The inner agency

Onverklaarbare klachten. Wanneer trek je aan de bel?

Leestijd: 2 minuten

De situatie
Veronique (29) kampte al maanden met onverklaarbare klachten. Lichamelijke klachten: zoals hoofdpijn, vermoeidheid en spierpijn. Ineens midden op de dag overviel haar een ondraaglijke hoofdpijn of andere dagen was ze zo moe dat ze haar bed amper uit kon komen.

Ze was al meerdere malen bij de huisarts geweest, er werd elke keer geen duidelijke oorzaak gevonden. Ze begon zich steeds meer zorgen te maken, ging aan zichzelf twijfelen en haar omgeving begon vragen te stellen en hierdoor voelde ze onbegrip.
Toch voelde Veronique dat ze verder moest met haar zoektocht en ze kwam bij ons op gesprek.

foto onverklaarbare klachten: marchenko_family via Canva
foto onverklaarbare klachten: marchenko_family via Canva

Ons advies
Bij onverklaarbare klachten is het belangrijk om te kijken vanuit een holistische benadering. Deze benadering staat voor kijken naar het lichaam én de geest en vanuit het principe dat alles met elkaar is verbonden. Alles om je heen, alles in jezelf, is energie en energie verbindt. Het geheel is een systeem, en in een systeem is alles met elkaar verbonden.

Vaak zijn lichamelijke klachten een symptoom van een dieperliggend probleem. Dat kan van alles zijn. Denk aan angsten, trauma’s, depressie enzovoorts. Het kan dan helpen om naast medisch onderzoek ook te kijken naar wat er speelt op psychisch en emotioneel vlak. Hulp die deze verschillende aspecten met elkaar combineert kan meer inzicht en verlichting bieden.

Daarom hebben wij Veronique kennis laten maken met een partner die bekend is met bovengenoemde materie om op deze manier snel duidelijkheid te creëren.
Onze partner meet met speciale apparatuur het lichaam door op blokkades. Bij elke blokkade kan dan specifiek inzicht worden geboden in wat er speelt en ook welk psychisch thema erbij hoort. Hieruit volgt direct een plan om de uitkomsten direct te behandelen. Het plan van Veronique bevat een combinatie van lichttherapie, coachgesprekken en suppletie. Een 3 stappen plan om op deze manier Veronique’s lichamelijke klachten bij de kern aan te pakken.

Waarom deze benadering
Het is niet ongebruikelijk dat mensen met onverklaarbare klachten in een vicieuze cirkel terechtkomen. De klachten worden vaak chronisch omdat er geen duidelijke oorzaak kan worden gevonden, wat vaak voor meer angst en stress zorgt. Dit draagt vervolgens weer bij aan de lichamelijke klachten. Het is belangrijk om de cirkel te doorbreken en op zoek te gaan naar de onderliggende oorzaken van de klachten.

Een holistische benadering kijkt naar de persoon als geheel, waarbij zowel lichaam als geest worden betrokken. Heb jij wel eens last van onverklaarbare klachten? Herken je de vicieuze cirkel of ben je misschien al eens bij de huisarts geweest en kom je niet verder?

Het zou kunnen dat je lichaam je iets probeert duidelijk te maken met deze signalen.
Heb je al eens nagedacht om je door te laten meten? Misschien mis je bepaalde voedingsstoffen of is er een andere disbalans.

Vanwege privacy zijn de naam en enkele details anders verwoord.

The Inner Agency

Er zijn veel manieren om de ‘reis naar binnen’ te maken. Waar begin je? Precies dat is waar The Inner Agency dé plek voor biedt. Zij bieden die plek waar iedereen terecht kan met hulpvragen, voor leefstijladvies of vragen omtrent de persoonlijke ontwikkeling. Je boekt een live gesprek met één van de professionals en ontvangt meteen toepasbare tips en aansluitend de juiste hulpmatch. Zo kom je precies bij die coach, therapeut of hulpverlener waar je zelf niet op zou uitkomen. Voor FEEM Magazine deelt oprichter Sabine van der Hulst open en eerlijke verhalen van mensen die bij The Inner Agency aankloppen met een hulp- of levensvraag. Het doel? Jou inspireren met diverse manieren waarop je in contact kunt komen met jezelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

verder lezen

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?