Blog van een van onze leden

Organiseer zelf jouw topdag met enkele hoofdingrediënten

Afgelopen donderdag had ik een top werkdag. Het was een dag waarop alles lekker ging. Zo'n dag waarop ik uren met werk bezig ben geweest en aan het einde van de dag nog een flink portie energie over heb.

Leestijd: 2 minuten

Heb jij die ook wel eens, zo’n top werkdag?

Ik hoefde niet mijn best te doen, het voelde niet als hard werken, alles ging eigenlijk vanzelf. Ik was ik en dat was meer dan genoeg. Ik stelde de juiste vragen, de juiste voorbeelden rolden eruit, ik liet op de juiste momenten stiltes vallen en sprankelde op de andere juiste momenten.

Aan het einde van de dag, toen ik besefte dat het een topdag was geweest, vroeg ik mezelf wat deze dag nu een topdag maakte. Hoe kon het zijn dat ik volledig mezelf was, ik niet mijn best deed en ik toch op mijn best was?

De ingrediënten van mijn topdag

Het is niet door één aspect te verklaren. Dat zou natuurlijk te makkelijk zijn…. Wel denk ik een aantal ingrediënten gevonden te hebben:

 • echt verbinding met de ander waarin we elkaar mogen en kunnen (zelfs online)
 • gezelligheid met een hartelijke schaterlach
 • stiltes op de juiste momenten
 • letterlijke beweging door een gesprek al wandelend te doen
 • rust door de dag te starten met meditatie
 • de ander raken met een mooie vraag of uitspraak
 • vertellen over het gave werk dat ik doe met het liefst concrete voorbeelden
 • een verrassingselement doordat een gesprek totaal anders loopt dan verwacht of voorbereid
 • even stilstaan in een mooi stukje bos
 • een fijn ontbijt met mijn zoon
 • op de zachte bank in de liefdevolle omhelzing van mijn lief

Tja, en zo reflecterend werd het toch best een lange lijst. Dat kan ik niet iedere dag zo organiseren. Maar, dacht ik toen, als ik het terug kan brengen naar 3 hoofdingrediënten waarmee ik een soortgelijk resultaat bereik, dan heb ik een gouden recept.

Het gouden recept

Het is inmiddels bijna een week later en iedere dag heb ik nagedacht over de ingrediënten die in de dag zaten en het geheel dat daaruit ontstond. En steeds beter heb ik helder wat de smaakmakers zijn.

 • De ochtend starten met minimaal 15 minuten mediteren.
 • Minimaal een half uur buiten wandelen.
 • Een inspirerend gesprek met een kennis, netwerkcontact, vriend of vriendin.
 • Een ander tot inzicht en actie begeleiden.

Kortom; rust, beweging, verbinding en verdieping.

Dit geheel is overzichtelijk en ik kan organiseren dat dit er iedere dag is.
Zo heb ik zelf regie op mijn dag. En als het een dag niet lukt, ach, dan is er altijd weer morgen.

Weet jij wat jouw hoofdingrediënten van jouw topdag zijn?

Simone van Geelen
Simone van Geelenhttps://feemonline.nl/simone-van-geelen/
Simone werkt als (team)coach en trainer vanuit haar missie om verbinding te creëren. Zodat mensen kunnen ontwikkelen en groepen kunnen groeien. Dit doet zij met een energiek enthousiasme, een nieuwsgierige open houding en innerlijke rust.

je krijgt wat je nodig hebt

Alle artikelen in dit magazine worden geschreven door onze journalisten. Op één rubriek na: 'Je krijgt wat je nodig hebt'. Hier vind je de blogs van onze Verschilmakers en daar is dit blog ook een voorbeeld van. Geschreven op persoonlijke titel. De onderwerpen zijn heel divers: je krijgt wat je nodig hebt. Laat je verrassen.

Samen maken we het verschil. Er zijn veel verschillende vrouwelijke ondernemers in Nederland die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Door hen de mogelijkheid te geven om hun inspiratie met jou te delen, wordt onze gezamenlijke impact nog groter.

Meer van deze Verschilmaker

Andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in