Leestijd: 3 minuten

De Oproep tot Avontuur

Hieronder deel ik een klein deel van het verhaal van FEEM: de jaren ervoor, waarin je ziet hoe het beetje bij beetje is ontstaan. Om vervolgens mijn persoonlijke inzichten te delen. Ik deel ze graag met je zodat jij je erdoor kunt laten stimuleren, motiveren of inspireren. Want, misschien denk je: ‘Hee, da’s een goed idee, ga ik ook proberen’. Of juist: ‘Daar ben ik het niet mee eens. Nu weet ik wat ik niet wil doen’. Beide is informatie voor jou. Gebruik het! Doe er iets mee. Ik neem je graag mee op reis naar het verhaal van FEEM.  

Groetjes, Yvonne van Balkom
Oprichter FEEM Magazine

November 2016

Het is eind november 2016 wanneer tijdens het hardlopen – ik kon 5km aan één stuk rennen – een voor mij onbekend nummer van Beyoncé voorbij komt op de Spotifylist die ik had uitgekozen. Ik hoor de teksten, ze komen binnen. Diep. Ik kan niet anders dan stilstaan en heel intens luisteren naar de boodschap van deze prachtige stem. 

Beyoncé gaf woorden aan een onbestemd gevoel wat ik al een hele tijd voelde, maar niet wist wat het betekende. Dit nummer gaf die betekenis. 

Ik deed met mijn bedrijven al jaren wat ik leuk vond, uitte mijn passie en talent. Maar wat voor verschil maakte ik daarmee voor een ander? 

Het was kraakhelder: ik wil een verschil maken voor een ander. 

Maar hoe? 

Ik voelde de noodzaak om meteen iets te doen. Dit was niet iets voor ‘als het lukt’ of ‘wanneer het uitkomt’. Dit was iets voor ‘nu’.

Maar hoe?

Ik zou mijn bedrijf niet kunnen omvormen. Daarin lagen mijn compagnon en ik niet op dezelfde lijn. 

Wat dan wel?

Ik besloot ter plekke dat ik de marathon ging rennen. Voor KiKa. Dat idee was al vaker door me heen gegaan. En nu was het moment om het daadwerkelijk te gaan doen.

Ik had geen idee hoe dat exact zou bijdragen op de lange termijn, maar ik voelde dat ik dit nu wilde doen. De start was gemaakt. Ik zou vanzelf ontdekken waar het toe zou leiden. 

Oktober 2017

Tien maanden later stond ik aan de start van de marathon in New York. De reis daarnaartoe was ook een ‘reis van de held’ op zich. Van iemand die amper 5 kilometer kon rennen, was ik getransformeerd naar iemand die in één keer 42,195 kilometer kon rennen, zonder te stoppen. Wauw!

Ik werd geleid door mijn verlangen. In de afgelopen maanden had ik elke week getraind en ondertussen had ik meer dan 10.000 euro opgehaald voor Kika.

Hier ontstond – zonder dat ik het op dat moment wist – het begin van FEEM.

LESSONS LEARNED

Wat zou ik een volgende keer meteen weer doen en wat zou ik anders doen? Ik deel het met je in deze video:

VRAGEN VOOR JEZELF

Mijn inzicht: sta stil & blijf in beweging.

  • Hoe kun jij op dit moment toch in beweging blijven, ook al weet je niet exact wat je te wachten staat en waar je naartoe wil?
  • Wat is het eerste wat bij je opkomt wanneer je jezelf de vraag stelt: waar heeft mijn lichaam nu behoefte aan?
  • Wat ging er boven verwachting goed afgelopen week? Sta er even bij stil en schrijf het op.
  • Welke kwaliteiten heb je deze week in ingezet om door te blijven gaan?

Kleine waarschuwing: zodra je je hart gaat volgen, kun je niet meer terug naar je ‘oude leven’ en doen alsof er niets veranderd is. Dat kan ook weerstand oproepen…