Blog van een van onze leden

Liefde is….. Ondernemen…is liefde!

Werk is zichtbaar gemaakte liefde, schreef Kahlil Gibran. Hoe vaak voel jij de liefde voor het werk wat je doet en de impact die dat heeft?

Leestijd: 2 minuten

“Werk is zichtbaar gemaakte liefde”
~ Kahlil Girban ~

Of ervaar je vaak druk om te presteren, alle ballen in de lucht te houden en alle KPI’s te managen: die van jezelf, jouw gezin en je werk? In het laatste geval ben je niet alleen. Sterker nog, de meeste professionals en ondernemers voelen deze druk dagelijks.

Resultaat

Maar is deze benadering wel zo resultaatgericht als je graag wilt? Geven al deze hoge latten jou de ruimte om jouw potentieel te realiseren en jouw unieke kwaliteiten in de praktijk te brengen? Voeg jij hiermee jouw waarde toe aan jouw eigen leven, diegenen die je liefhebt en aan jouw bedrijf, klanten en anderen belanghebbenden? Of is jouw liefde zichtbaar maken een eenvoudiger dagelijks uitgangspunt?

Vanuit mijn werk als business coach en sparringpartner, kom ik zo veel bedrijven, ondernemers en professionals tegen die zichzelf volledig in de weg zitten. Omdat ze hun focus hebben laten afleiden van waar het hen in essentie om gaat; hun visie, passie of bezieling vormgeven. Angst voor tekort, meningen van anderen of behoefte aan zekerheid hebben de overhand genomen en de voldoening en inspiratie hebben plaatsgemaakt voor stress, sleur of bikkelen.

Liefde vorm geven

Mijn visie is dat het van groot belang is dat we als werkend Nederland (en werkende wereld) die liefde voor wat we onze klanten, collega’s en onszelf gunnen (weer) als uitgangspunt nemen in werken, in de breedste zin van het woord. In alles wat we doen; praktisch en strategisch, korte en lange termijn, voor onszelf en voor anderen. Dit uitgangspunt geeft plezier, voldoening en vooral ontspanning. Hierin krijgt liefde vorm in nieuwe oplossingen, creativiteit en innovatie.

Dan onderneem je niet om winst te maken maar om anderen een beter, makkelijker, prettiger of rustiger dagelijks leven te geven. Je maakt ruimte voor en benut verschillende behoeften en perspectieven in je team als onderdeel van jullie resultaatgerichtheid, omdat iedereen op zijn/haar eigen manier van waarde is. En je kiest bewust voor een activiteit die je energie geeft als je merkt dat ‘moeten’ en ‘druk’ weer de kop op steken, inclusief opbouwende mindset. En daarmee voorzie je in jouw levensonderhoud en levensvreugde.

Werk als liefde, liefde als werk; dit is waar leven voor bedoeld is.

Geniet ervan!

Esther van der Ham
Esther van der Hamhttps://feemonline.nl/esther-van-der-ham/
Esther is een krachtige verbindster met, en eye-opener voor, ons potentieel. Met haar jarenlange, internationale ervaring in het begeleiden van mensen en organisaties en puttend uit haar intuïtie en universele wijsheid biedt zij een liefdevolle basis voor diepgaande persoonlijke en zakelijke ontwikkeling en betekenisvolle resultaten.

je krijgt wat je nodig hebt

Alle artikelen in dit magazine worden geschreven door onze journalisten. Op één rubriek na: 'Je krijgt wat je nodig hebt'. Hier vind je de blogs van onze Verschilmakers en daar is dit blog ook een voorbeeld van. Geschreven op persoonlijke titel. De onderwerpen zijn heel divers: je krijgt wat je nodig hebt. Laat je verrassen.

Samen maken we het verschil. Er zijn veel verschillende vrouwelijke ondernemers in Nederland die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Door hen de mogelijkheid te geven om hun inspiratie met jou te delen, wordt onze gezamenlijke impact nog groter.

Meer van deze Verschilmaker

Andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in