Blog van een van onze leden

Kappen met dat eeuwige pleasen!!

Moed betekent angst voelen en toch je hart volgen! En dat is precies wat ik voel als ik deze blog aan het schrijven ben.......angst. Maar ondanks de angst is er iets anders, wat veel sterker is. Wat is dat dan? Ik kan dat niet in één woord of zin omschrijven, ik neem je daarom mee in mijn gevoel.

Leestijd: 2 minuten

Mezelf meer laten zien en horen is iets wat ik in de afgelopen drie jaar ben gaan doen. Begonnen als ondernemer en besloten het op MIJN manier te gaan doen.
Mijn manier……tja wat is mijn manier dan? Dat is telkens weer terugkomen bij mezelf,
bij hoe het voelt voor mij. Niet vanuit het stemmetje dat zich afvraagt óf iets wellicht toch een hele goede “zet” zou zijn.

In het begin liet ik me vooral nog leiden door wat andere coaches/ondernemers deden,
en dan met name op social media. Wat zij deden probeerde ik dan ook. Al snel voelde ik de schoen wringen en besloot mijn schoenen lekker uit te gooien. Me niet meer bekneld te voelen, maar juist met blote voeten door het gras te banjeren. Uit te proberen, daardoor soms keihard op mijn bek te gaan, maar vooral ook te genieten. Te genieten van het feit dat ik eigen baas ben, het neer kan zetten zoals ik het wil en het dus juist kan doen op MIJN manier.

Ik kreeg veel commentaar van mijn omgeving op de dingen die ik deelde op social media. ‘Dat komt niet professioneel over en is toch veel te persoonlijk!’
Maar laat dát nou net zijn wat ik belangrijk vind; jezelf durven zijn én laten zien. Ook de gevoelige, onzekere en kwetsbare jij! En vind je dat niet professioneel….dat is dan jouw probleem.

Wat een rust ontstaat er als we kappen met dat eeuwige pleasen en vergelijken.
En hoe heerlijk voelt het om dat mega-schuldgevoel wat we hebben als je voor jezelf kiest,
los te gaan laten. En dit klinkt nu natuurlijk enorm stoer, maar weet dat dit me heel veel slapeloze nachten heeft bezorgd. Tot ik elke keer weer bij mezelf terugkom en voel dat dit is wat ik te doen heb. Belangrijker nog; dit is wat ik uit te dragen heb, want één ding is gebleken…

I’m not the only one!

Laten we allemaal eens wat meer schijt hebben aan de rest van de wereld en doen waar we blij van worden. Waar je hart van in de fik gaat! En om eerlijk te zijn, mijn gevoel tijdens het schrijven van deze blog begon met angst, maar nu staat mijn hart in de fik. Yessssssss!!!!

Bianca Gijsman
Bianca Gijsmanhttps://feemonline.nl/bianca-gijsman/
Bianca is een doortastende powerlady met een gezonde dosis humor en zelfspot. Vanuit haar praktijk Bitch Coaching laat ze je op haar eigenzinnige wijze inzien dat het ook om jou mag draaien en dat daar helemaal niets egoïstisch aan is. Ze helpt je als coach en inspirator om (weer) vertrouwen te krijgen in je eigen unieke ik!

je krijgt wat je nodig hebt

Alle artikelen in dit magazine worden geschreven door onze journalisten. Op één rubriek na: 'Je krijgt wat je nodig hebt'. Hier vind je de blogs van onze Verschilmakers en daar is dit blog ook een voorbeeld van. Geschreven op persoonlijke titel. De onderwerpen zijn heel divers: je krijgt wat je nodig hebt. Laat je verrassen.

Samen maken we het verschil. Er zijn veel verschillende vrouwelijke ondernemers in Nederland die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Door hen de mogelijkheid te geven om hun inspiratie met jou te delen, wordt onze gezamenlijke impact nog groter.

Meer van deze Verschilmaker

Andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

3 REACTIES

  1. JAA!! Wat enorm mooi beschreven. Die eerste zin is ook super mooi: Moed betekent angst voelen en toch je hart volgen! Dat is wat het is. Feel the fear, and do it anyway. Heel krachtig. Dank je wel voor het delen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in