Blog van een van onze leden

IK

Na goede afronding van mijn gestelde doelen eind 2020, wordt door mijzelf de druk op 1 januari alweer opgevoerd om de vervolgdoelen voor 2021 goed van start te laten gaan. Ik heb er zin in!

Leestijd: < 1 minuut

Na een burn-out twee jaar geleden heb ik mijn werkzaamheden als coach tijdelijk opzij gezet. De afgelopen jaren voelden als een sabbatical van werk, daar is dan ook alles mee gezegd, want ondertussen ben ik bezig geweest met andere werkzaamheden.

Op mijn lijstje stond persoonlijke ontwikkeling voorop, mijn boek schrijven en publiceren, mijn praktijk anders vormgeven en een post-Hbo studie volgen om professioneel geregistreerd te kunnen worden als Integraal Leefstijl- en vitaliteitscoach. Niks van rust en reizen zoals een sabbatical vaak doet vermoeden.

Gewoon doorgaan

Ik vraag me wel eens af of ik dit allemaal voor elkaar had gekregen als ik ook mijn praktijk met werkzaamheden ernaast had gehad. Ik denk wel dat het gelukt zou zijn als ik gewoon door was gegaan. Hoe minder tijd hoe strakker de planning is mijn ervaring. Alleen zou ik daardoor opnieuw in de welbekende overlevingsstand zijn komen te staan en zou ik nog steeds geen ruimte voor mijzelf kennen. Door de burn-out heb ik wel geleerd dat me-time heel belangrijk is.

Tijd vrij maken voor persoonlijke ontwikkeling blijft een doel op zich, mijn praktijk weer opstarten en mijn studie afronden dit jaar staat hoog op mijn lijstje. Ondanks dat mijn boek net uit is en promotie veel tijd kost, is een idee voor een tweede boek al geboren. En er staan nog twee nieuwe uitdagingen voor de deur, want mijn werkzaamheden als coach, als het runnen van mijn praktijk, komen erbij.

Prioriteit

Bovenaan het lijstje doelen heb ik wel mezelf als prioriteit nummer 1 gezet. Ik ben tenslotte degene die het allemaal moet doen en als ik mijzelf niet serieus neem en vooropstel, dan kan ik de rest wel vergeten.

Ik denk dat 2021 een mooi jaar gaat worden!

Annemarie Balk
Annemarie Balkhttps://feemonline.nl/annemarie-balk/
Annemarie is ervaringsdeskundige op gebied van burn out en chronische ziekten. Als integraal leefstijl en vitaliteitscoach helpt zij jou bij het onderzoeken naar de dieperliggende oorzaak waarom jij niet lekker in je vel zit. Schrijven en wandelen zijn haar passie.

je krijgt wat je nodig hebt

Alle artikelen in dit magazine worden geschreven door onze journalisten. Op één rubriek na: 'Je krijgt wat je nodig hebt'. Hier vind je de blogs van onze Verschilmakers en daar is dit blog ook een voorbeeld van. Geschreven op persoonlijke titel. De onderwerpen zijn heel divers: je krijgt wat je nodig hebt. Laat je verrassen.

Samen maken we het verschil. Er zijn veel verschillende vrouwelijke ondernemers in Nederland die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan een mooiere wereld. Door hen de mogelijkheid te geven om hun inspiratie met jou te delen, wordt onze gezamenlijke impact nog groter.

Meer van deze Verschilmaker

Andere Verschilmakers

Reageren? leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in