Model Jonne: “Ik moest altijd in shape zijn. En nóóit een moment verslappen.”

mijn inspiratie top 5

Waardoor gaat bij jou de inspiratie stromen? In deze rubriek "Mijn Inspiratie Top 5" laten we je kennismaken met de inspiratiebronnen van inspirerende ondernemers. Kruip even uit je eigen bubbel en dompel je een keer onder in deze bronnen. Wie weet waar het toe leidt en wat voor creatieve ideeën er bij je opkomen door het een keer anders te doen dan anders. 

Leestijd: 3 minuten

DE INSPIRATIE TOP 5 VAN DEZE WEEK:

  • Jonne Kuijpers
  • Professioneel model van haar 15e tot 21e
  • Reisde heel de wereld over
  • Inspireert dagelijks meer dan 40.000 volgers op Insta, @by-jonne

Jonne Kuijpers (22) werd op vijftienjarige leeftijd gescout als model. Hierdoor maakte ze al op jonge leeftijd kennis met de harde zakenwereld: “Ik moest altijd in shape zijn. Veel trainen, altijd klaar staan om de wereld over te reizen, continu op dieet en nóóit een moment verslappen. Als je dat deed, werd je keihard de waarheid verteld door zowel je klanten als je eigen agency. Dat heeft me wel gevormd, ik weet wat discipline is.”

Ruim een jaar geleden maakte ze de keuze om te stoppen met modellenwerk en zich te richten op eigen projecten als onderneemster. Dit zorgde voor veel verandering in haar hectische leven: “Ineens was ik weer thuis. Er viel van alles weg: de zekerheden, het reizen, geld, de vrijheid. Ik ben me toen gaan verdiepen in mijn passies en ondernemerschap.”

Er is een dieet-cultuur en ik heb dit jaren aan den lijve ondervonden, maar het kan ook anders

Een van haar passies is gezondheid en beweging. Haar eerste onderneming startte ze in cryolipolyse. Daarnaast is ze gestart met het geven van yogales, personal training en mensen coachen naar een gezonde leefstijl die niet gericht is op afvallen. “Er is een dieet-cultuur en ik heb dit jaren aan den lijve ondervonden, maar het kan ook anders. Ik realiseerde me dat het belangrijk is dat je zowel mentaal als fysiek gezond bent. En niet dat je vijf kilo minder weegt. Hier wil ik anderen ook bij helpen.”


Dit is de Inspiratie Top 5 van Jonne. Hier haalt zij haar inspiratie vandaan.

1. Topcitaat

 

 

Wees de verandering die je in de wereld wilt zien

“Dit citaat herinnert me eraan om uniek te blijven en niet te doen wat iedereen in mijn branche doet. Wat voor iemand anders werkt, werkt misschien niet voor mij en dit citaat herinnert me eraan om trouw te blijven aan mezelf.”

2. BOEK

 

 

“Ik lees iedere dag in een inspirerend boek. Een van deze toppers is The Miracle Morning van Hal Elrod. Dit boek is voor iedereen die meer wil bereiken in zijn leven. Hal Elrod legt uit waarom een ochtendroutine zo belangrijk is. Ik pas dat ook zeker toe. Ik zorg goed voor mijn lichaam en geest. Ik sta vroeg op, drink voldoende water, train mijn lichaam, sport of doe een workout, doe ademhalingsoefeningen en mediteer of visualiseer. Het is cruciaal voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven dat je kunt ontspannen, ook als ondernemer.”

3. PODCAST

 

 

Vallen & Opstaan. Een podcast voor en door ondernemers. Host Vincent Reinders praat met ondernemers van bekende en minder bekende bedrijven over hun ochtendrituelen, hoop en angst, succes en falen, vallen en weer opstaan. In de beginperiode van mijn ondernemerschap zat ik heel erg vast in het idee dat ik moest leren, leren en leren, want al mijn vrienden en vriendinnen zaten ook nog op de universiteit. Op een gegeven moment moet je een switch maken: je kunt wel alles weten, opschrijven en leren, maar je moet ook gewoon dingen gaan doen.”

4. TED

 

 

“TED Talks heeft nu ook een korte versie voor ‘on the go’: TED Talks Daily. Elke dag kun je via TED Talks Daily luisteren naar de nieuwste over diverse onderwerpen. Hier haal ik veel inspiratie uit.”

5. citaat

 

 

“De eer komt toe aan de persoon die daadwerkelijk in de arena is; wiens gezicht is ontsierd door stof en zweet; die moedig streeft, die fouten maakt en keer op keer kan vallen, omdat er geen inspanning is zonder fouten of tekortkomingen.”

“Dit citaat inspireert me om vooruit te blijven gaan en dat zowel het bedrijfsleven als het leven gevuld zal zijn met tegenslagen, uitdagingen, mislukkingen en successen.”

 

Ook boeiend

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?