wat extra’s toevoegen waarmee ze het verschil maken voor jou. Zij werken vanuit hun hart, en dat maakt al het verschil. 
  • Aan de ‘achterkant’ zijn onze leden een waardevolle community van vrouwelijke ondernemers die elkaar inspireren en supporten. Bijvoorbeeld in wekelijkse onze Circle for Business Women en maandelijkse Ask Me Anything meetings. Samen met onze leden realiseren we momenteel ook ons eerste fysieke magazine. 
  • Talent heeft tijd en ruimte nodig om zichtbaar te worden. Daarom geven wij graag een kans aan studenten en mensen die zich willen omscholen om bij ons ervaring op te doen. Zo hebben ze meer kans op snel hun droombaan te vinden, zodat ze hun talent ten volste kunnen benutten. Ons redactie team bestaat ongeveer voor 50% uit studenten en 50% uit mensen met meer ervaren.
  • FEEM is een Social Enterprise: wij gaan voor impact first. Onze beslissingen worden nooit gemaakt vanuit financieel oogpunt, maar vanuit de impact die we willen maken. Zo zullen we bijvoorbeeld nooit keuzes maken die wél geld opleveren, maar wat ten koste gaat van de waarde van onze content. Concreet: dus bijvoorbeeld geen advertenties of branded content als het niets toevoegt aan onze missie en visie. 

We rise by inspiring each other

HET TEAM van feem

Zoiets groots, belangrijks, leuks, bijzonders en speciaals creëer je niet alleen. Dat doe je samen. Er zijn veel mensen verbonden aan FEEM. Het zijn toppers, lefhebbers en hele fijne mensen om bij elkaar te hebben. Allemaal willen ze graag bijdragen aan onze missie. Samen maken we het verschil.

Eigen wijze vrouwen board

Een soort raad van advies voor FEEM, maar dan female style. Voor de kick-in-the-but, om scherp te blijven, you name it. Liefdevol toezicht zodat FEEM de juiste koers blijft varen.

Ayca Szapora

Ayca is neurowetenschapper, cognitief psycholoog en bedrijfskundige.

Birgit Kraijenoord

Birgit is oprichter van het reisplatform Roadtrip to Happiness.

Bregje Bullens

Bregje is de oprichter van ZoetZuur Kumpany, erkend opleider en trainer van Provocatief Coachen.

Jolien Slavenburg

Jolien is eigenaar van Kernzaken en expert op het gebied van intuïtief leiderschap.

Monique van Hal

Monique is Brand & Customer Experience Manager bij Cavalor.

Miss Inner Wisdom

Om de pagina symmetrisch te houden en omdat ze erbij hoort. 😉 Soms is ze trouwens nergens te bekennen als ze nodig is.

de redactie

De redactie bestaat uit ervaren krachten en studenten. Een mix die we heel bewust kiezen om pas of bijna afgestudeerden of mensen ‘in between jobs’ een kans te geven om ervaring op te doen, zodat ze sneller het werk van hun dromen kunnen vinden. 

Astrid Welvaarts

Art Director

Anouk van Bruggen

redacteur

Bregje Simons

redacteur

Emma Roelse

redacteur

Fleur Hartman

redacteur

Ilja Panis

redacteur

Laura Kloprogge

redactie

Linda van der Vaart

eindredacteur Verschilmakers

Marjolijn Munnich

eindredacteur van de redactie

Puck Visser

redacteur

Sanne van der List

redacteur

Sarah Binnekamp

vormgever

Sofia Bellil

redacteur

Sophie Antoinet van Ommeren

techniek website

Tian van der Snee

redacteur

Yvonne van Balkom

hoofdredacteur & founder van FEEM Magazine

Ook belangrijk

Jasper Razenberg heeft ons prachtige logo ontworpen! En last but not least: Stefan van Balkom. De ‘man van’. Wanneer onze oprichter Yvonne weer eens een wild idee heeft, kan ze altijd op hem bouwen. Hij laat haar vrij én niet gaan. Exact de juiste balans. 

Vaste panelleden van de rubrieken

Wauw. We zijn trots op de samenwerking met deze toppers. Zij hebben allemaal een eigen rubriek. 

Anne Niemeijer

It's all about the money

Ayca Szapora

Drie in de Pan

Bibianne Boumans

Bullshit Detector (binnenkort online)

Bregje Bullens

Drie in de Pan

Crystal Kwee & Mabel Duchossoy

Column

Garcia Stans

It's all about the money

Jan Geurtz

Drie in de Pan

Janneke van Heugten

Vaker in de Media

Milou van Hassel

Column

Rachel Levi

Column

Sietske Verbraak

Column

Vera Helleman

The Real Deal

verschilmakers

Last but not least: de Verschilmakers. Extreme dankbaarheid voor deze groep mensen die hun vertrouwen hebben uitgesproken en hun waardevolle inspiratie met ons willen delen.