Blog van een van onze leden

Moeiteloos Mens zijn

Help, kan ik dit wel? Een vraag die de laatste maanden geregeld door mijn hoofd spookt. Mijn levensmissie uit gaan dragen voelt toch best wel spannend en het komt nu wel erg dichtbij. Het voelt heel anders dan de beslissing om als zelfstandige te gaan werken die ik een paar jaar terug nam. Dat was namelijk ‘gewoon werk’. Mag ik van mezelf eigenlijk wel moeiteloos ondernemen en gelukkig zijn of is het veiliger om in het oude vertrouwde te blijven?

Leestijd: 2 minuten

Mezelf aansluiten bij dit magazine, werken aan mijn website en andere voorbereidingen: het voelt nogal serieus. En diep van binnen besluipt me dan weer het welbekende gevoel van onzekerheid of ik het wel kan. Mag ik wel moeiteloos mezelf zijn en geld verdienen aan wat ik het allerliefste doe?

Ik weet het zo net nog niet, zo heb ik het vroeger in ieder geval niet geleerd. De oude overtuiging dat ik mijn best moet doen en een diploma moet halen om gelukkig en succesvol te zijn zit er nog diep in. Dat ik het sinds een aantal jaren heel anders ervaar lijkt opeens volledig naar de achtergrond te verdwijnen. De fluisteringen van mijn ziel zijn toch heel erg duidelijk en mijn eigen ervaring is dat de woorden ‘ziel’ en ‘moeiteloos’ altijd hand in hand gaan. Dat het een oude overtuiging is die mij vanalles probeert wijs te maken weet ik wel, maar toch voel ik de angst alsof hij van nu is.

Moeiteloos

Moeiteloos dus, dat is waar we als maatschappij meer naartoe mogen bewegen. Het verouderde beeld van hard zwoegen, doorzetten en diploma’s halen is volgens mij niet meer van nu. We vallen bij bosjes om omdat we geen grenzen meer kennen en altijd maar bezig zijn met vanalles en nog wat. Gevoel, emoties, spiritualiteit, geen tijd voor en overbodig lijkt de maatschappelijke standaard.

Een wereld waarin we weer moeiteloos mens mogen zijn, die wereld ligt aan onze voeten.

We zijn nog maar gedeeltelijk of helemaal niet meer verbonden met wie we zijn als mens. Ik denk dat het de bedoeling is dat we weer gaan erkennen dat we allemaal mens zijn, dat we allemaal best wel gevoelig zijn en verlangen naar vervulling en verbinding. Zullen we onze menselijkheid weer gaan erkennen, onze verantwoordelijkheid voor ons eigen geluk nemen, elkaar steunen en elkaar weer zien op zielsniveau? Een wereld waarin we weer moeiteloos mens mogen zijn, die wereld ligt aan onze voeten.

Jorinde Hasselt
Jorinde Hasselthttps://feemonline.nl/jorinde-hasselt/
Jorinde is een vertaler tussen het spirituele en het aardse. Van jongs af is zij zich al bewust dat de huidige maatschappij aan verandering en verzachting toe is. Het voelt daarom als haar levensmissie om mensen te begeleiden op het pad van bewustzijnsontwikkeling.

je krijgt wat je nodig hebt

Alle artikelen in dit magazine worden geschreven door onze journalisten. Op één rubriek na: 'Je krijgt wat je nodig hebt'. Hier vind je de blogs van onze Verschilmakers en daar is dit blog ook een voorbeeld van. Geschreven op persoonlijke titel. De onderwerpen zijn heel divers: je krijgt wat je nodig hebt. Laat je verrassen.

Samen maken we het verschil. Er zijn veel verschillende vrouwelijke ondernemers in Nederland die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Door hen de mogelijkheid te geven om hun inspiratie met jou te delen, wordt onze gezamenlijke impact nog groter.

Meer van deze Verschilmaker

Andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in