“Introverte mensen hun unieke kracht laten zien, dat is mijn missie.”

Een TEDTalk die je echt moet kijken als je even een duwtje in de rug nodig hebt om jouw doelen te bereiken.

JUST TAlk

Deze rubriek 'Just TALK' is om meerdere redenen van belang. Op het podium bij TEDx staan vaak de beste sprekers. Leer van hen! Kijk hoe ze dat doen! En daarna: doe het zelf! Niet perse op dat podium, maar ga staan voor waar je in gelooft. Spreek je uit. Laat van je horen. Maak jezelf zichtbaar. Daarnaast zijn het vaak hele inspirerende verhalen en waardevolle lessen. We laten elke keer een van onze lezers aan het woord. Zij deelt met jou haar meest favoriete TEDxtalk. Watch en be inspired. 

Leestijd: < 1 minuut

DE TEDxTALK VAN DEZE WEEK:

  • TEDxtalk van Susan Cain, schrijfster en spreker.
  • Susan Cain is bekend van haar boek Quiet: The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking.
  • Ingestuurd door Karolien Koolhof, eigenaresse van Quiet Quality en schrijfster van het boek Introvert Leiderschap.

Waarom vind je deze TEDxTalk zo inspirerend?

“Susan Cain heeft een groot aantal mensen de ogen geopend over de kracht van introversie. Dat is ook mijn missie: introverte mensen laten zien dat ze een unieke kracht hebben en dat ze daar heel erg trots op kunnen zijn.”

Wat haal jij eruit?

“Als coach voor introverten focus ik juist op de kracht die je als introvert hebt. Dit heb ik ook omschreven in mijn eigen boek, Introvert Leiderschap. Als introvert kun je namelijk goed luisteren, ben je mensgericht en analytisch bijvoorbeeld. Veel introverten nemen het zichzelf kwalijk dat ze niet wat meer extravert zijn en zien dit als een negatieve eigenschap, maar niets is minder waar.”

DE TALK

Het is niet altijd makkelijk om introvert te zijn in een voornamelijk extraverte wereld. Susan Cain vertelt in deze TEDxtalk over haar eigen ervaringen als introvert. Zij benoemt hier de pluspunten van en is hierin voor velen een voorbeeld.

Wil je ook jouw favoriete tedtalk insturen?

We vinden het erg leuk als je ook jouw favoriete TEDtalk wilt insturen. Door welk TEDxTalk raak jij elke keer weer geïnspireerd? Stuur 'm op naar redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM dagelijks in je mail?