Leestijd: < 1 minuut

Blog van een van onze leden

Invloed met impact als Leading Lady

'Invloed met Impact' is het thema van Internationale Vrouwendag 2021. Prachtig, en ook krachtig, maar ik wil er graag iets aan toevoegen. Invloed met Impact vanuit BEING the Leading Lady. Wat bedoel ik daar mee?

Leestijd: 2 minuten

Internationale vrouwendag

Internationale vrouwendag is een dag waarin we de strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen vieren. Op deze dag staan we stil bij al die moedige vrouwen die ons voor zijn gegaan en hebben gestreden, zodat we vandaag de dag mogen en kunnen kiezen, studeren en werken. Het is ook een moment waarin aandacht wordt besteed aan onderwerpen waarin de positie van vrouwen nog verre van gelijkwaardig is.

Het woord strijden komt vaak naar boven.

Een ding valt me op. Het woord strijden komt vaak naar boven. Alsook op de barricaden staan en onze stem laten horen. En ja, dat is nodig geweest om al die muren te doorbreken waar we zolang tegenaan zijn gelopen en waar we nog steeds mee worden geconfronteerd. Alleen geloof ik zelf dat er nu ook een andere beweging nodig is. Die vanuit het (her)ontdekken van onze vrouwelijke kracht.

Er zijn méér muren om te doorbreken. Dat zit ‘m niet alleen in de patriarchale samenleving en de masculiene overdrive waarmee we dagelijks worden geconfronteerd. Die muur, althans zo heb ik het zelf ervaren, zit ook in onszelf. Toen we zijn gaan studeren en werken, zijn we de masculiene kwaliteiten gaan omarmen om een plek te veroveren en ons staande te houden op de werkvloer en in de maatschappij. Kwaliteiten gericht op onder andere controle, resultaat, denken, doen, korte termijn. Onbewust hebben we ons afgewend van de feminiene kwaliteiten zoals verbinding, samenwerken, intuïtie, luisteren en creatie. Eigenschappen die minder zichtbaar zijn en tot dusver niet echt worden gewaardeerd in onze Westerse Maatschappij.

Nu is de tijd

Ik geloof dat juist nu het tijd is voor vrouwen om op te staan. Er is behoefte aan vernieuwend leiderschap en creatieve oplossingen. Is dit een rol die alleen voor vrouwen is weggelegd? Nee, maar we kunnen hierin wel de leiding nemen, door een ander geluid te laten horen. Ik geloof dat zodra wij intappen op onze feminiene kracht, er een vuur wordt ontstoken die heel krachtig is. Daar is moed voor nodig, want we zijn gewend aan datgene wat we altijd hebben gedaan. Het vraagt moed om in de spiegel te kijken en jezelf de vraag te stellen: How do I show up?

Hoe laat jij je zien?

Ga je mee met de verwachtingen die de buitenwereld van je heeft? Ben je aan het overcompenseren om gezien en gehoord te worden? Voel jij je bij tijd en wijle moe en gefrustreerd omdat dingen niet lukken zoals jij wilt en voor ogen hebt?

Een dans tussen feminiene en masculiene kwaliteiten en leren aanvoelen wanneer wat nodig is.

Of ga je naar binnen om te luisteren naar datgene waarnaar jij verlangt, om op basis daarvan te creëren en het leven te leiden waarnaar je verlangt? Dat is in mijn opzicht BEING the Leading Lady. Dat het vuur in jouw is ontstoken en dat je daardoor in beweging komt. Het is een proces van binnen naar buiten. Een dans tussen feminiene en masculiene kwaliteiten en leren aanvoelen wanneer wat nodig is. Dat gaat dan niet meer om strijden, maar om overgave en durven vertrouwen op die oerkracht.

Ik ben daarom ook blij dat met dit initiatief. Het is een nieuwe herontdekking van wie we mogen zijn als vrouw en daar hebben we elkaar voor nodig. Ik geloof in de kracht van de vrouw en dat wij de changemakers zijn van de toekomst als Leading Lady. Hoe zou het zijn, hoe zou de wereld eruitzien als we allemaal ons vuur ontsteken, hoeveel licht en warmte zou daar vanuit gaan?!

Chantal Heutinkhttps://feemonline.nl/chantal-heutink/
Chantal is Leading Lady Coach en begeleid ondernemende vrouwen om vanuit feminien leiderschap hun business/werk te leiden en een leven te creëren waarnaar zij verlangen. Ze komt snel tot de kern. Ziet waar jij jezelf blokkeert. En support je om door je eigen innerlijke glazen plafond te breken. Resultaat? Meer rust, zelfvertrouwen, succes en plezier.

je krijgt wat je nodig hebt

Alle artikelen in dit magazine worden geschreven door onze journalisten. Op één rubriek na: ‘Je krijgt wat je nodig hebt’. Hier vind je de blogs van onze Verschilmakers en daar is dit blog ook een voorbeeld van. Geschreven op persoonlijke titel. De onderwerpen zijn heel divers: je krijgt wat je nodig hebt. Laat je verrassen.

Samen maken we het verschil. Er zijn veel verschillende vrouwelijke ondernemers in Nederland die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Door hen de mogelijkheid te geven om hun inspiratie met jou te delen, wordt onze gezamenlijke impact nog groter.

Meer van deze Verschilmaker

Andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here