Ontdek je Ikigai met de gratis Ikigai cirkels

Theesommelier Linda Appelman en Ikigai expert Brenda Serrée hebben een gesprek over het waarderen van het kleine, over echte rijkdom, over de kracht van coaching en over hoe je het beste kunt beginnen als je jouw Ikigai wilt vinden. Dit video-interview in de reeks Ikigai podcasts gaat over 'Wat is Ikigai', 'Hoe vind je je Ikigai?' en specifiek over de beroemde 4 Ikigai cirkels die je voor jezelf kunt invullen om je Ikigai te ontdekken.

De Ikigai podcast met Brenda Serrée

Elke maand geven we één van de podcast-afleveringen van ondernemer Brenda Serrée het podium. Met de Ikigai podcast serie 'Ontdek je Ikigai' inspireert Brenda over hoe Ikigai je leven en werk kan verrijken. Speciaal voor wie meer energie, plezier en vervulling wil aantrekken. De podcast zijn gesprekken met (bekende) mensen en ondernemers met een sterke Ikigai oftewel purpose of life. Naast Ikigai expert is Brenda ook logo-ontwerper en branding adviseur voor purpose driven ondernemers en coaches. Personal branding vindt ze boeiend omdat het gaat over hoe jij eruit springt voor je doelgroep. Dit (re)brandingproces gaat ook altijd gepaard met kleur bekennen om vanuit je Ikigai bij te dragen aan een mooiere wereld.

Leestijd: 2 minuten

Wat is ware rijkdom voor jou? Heb je focus in je leven en werk op wat er echt toe doet? En weet je wat jouw Ikigai oftewel purpose of life is? Ikigai is de Japanse leefstijlfilosofie voor een lang en gezond leven. Japanners die heel oud worden en vitaal zijn, delen hun geheimen met ons. Die geheimen zijn niet alleen waardevol voor je privéleven, maar hebben ook betrekking op een gezonde en vreugdevolle manier van werken. Je Ikigai weten geeft focus voor wat je gaat doen (en juist niet doet) en zorgt voor meer energie, plezier en vervulling.

”Weet je wat jouw Ikigai is?”

Linda Appelman van Mevrouw Cha interviewt Ikigai spreker, trainer en coach Brenda Serrée. Wat is Ikigai en hoe vind je je eigen Ikigai? Brenda legt uit hoe je de beroemde Ikigai cirkels hiervoor kunt gebruiken. Deze gaan over:

  1. WAT VIND IK LEUK OM TE DOEN? Denk hierbij aan allerlei dingen die je leuk vindt. Bij het invullen van je Ikigai cirkels ga je eerst heel breed kijken en vervolgens smaller maken.
  2. WAT HEEFT DE WERELD NODIG? Dit lijkt soms groter dan het hoeft te zijn. Het kan gaan om wat vrienden of je collega’s op je werk van je nodig hebben. Dat kan liefde, aandacht of hulp zijn. Het hoeft niet zo groots te zijn als bij Deepak Chopra, Steve Jobs of Majoor Bosshardt. Maak het kleiner voor jezelf, dan kom je ook heel ver met je Ikigai. (als je het fijn vindt, kun je het Ikigai invulvel downloaden. Je ontvangt dan ook een video uitleg over de cirkels die met name bij deze vraag goed kunnen helpen).
  3. WAARVOOR KUN JE BETAALD WORDEN? Als jij ergens goed in bent, zoals bijvoorbeeld social media kennis, dan kun je betaald worden voor het creëren van social media content of voor het onderhouden van Facebook en LinkedIn. Bedrijven kunnen je daarvoor inhuren.
  4. WAT KUN JE GOED? Dit weten we meestal wel. Soms is dit ook gerelateerd aan je passie, maar dat hoeft niet.

Als je jouw eigen 4 Ikigai cirkels wilt invullen, ga dan naar de Ikigai site. Je ontvangt automatisch de video-uitleg over hoe je deze oefening kunt doen en welke vragen helpen.

Luister snel en ontdek je Ikigai

Klik hier voor Youtube om het interview met beeld te zien. Of ga naar Soundcloud om alleen te luisteren.

Ook boeiend

Meepraten over dit onderwerp?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van neem meteen in je mail?