Boekbespreking

Leef je wel?

Leestijd: 2 minuten

Dus daar kom ik met mijn vragen… Leef je wel? Voluit in vreugde en vertrouwen? Heb je het goed met jezelf, de mensen die je dierbaar zijn? Maak je dagelijks tijd voor jezelf? Erken je jezelf om wie je bent en wat je doet? Of ligt jouw focus op erkend worden door je werk of anderen?

Jarenlang kon ik op die vragen geen ‘goed’ antwoord geven. Mijn werk vond ik zo belangrijk, goed je best doen mijn parool en maar doorgaan. Door “schade en schande” heb ik pas later ontdekt dat ik aan het overleven was in plaats van leven. Ik leefde en werkte en zag dat als 2 aparte zaken. Het accent op het werk, altijd kon er een uurtje of tandje bij.

Inmiddels zie ik in dat dit helemaal niet de bedoeling van leven is. Het leven vraagt ons te genieten, te groeien, te ontwikkelen, alles wat in ons zit naar buiten te brengen. In bloei te komen…kijk maar naar de natuur en vergeet niet hoe bepalend de seizoenen daarin zijn. Geen plant staat voortdurend in bloei!

In het boek ‘open innerlijke deuren’ van Eileen Caddy las ik: “Wat je ook doet, doe het met liefde en maak je er nooit zorgen over. Wanneer je alles met de juiste inzet doet, kun je er verzekerd van zijn, dat het perfect gedaan wordt, dus zorg dat je de juiste inzet krijgt bij alles wat je doet. Houd het gezegde ‘werk is zichtbaar gemaakte liefde’ altijd in je gedachten, dan zul je met vreugden tevredenheid werken. En werk zal dan ooit zwaar zijn, of ‘iets wat gedaan moet worden’.”

Maak werk van je leven!

LEEF! Wanneer je je overgeeft aan het leven in liefde en vertrouwen dan is er lichtheid, eenvoud, inspiratie en plezier. Dat geeft zoveel vreugde, altijd en overal. Dus is het mijn al jarenlang persoonlijke ervaring ‘werk is zichtbaar gemaakte liefde en geld gestolde liefde’. Maak werk van je leven!

1 REACTIE

  1. Wat een fijne reminder Lia! Vooral deze neem ik mee: “Inmiddels zie ik in dat dit helemaal niet de bedoeling van leven is. Het leven vraagt ons te genieten, te groeien, te ontwikkelen, alles wat in ons zit naar buiten te brengen. In bloei te komen…kijk maar naar de natuur en vergeet niet hoe bepalend de seizoenen daarin zijn. Geen plant staat voortdurend in bloei!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?