Visie

“In eerste instantie vond ik deze TEDxTalk helemaal niet inspirerend.”

Leestijd: 2 minuten

DE TEDxTALK VAN DEZE WEEK:

– TEDxtalk van Brené Brown, onderzoekshoogleraar en auteur.
– Ingestuurd door Bianca Meijsen (50), eigenaresse van Expect a Miracle Training & Co.

Dit is misschien wel een van de meest populaire TEDxTalks onder vrouwelijke ondernemers. Deze krijgen we namelijk regelmatig opgestuurd. Bianca geeft ons weer een andere reden waarom ze hem graag deelt. Dus we plaatsen ‘m graag nog eens. Deze TEDxTalk kun je niet vaak genoeg zien.

Waarom vind je deze TEDxTalk zo inspirerend?
Bianca: “Deze vraag vind ik lastig omdat de TEDxTalk voor mij in eerste instantie niet inspirerend was. Het was eerder een bevestiging van iets wat ik zelf al jaren riep – en nog steeds roep. Dat andere mensen het als inspirerend ervaarden, maakte dat ik het verhaal ben gaan omarmen. Wat ik wel als inspirerend zie, is het feit dat ze kracht en kwetsbaarheid bespreekbaar maakt. Zeker ten tijde van de TEDxTalk – die in 2010 gemaakt is – toen dit nog niet zo vanzelfsprekend was.”

Wat haal jij eruit?
Bianca: “Terugkijkend naar mijn burn-out in 1999 was het onderdrukken van gevoelens iets wat ‘normaal’ was, terwijl ik zelf had ervaren dat dit ervoor zorgde dat ik me niet gelukkig voelde en me niet happy kon gedragen. Ik begreep ook nooit zo waarom mensen niet gewoon zeggen wat ze bedoelen. Dat zag ik ook in deze TEDxTalk terug en dat is wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds nastreef – en nog niet volledig in ‘gelukt’ ben. This is me and I am enough!”

DE TALK

In deze TEDxTalk vertelt Brené Brown op een aansprekende en grappige manier over haar onderzoeken. Ze deelt een diepgaand inzicht waarbij ze zichzelf moest erkennen om het gedrag van anderen beter te snappen.

Dr. Brené Brown is naast een onderzoekshoogleraar maatschappelijk werk aan de University of Housten in Texas, een bekend auteur en podcasthost. Ze beschrijft in haar TEDxTalk haar onderzoek naar moed, kwetsbaarheid schaamte en empathie. Ze verloor de persoonlijke strijd die ze aanging om zich niet kwetsbaar op te hoeven stellen, maar won hiermee haar leven terug.

Fleur Hartman
Fleur Hartman
Fleur is als journalist werkzaam bij FEEM Magazine.

FEEM Magazine

In FEEM Magazine vind je persoonlijke verhalen, visies en kennisartikelen van professionals op het gebied van bewustzijn, intuïtie en innerlijk leiderschap. We hopen dat de artikelen je inspireren tijdens het leiden van je eigen, echte leven zodat je blijft werken en leven op een manier die klopt voor jou. Dat maakt een verschil.

Heb je behoefte aan meer support, inspiratie en begeleiding bij het ondernemen op een ontspannen manier. Zonder twijfel, onzekerheid en stress? Kijk dan eens bij de FEEM Community.

Meer van deze schrijver

Andere Artikelen

Reageren? leuk!

Wij gebruiken FEEM Magazine graag als platform om kennis en ervaring te delen over ondernemen van binnen naar buiten. Door jouw reactie op dit onderwerp ook te delen, komen we samen tot steeds meer verdieping en inspiratie. We houden van constructieve gesprekken - van hart tot hart. Praat je mee? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in