Boekbespreking

IK

Leestijd: < 1 minuut

Na een burn-out twee jaar geleden heb ik mijn werkzaamheden als coach tijdelijk opzij gezet. De afgelopen jaren voelden als een sabbatical van werk, daar is dan ook alles mee gezegd, want ondertussen ben ik bezig geweest met andere werkzaamheden.

Op mijn lijstje stond persoonlijke ontwikkeling voorop, mijn boek schrijven en publiceren, mijn praktijk anders vormgeven en een post-Hbo studie volgen om professioneel geregistreerd te kunnen worden als Integraal Leefstijl- en vitaliteitscoach. Niks van rust en reizen zoals een sabbatical vaak doet vermoeden.

Gewoon doorgaan

Ik vraag me wel eens af of ik dit allemaal voor elkaar had gekregen als ik ook mijn praktijk met werkzaamheden ernaast had gehad. Ik denk wel dat het gelukt zou zijn als ik gewoon door was gegaan. Hoe minder tijd hoe strakker de planning is mijn ervaring. Alleen zou ik daardoor opnieuw in de welbekende overlevingsstand zijn komen te staan en zou ik nog steeds geen ruimte voor mijzelf kennen. Door de burn-out heb ik wel geleerd dat me-time heel belangrijk is.

Tijd vrij maken voor persoonlijke ontwikkeling blijft een doel op zich, mijn praktijk weer opstarten en mijn studie afronden dit jaar staat hoog op mijn lijstje. Ondanks dat mijn boek net uit is en promotie veel tijd kost, is een idee voor een tweede boek al geboren. En er staan nog twee nieuwe uitdagingen voor de deur, want mijn werkzaamheden als coach, als het runnen van mijn praktijk, komen erbij.

Prioriteit

Bovenaan het lijstje doelen heb ik wel mezelf als prioriteit nummer 1 gezet. Ik ben tenslotte degene die het allemaal moet doen en als ik mijzelf niet serieus neem en vooropstel, dan kan ik de rest wel vergeten.

Ik denk dat 2021 een mooi jaar gaat worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer van dit

MEEST BEKEKEN

Het beste van FEEM wekelijks in je mail?