Boekbespreking

Kleur als het recept voor succes

Leestijd: 3 minuten

Door de kleur van jouw persoonlijke kracht aan te trekken, laat je zien wie je bent en wat jouw unieke ondernemers DNA is.

Rood is de kleur van ‘De Gepassioneerde Winnaar.’ Passie en ambitie zijn belangrijke persoonlijke waarden voor iemand die rood als favoriete kleur heeft. Deze persoon wil niets liever dan resultaten bereiken en succes aantrekken. Wat is dan dat recept voor succes? De ingrediënten die je daarvoor nodig hebt lees je in onderstaand artikel.

Recept voor succes

Ademnood. Want de kans is groot… Zomaar een liedje wat door je hoofd kan spelen als je denkt aan de belangrijkste ingrediënten voor succes. Succes komt niet zomaar vanzelf. Daar mag je wel wat voor doen. Succes vergt inspanning en vraagt net een paar stappen extra dan misschien comfortabel voelt. Succes kost actie en vraagt het vermogen om door te zetten en af te zien. Je denkt dat je de overwinning net niet haalt. Maar dan … geef je het uiterste en haal je buiten adem en dolgelukkig de eindstreep.

Jarenlang heb je daarin geïnvesteerd, getraind en ben je dieper gegaan dan je dacht dat je zou kunnen gaan.

Wat een voldoening als jij het doel gehaald hebt, de wedstrijd hebt gelopen en trots bent op wat je bereikt hebt. Jarenlang heb je daarin geïnvesteerd, getraind en ben je dieper gegaan dan je dacht dat je zou kunnen gaan. Je hebt professionele begeleiding gezocht, want je weet dat je alleen dan vooruitgang boekt met zichtbare stappen. Met zelf aanmodderen kom je wel vooruit, maar niet zo veel en niet zo snel.

Topsporters en succes

Zo had Maarten van der Weijden nooit de Elfstedentocht kunnen zwemmen als hij niet naar vakkundige adviezen had geluisterd over powernaps, thermopillen en lichtbrillen.

Kenmerkend voor topsporters en hun definitie van succes is, dat ze duidelijk zijn. ‘Ik wil mijn persoonlijke record verbeteren, ik wil die en die wedstrijd winnen of deze titel halen.’ Alles is erop gericht om voor dat event zo goed mogelijk voor de dag te komen. Het is niet zo dat een topsporter de ene dag zegt: ‘Ik wil de Grand-Prix van Monaco winnen met de formule 1 races’. Om vervolgens een week later te verkondigen: ‘Ik wil de beste tennisser zijn op de grand-slam in Wimbledon.’. Dat gaat niet. Succes halen is het resultaat van focus, focus én focus. Durven kiezen voor jouw talent en dan doorzetten met heel veel actie en training.

Focus en definitie

Wat topsporters en een succesvolle onderneemster gemeen hebben is een glasheldere focus en definitie van succes. Elke dag zetten ze consequent stappen en trainen ze hard om te schitteren op het moment en voor het doel dat ze voor ogen hebben. Daar zetten ze van alles voor opzij. Ze kiezen voor hun passie en succes.

Onrust over succes ontstaat als je geen duidelijke definitie hebt, als je de ene dag de Grand-Prix wilt winnen en de andere dag de heldin van Wimbledon wilt zijn. Als jouw doel van succes continu verschuift dan word je nooit succesvol.

Kies je doel

Het eerste ingrediënt voor succes is je doel duidelijk zetten. Succes, je passie volgen en krijgen wat je wilt begint met een droom en een glashelder doel. Daarop zet je in, daarvoor maak je keuzes. Alleen als jij je constant verbindt met dat hogere doel, ook als je in ademnood raakt, dan kun je stappen blijven zetten. Dan blijf je trainen en het beste van jezelf geven.

Tijd voor actie

Het tweede ingrediënt voor succes is continue actie blijven nemen. Steeds opnieuw trainen, verbeteren en in actie brengen. Speel een wedstrijd, voel de spanning, lever een prestatie, leer en verbeter, speel een wedstrijd… en blijf dit herhalen.

Talenten ontwikkelen

Het derde ingrediënt is leren van de beste trainers. Een toptrainer stimuleert je tot hogere prestaties en laat jou je talenten ontwikkelen op andere manieren dan je zelf kunt verzinnen. Je trainer ziet wat bij jou past en haalt het beste uit je naar voren.

Omarm rood

Het vierde ingrediënt is de kleur rood dragen. Deze kleur biedt ondersteuning wanneer je meer energie nodig hebt om in beweging te blijven. Als je zelf wilt bepalen hoe jij voluit je grootste passie leeft. Wanneer je doelen wilt bereiken waarmee je snel verder komt. Of als je stappen wilt zetten om stevige resultaten neer te zetten.

Jij hebt gehaald en bereikt waarvan jij droomde.

En dan komt het… jouw welverdiende succes. Het moment waarop je trots mag zijn op jouw geweldige prestatie. Jaaaaa! Jij hebt gehaald en bereikt waarvan jij droomde.

Hoe is dat met jou? Heb jij een definitie van succes? Een concreet beeld van wat jij wil bereiken?

Met dank aan de oprichters van Persoonlijke Kracht om met hen toestemming deze tekst te mogen gebruiken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?