“In eerste instantie vond ik deze TEDxTalk helemaal niet inspirerend.”

JUST TAlk

Deze rubriek 'Just TALK' is om meerdere redenen van belang. Op het podium bij TEDx staan vaak de beste sprekers. Leer van hen! Kijk hoe ze dat doen! En daarna: doe het zelf! Niet perse op dat podium, maar ga staan voor waar je in gelooft. Spreek je uit. Laat van je horen. Maak jezelf zichtbaar. Daarnaast zijn het vaak hele inspirerende verhalen en waardevolle lessen. We laten elke keer een van onze lezers aan het woord. Zij deelt met jou haar meest favoriete TEDxtalk. Watch en be inspired. 

Leestijd: 2 minuten

DE TEDxTALK VAN DEZE WEEK:

– TEDxtalk van Brené Brown, onderzoekshoogleraar en auteur.
– Ingestuurd door Bianca Meijsen (50), eigenaresse van Expect a Miracle Training & Co.

Dit is misschien wel een van de meest populaire TEDxTalks onder vrouwelijke ondernemers. Deze krijgen we namelijk regelmatig opgestuurd. Bianca geeft ons weer een andere reden waarom ze hem graag deelt. Dus we plaatsen ‘m graag nog eens. Deze TEDxTalk kun je niet vaak genoeg zien.

Waarom vind je deze TEDxTalk zo inspirerend?
Bianca: “Deze vraag vind ik lastig omdat de TEDxTalk voor mij in eerste instantie niet inspirerend was. Het was eerder een bevestiging van iets wat ik zelf al jaren riep – en nog steeds roep. Dat andere mensen het als inspirerend ervaarden, maakte dat ik het verhaal ben gaan omarmen. Wat ik wel als inspirerend zie, is het feit dat ze kracht en kwetsbaarheid bespreekbaar maakt. Zeker ten tijde van de TEDxTalk – die in 2010 gemaakt is – toen dit nog niet zo vanzelfsprekend was.”

Wat haal jij eruit?
Bianca: “Terugkijkend naar mijn burn-out in 1999 was het onderdrukken van gevoelens iets wat ‘normaal’ was, terwijl ik zelf had ervaren dat dit ervoor zorgde dat ik me niet gelukkig voelde en me niet happy kon gedragen. Ik begreep ook nooit zo waarom mensen niet gewoon zeggen wat ze bedoelen. Dat zag ik ook in deze TEDxTalk terug en dat is wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds nastreef – en nog niet volledig in ‘gelukt’ ben. This is me and I am enough!”

DE TALK

In deze TEDxTalk vertelt Brené Brown op een aansprekende en grappige manier over haar onderzoeken. Ze deelt een diepgaand inzicht waarbij ze zichzelf moest erkennen om het gedrag van anderen beter te snappen.

Dr. Brené Brown is naast een onderzoekshoogleraar maatschappelijk werk aan de University of Housten in Texas, een bekend auteur en podcasthost. Ze beschrijft in haar TEDxTalk haar onderzoek naar moed, kwetsbaarheid schaamte en empathie. Ze verloor de persoonlijke strijd die ze aanging om zich niet kwetsbaar op te hoeven stellen, maar won hiermee haar leven terug.

Wil je ook jouw favoriete tedtalk insturen?

We vinden het erg leuk als je ook jouw favoriete TEDtalk wilt insturen. Door welk TEDxTalk raak jij elke keer weer geïnspireerd? Stuur 'm op naar redactie@feemonline.nl

Ook boeiend

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM dagelijks in je mail?