Kennisartikel van een verschilmaker

Inspiratie? “Ik vind het heel vervelend als ik zie dat mensen elkaar nadoen.”

Leestijd: 2 minuten

Deze week: Corinne Keijzer

  • Is spreker, trainer en social media strateeg
  • LinkedIn ambassadeur voor Nederland
  • Schreef twee boeken over Facebook en vier over LinkedIn

Tijdens de financiële crisis 2009 kreeg Corinne Keijzer (49) ontslag bij haar baan als hypotheekadviseur. “Ik solliciteerde veel, maar kwam nergens aan de bak,” vertelt ze terwijl ze terugblikt. Inmiddels ziet haar leven er totaal anders uit. Regelmatig wordt ze gevraagd als spreker en er rolden vijf boeken uit haar laptop. Over inspiratie gesproken.

Vier jaar geleden vroeg LinkedIn of Corinne LinkedIn ambassadeur wilde worden namens Nederland. Een hele eer, volgens Corinne. “Met een kleine groep Nederlanders die van LinkedIn hun vakgebied hebben gemaakt, werden we betrokken bij bijeenkomsten. We mochten bijvoorbeeld feedback geven aan ontwerpers van het platform. Door corona kunnen die bijeenkomsten momenteel helaas niet doorgaan.”

Waar haalt Corinne haar inspiratie vandaan om te schrijven en aan de top van haar vakgebied te blijven? Dit is haar inspiratie top 5

1. Tip

 

 

Wanneer de inspiratie even niet stroomt, herinnert Corinne zichzelf aan een belangrijke tip: wees jezelf. “Dit is voor mij de belangrijkste tip die er bestaat. Zeker op LinkedIn is het belangrijk jezelf te zijn. Ik vind het heel vervelend als ik zie dat mensen elkaar nadoen. Binnen het bedrijfsleven vragen marketeers bijvoorbeeld weleens aan iedereen om dezelfde soort foto op hun profiel te zetten en hetzelfde stukje tekst. Maar die mensen zijn allemaal individuen met een eigen verhaal. Juist eigen verhalen zijn het leukst om te lezen.”

2. Mindset

 

 

Om je inspiratie te voelen, is het van belang om je niet gek te laten maken door je eigen gedachten. Als negatieve gedachten overheersen, hoor je de inspiratie niet. Corinne merkt dat ook. Haar krachtige mindset is dan ook: Heb lef en geloof. “Nederlanders zijn best bescheiden. Ik zie dat terug in workshops. Mensen zeggen vaak: ‘Wie zit er nou te wachten op wat ik ergens van vind?’. Als ik die aanname doe en die gedachte toelaat, kom ik nooit ergens. Ik durf berichten te plaatsen, maak video’s en ben niet bang om op mijn bek te gaan.”

3. Doen

 

 

Soms heb je eerst actie nodig. De inspiratie komt daarna. “Ik zeg heel vaak ‘ja’, terwijl ik ‘huh, nee?!’ denk. Dat heeft me als ondernemer ver gebracht. Vroeger durfde ik geen spreekbeurten te geven op school. Ik klapte altijd dicht. Ik maakte vooraf altijd ruzie met mijn vriendinnetje, omdat ik wilde dat zij de presentatie deed. Ik draaide liever gewoon de blaadjes om. Nu sta ik rustig voor duizend tot twaalfhonderd man een verhaal te vertellen. Dat is ontstaan doordat ik op een gegeven moment gewoon ja zei toen iemand me als spreker vroeg.”

4. Omgeving

 

 

Corinne haalt veel van haar inspiratie uit de mensen waar ze mee omgaat. “Het is heel moeilijk om alles in je eentje te doen. Ik heb altijd gezorgd voor mensen om me heen met wie ik kon sparren, waar ik mijn ei af en toe kwijt kon en met wie ik kennis kon delen. Ik ga op zoek naar mensen die bij mij passen en kijk of ik leuke samenwerkingen met hen kan aangaan. Ik werk nu samen met mijn man. Wij sparren heel vaak en dan komen er ineens ideeën naar boven.”

5. Fouten

 

 

Volgens Corinne is het ook belangrijk om fouten te durven maken. “Fouten maken, wie doet dat nou niet? Het hoort bij het mens-zijn. Als je geen fouten durft te maken, houd je je eigen ontwikkeling tegen.” En dus ook je inspiratie.

Ilja Panis
Ilja Panis
Ilja is journalist bij FEEM Magazine.

Verschilmakers Vertellen

In de rubriek 'Verschilmakers Vertellen' vind je persoonlijke visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, gedrag en leiderschap. Zij begeleiden jou bij het leiden van je eigen, echte leven zodat je werkt en leeft op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

Meer van deze Verschilmaker

Verhalen van andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over de thema's waar we over schrijven. Door jouw visie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in