Visie van een verschilmaker

Wat maakt het verschil in de wereld? Dit!

Als ik met je praat, praat ik ook tegen mezelf. Daarom ben ik zo blij met de rubriek de “Verschilmakers”. Toen ik dacht aan wat ik wilde schrijven, kwam ik een oud, wellicht bekend verhaal tegen, dat ik graag met je deel.

Leestijd: < 1 minuten

De strandwandeling

Er was eens een oude man, die de gewoonte had om iedere ochtend een wandeling over het strand te maken, voordat hij ging werken. Zodat hij zijn gedachten kon laten gaan over de dingen die die dag gedaan moesten worden.

Op een ochtend heel vroeg, liep hij over het strand na een zware storm, die die nacht gewoed had en het hele strand was bezaaid met zeesterren. In de verte zag hij een kleine jongen zijn richting op komen lopen. Af en toe stopte de jongen, bukte, raapte iets op en gooide dat in zee. De jongen kwam dichterbij en de man riep: ”Goedemorgen! Mag ik vragen, wat ben je aan het doen?” De jongen keek op naar de oude man en antwoordde: “Ik gooi de zeesterren terug in zee. De vloed heeft ze op het strand gespoeld en ze kunnen niet zelf terug in de zee komen”. De oude man antwoordde: “Maar er liggen hier duizenden zeesterren! Ik ben bang dat dat niet echt verschil zal maken”. De jongen bukte, raapte nog een zeester op en gooide hem zo ver als hij kon de zee in. Toen keek hij naar de man en zei met een glimlach: “Voor deze maakte het verschil”.

Dit haal ik eruit

Vaak is er iemand in onze buurt, zoals deze jongeman, die ons een helpende hand biedt. Zodat we verder kunnen…

Wat zou het mooi zijn als jij en ik het vertrouwen en de kracht in onszelf versterken door te Weten dat wij HET verschil zijn. De parel in die oester, dat belangrijke en onmisbare puzzelstukje in de universele legpuzzel…. Daar is moed voor nodig om onszelf dat te erkennen. Dus…open jouw Centrum van Geluk en leef het leven waarvoor je in de wieg gelegd bent!

Lia Koek
Lia Koekhttps://feemonline.nl/author/liakoek/
Lia is een inspirerend mens die werkt als blik- opener. Vanuit haar helder weten en krachtige verbinding met boven is zij in staat om je op eenvoudige, inspirerende wijze te begeleiden naar de kern van jou of van jouw zaak. Zij brengt je terug naar de kern, waar alle mogelijkheden aanwezig zijn om het leven te leiden waarvoor je geboren bent.

Verschilmakers Vertellen

In de rubriek 'Verschilmakers Vertellen' vind je persoonlijke verhalen, visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, intuitïtie en leiderschap. We hopen dat de artikelen je inspireren tijdens het leiden van je eigen, echte leven zodat je blijft werken en leven op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

 

Meer van deze Verschilmaker

Artikelen van andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over de thema's waar we over schrijven. Door jouw visie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

2 REACTIES

  1. Erg mooi! Ik kende dit verhaal al, maar kreeg er dan vaak een andere uitleg bij. Dat vind ik juist zo mooi aan jouw blog, dat je weer een nieuw perspectief biedt op dit mooie verhaal. Ik vind jouw inzicht erg waardevol. Een hele mooie reminder. Dank je wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in