Waar de een intensieve begeleiding nodig heeft bij het schrijven van een tekst, heeft een ander veel meer aan een inspirerend gesprek.

Als kind schreef Martien Versteegh al schriften vol verhalen. Inmiddels heeft ze al bijna vijfentwintig jaar ervaring als (eind)redacteur en grafisch vormgever in haar eigen bedrijf. Ze is auteur van drie boeken en sinds een aantal jaar ook schrijfcoach.

Meer over deze verschilmaker

Leestijd: 2 minuten

Hiermee kan ik voor jou een verschil maken:

Je hebt een idee voor een boek, maar kan wel wat hulp gebruiken bij het schrijven. Of je hebt een boek geschreven, maar wilt graag dat dat in een professioneel jasje wordt gegoten. Ik help met het vormgeven, letterlijk en ook vaak figuurlijk, van jouw idee. Wat wil je bereiken, wat is je droom? En hoe ziet dat eruit als het een fysieke vorm moet krijgen? Het geldt niet alleen voor boeken, maar voor iedere tekst waar je aan werkt, zelfs voor ieder beeld. Want ik verwoord beeld en verbeeld woord.

Hier ben ik heel goed in:

Ik denk met je mee en kijk vooral naar wat jij nodig hebt. Ik geloof niet in ‘one size fits all’. We zijn allemaal anders en waar de een intensieve begeleiding nodig heeft bij het schrijven van een tekst, heeft een ander veel meer aan een inspirerend gesprek. Mijn kracht zit erin te ontdekken wat jij nodig hebt. Zo komen we samen tot het beste eindproduct. Ik ben creatief – niet voor niets heet mijn bedrijf ‘creatief bureau Donkigotte’ – en ik heb me gestort op meerdere disciplines. Ik ben vormgever, redacteur en fotograaf.

Dit is ook belangrijk om over mij te weten:

‘Only dead fish go with the flow’ is een uitspraak waar ik altijd om moet gniffelen. Ik geloof in het volgen van je eigen weg. Feedback en suggesties van anderen zijn leerzaam en interessant. Ze helpen je te groeien. Maar de kunst is te doen wat bij je past. Daar word ik steeds beter in. Dat maakt niet alleen mijn werk steeds leuker, ik word er ook beter door. Tegelijkertijd ontstaat er een steeds betere werk-privébalans. Dus in mijn vrije tijd struin in graag door de duinen of ben ik op ons bootje te vinden.

Dit is waarom ik zo goed bij FEEM pas:

Inspiratie is pure magie. Maar ze komt niet altijd vanzelf. De auteur Somerset Maugham schreef daar ooit over: ‘I write only when inspiration strikes. Fortunately it strikes every morning at nine o’ Clock Sharp.’ Schitterend. Dat is een kant van het verhaal… discipline. Je moet tijd maken voor wat je wil bereiken. De andere kant is minder goed te vangen en juist daarom zo interessant. Als ik mensen een foto laat zien en ze de opdracht geef daar tien minuten over te schrijven, ontstaan de meest prachtige verhalen. Iedere keer weer. Die inspiratie uitnodigen bij mezelf en bij anderen is wat mij bezieling geeft.

Martien Versteegh
Martien Versteeghhttp://feemonline.nl/martien-versteegh/
Als kind schreef Martien Versteegh al schriften vol verhalen. Inmiddels heeft ze al bijna 25 jaar ervaring als (eind)redacteur en grafisch vormgever in haar eigen bedrijf. Ze is auteur van 3 boeken en sinds een aantal jaar ook schrijfcoach.

Alle rubrieken in dit magazine worden geschreven door onze journalisten. Op één rubriek na: 'Verschilmakers Vertellen'. Hier vind je de persoonlijke verhalen en kennisartikelen van mensen die zijn aangesloten bij de FEEM Community. Waarom schrijven zij mee? Samen maken we het verschil. Er zijn veel verschillende mensen die op hun eigen manier bezig zijn met bewustzijn, intuïtie, gedrag, leiderschap en zingeving. Door hen de mogelijkheid te geven om hun inspiratie met jou te delen, wordt onze gezamenlijke impact nog groter. 

Meer van deze Verschilmaker

Dit zeggen anderen over deze verschilmaker

4 REACTIES

  1. Martien Versteegh is zeer professioneel in alles wat ze doet. Ze was eindredacteur voor mijn debuutroman “Een mens kan zichzelf troosten” en ze helpt mij nu met de verzending van mijn romans (voor de bestellingen via mijn website en ook de verzending via het Centraal Boekhuis naar de boekhandels). Ze is serieus, heeft verstand van zaken, maar gelukkig ook veel humor waardoor samenwerken met haar een feestje wordt!!

  2. Met de professionele hulp van Martien ben ik een heel eind opweg om ‘mijn schrijfdroom waar te maken’. Ze inspireert, prikkelt en zorgt voor die stok achter de deur om te blijven schrijven aan mijn boek. Ze geeft op een hele fijne manier feedback waardoor ik steeds weer stappen kan maken. Ik durf er nu ook echt in te geloven (Martien doet dit al ?) dat die schrijfdroom werkelijkheid gaat worden!

  3. Ik ken Martien als collega-redacteur. Ze is een goeie schrijfster. Iemand met een kritische blik, consciëntieus, betrokken, creatief en ook gewoon een aardig en grappig mens. Ik vermoed dat ze een goeie coach is, ook omdat ze zelf zo verknocht is aan het schrijfvak en zich er dagelijks intensief mee bezighoudt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in