column

Milou: ‘Ik heb verschillende maskers in mijn repertoire en ik kies zorgvuldig welke variant je wanneer mag zien’.

Leestijd: < 1 minuut

De keerzijde van een introvert met een extroverte skill set is dat je extreem goed wordt in het veinzen van gepast gedrag. Ik heb verschillende maskers in mijn repertoire en ik kies zorgvuldig welke variant je wanneer mag zien.

Ben ik hierdoor minder authentiek of oprecht? Zeker niet. Ik bescherm kwetsbare onderdelen met verve. Zie het als een survival mode die ik door wil en dank hebt opgedaan door de jaren heen.

Mensen vinden mij altijd erg open, benaderbaar en transparant, whatever that means. En ergens ben ik dat ook zeker. Maar alleen ik weet dat je enkel het oppervlakte raakt. Het zijn lagen die je kan blijven pellen, maar niemand komt in de buurt van de kern. Misschien ikzelf ook wel niet.

Ik las ooit een artikel dat Japanners uitgaan van 3 gezichten: Een voor de wereld, een voor vrienden en familie en een voor jezelf. Hoewel ik echt geloof dat ik zoveel mogelijk mijzelf ben in iedere situatie, pas ik – en iedereen blijkbaar – toch een selectie toe die past bij het soort contact van dat moment.

Om er achter te komen hoe verschillend ik ben in situaties schreef ik een probleem uit dat ik vanuit drie perspectieven uit een heb gezet.

Probeer het ook eens. Het helpt om je ook écht te verplaatsen bij het opschrijven van de verschillende invalshoeken.

De uitkomt is verhelderend, dat beloof ik.

Sinds ik mij meer bewust van deze verschillen staan ze gek genoeg meer met elkaar in contact.

3 gezichten, 1 glimlach.

Milou van Hassel
Milou van Hassel
Milou heeft 30.000 volgers op Linked-in. Dat is niet voor niets. Ze is scherp, duidelijk, recht voor haar raap. Ze houdt zich al jaren bezig met sales, marketing en (personal) branding en lanceerde in 2020 haar eigen bedrijf Blue Flamingooo en de podcast 'Worth the Hassel'. Voor FEEM Magazine schrijft ze elke maand een column waarin we kunnen meegenieten van haar kijk op de wereld.

Ook boeiend

Meer columns

MEEST BEKEKEN

Dorien volgde een Creatrix-traject. “Je voelt je bijna lullig, want wát...

0
DE METHODE VAN DEZE WEEK: Creatrix Het is een methodiek, speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Creatrix haalt overtuigingen die in je (onderbewuste) systeem zitten weg. Je...

Paardencoaching: ’Zodra ik ook maar twee seconden twijfelde, was ik het...

2
DE VORM VAN DEZE WEEK: Paardencoaching Paardencoaching is coaching met hulp van een paard. Het gedrag van het paard werkt als een spiegel voor de...

“Extra diensten voor dezelfde prijs? Ik maak weerstand nu bespreekbaar in...

0
Onduidelijke signalen en kleine opmerkingen tussendoor: ze gaven leiderschapscoach Gonnie Leguijt soms het gevoel dat haar klant het niet eens was met de prijs...

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?